Gå til innhold

Hvor hever dere deigen??


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Trenger tips til lure plasser hvor man kan "etterheve" deigen, dvs etter at man har trillet ut boller, rundstykker ol. på stekebrett og de skal heve før de settes i ovnen.

Vinterstid setter jeg stekebrettet foran vedovnen, men resten av året finner jeg ingen gode plasser :vetikke:

Anonymkode: 28981...79d

Skrevet

Fyll vaskekummen med lunkent/varmt vann, og sett brettet over.

Ellers funker det jo fint med vanlig romtemperatur også, altså.

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

På kjøkkenbenken eller kjøkkenbordet. Hever i vanlig romtemperatur. 

Jeg vet at noen hever på badegulv med gulvvarme.

Anonymkode: 4eff2...d0d

  • Liker 2
Skrevet

Hever i ovnen på 50 grader.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hever på kjøkkenbenken. Man skal ikke sjokkheve gjærdeig på varmekabler, over varmt vann eller ved ovnen. Gjæren må få tid til å utvikle seg. Det nytter ikke å stresse når man baker med gjær. Da må man ha god tid. Har man ikke god tid må man bake en annen dag. 

Anonymkode: ac417...e1a

  • Liker 1
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Har to stekeovner, så hever i den andre. Eller lar det bare stå på kjøkkenbenken. 

Selve deigen hever jeg på varmtvannsberederen, men synes etterheving blir best med litt lavere temperaturer. 

Anonymkode: e2bfd...c3c

AnonymBruker
Skrevet

30grader i stekeovnen :) Noen har egen hevefunksjon også..

Anonymkode: 2606e...9b1

Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Hever på kjøkkenbenken. Man skal ikke sjokkheve gjærdeig på varmekabler, over varmt vann eller ved ovnen. Gjæren må få tid til å utvikle seg. Det nytter ikke å stresse når man baker med gjær. Da må man ha god tid. Har man ikke god tid må man bake en annen dag. 

Anonymkode: ac417...e1a

 

Enig. Hvis man skal bruke varmere temperatur enn romtemperatur må man korte ned hevetiden. Med høyere temperaturer er det større sjanse for at deigen overhever og i tillegg får ikke deigen like god tid til å utvikle smak. For de som baker bakst som langtidshever eller kaldhever vil de ha merket at det blir en helt annen smak på baksten. Jo kortere hevetid, jo mindre smak. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Har av og til etterhevet boller inne i oppvaskmaskina når den nettopp er ferdig. Da er det varmt og fuktig der. Blir utrolig luftige boller! Brød synes jeg blir best om det langtidsheves, så da bruker jeg mindre gjær, kaldt vann og vanlig romtemperatur under heving. Har forsøkt å heve på lav temp inne i stekeovn også, hiver da gjerne inni en kopp med vann også. 

Anonymkode: 491d3...a9f

AnonymBruker
Skrevet

Har frittstående komfyr, så setter på ovnen til temperaturen jeg skal steke på (forbarmer) og setter stekebrettet på komfyren. Det blir svak varme. Trodde alle gjorde det slik helt til jeg kom på at de fleste sikkert har stekeovn og koketopp separat i disse dager. :fnise: 

Anonymkode: d703b...9e6

  • Liker 1
Skrevet

Kjøkkenbenken eller spisebordet. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...