AnonymBruker Skrevet 9. mai 2024 #1 Skrevet 9. mai 2024 Er det mulig å se forskjell på omgangssyke og matforgiftning? Hva skal man evt se etter? Har det noen praktisk betydning om det er matforgiftning eller omgangssyke? Anonymkode: 0efaf...4a6
Blingblingtahei Skrevet 9. mai 2024 #2 Skrevet 9. mai 2024 Det er vanskelig å vite om det er det ene eller det andre, tenker at man uansett holder 48 timers regelen siden man ikke vet. Dvs, hold deg unna andre folk 48 timer etter du er symptomfri. 1 2
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2024 #3 Skrevet 9. mai 2024 Nei, ikke mulig å se forskjellen. Så bare å forholde seg til det som det skulle vært omgangssyke med tanke på smitte. Praktisk betydning har det absolutt, da matforgiftning ikke smitter. Begge deler kan vare kortvarig eller lengre. Anonymkode: 1880b...785
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2024 #4 Skrevet 9. mai 2024 Just now, AnonymBruker said: Nei, ikke mulig å se forskjellen. Så bare å forholde seg til det som det skulle vært omgangssyke med tanke på smitte. Praktisk betydning har det absolutt, da matforgiftning ikke smitter. Begge deler kan vare kortvarig eller lengre. Anonymkode: 1880b...785 Matforgiftning kan godt smitte jo, både campylobacyer og salmonella for eksempel er smittsomt. Best å ikke ta sjansen. Anonymkode: 46b78...c34 4
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2024 #5 Skrevet 9. mai 2024 Og så kan man jo bli smittet av norovirus gjennom mat, og tro at det er matforgiftning. Enig i at det er lurt å holde seg unna folk en stund etterpå, for sikkerhets skyld. Anonymkode: d5116...134 2
AnonymBruker Skrevet 9. mai 2024 #6 Skrevet 9. mai 2024 Om en finner ut av det, kommer vel mest an på omstendighetene. Hvis alle som spiste en bestemt matrett blir omtrent samtidig, og ingen så vidt de vet har vært i nærheten av noen med omgangssyke, er det sannsynligvis matforgiftning. Har en vært i kontakt med noen med omgangssyke, og så får symptomer selv, er det sannsynligvis omgangssyke. Men så er det ikke uvanlig at det ikke er så åpenbart heller. Som andre sier, kan smitte også ha kommet fra mat i første omgang, men så spre seg videre mellom mennesker som en omgangssyke. Og hvordan det arter seg, både omgangssyke, og klar matforgiftning, har variert veldig hos meg i hvert fall. Og praktisk betydning har det egentlig ikke, en kan bli skikkelig dårlig eller slippe billig unna, bli raskt bra igjen eller plaget lenge, av begge deler. Og en bør ta forholdsregler for å unngå å smitte andre uansett. Anonymkode: d0dcf...050 1 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå