Gå til innhold

Taco-pai


Pludre

Anbefalte innlegg

Hei

Denne er kjempegod, kan virkelig anbefales :)

Tacopai!

Jeg pleier å bruke èn pakke maizena paibunn per pai!

Da følger jeg bare oppskriften på pakken!

Men du kan lage den fra bunnen av med oppskriften som står her:

Paideig:

4dl hvetemel

50gr. smør

2ts bakepulver

2krm salt

1,5dl melk

Bland alt det tørre, kna i smøret og ha i melk.

Fyll:

400-500gr. kjøttdeig

1 pose tacokrydder

1 løk

1dl vann

2 hakkede tomater

(jeg bruker en halv boks ferdig hakkede tomater)

Krem:

1 boks cremè fresh

2 ss majones

2krm pepper

1 presset hvitløksfedd

(Blandes sammen...)

Kjøttdeig og løk surres. Ha i tacokrydder og vann. Kokes i ca. 10 min.

Legg paibunnen i paiformen og fordel kjøttdeigen over bunnen. Så legger du hakkede tomater over kjøttdeigen.

Deretter legger du et lokk av "krem" over.

Og tilslutt strør du revet ost over paien og steker den.

Jeg har ikke steketemperatur og tid. Men når du bruker maizena paibunn, følger jeg det som står på pakken der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Den er heved kopiert og printet, og ligger godt ann til å bli fredagskosen i morgen!

Hvor har det blitt av buss-avataren, Pludre?! :kgblunk:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest Gjest_Julie_*
Hei

Denne er kjempegod, kan virkelig anbefales :)

Tacopai!

Jeg pleier å bruke èn pakke maizena paibunn per pai!

Da følger jeg bare oppskriften på pakken!

Men du kan lage den fra bunnen av med oppskriften som står her:

Paideig:

4dl hvetemel

50gr. smør

2ts bakepulver

2krm salt

1,5dl melk

Bland alt det tørre, kna i smøret og ha i melk.

Fyll:

400-500gr. kjøttdeig

1 pose tacokrydder

1 løk

1dl vann

2 hakkede tomater

(jeg bruker en halv boks ferdig hakkede tomater)

Krem:

1 boks cremè fresh

2 ss majones

2krm pepper

1 presset hvitløksfedd

(Blandes sammen...)

Kjøttdeig og løk surres. Ha i tacokrydder og vann. Kokes i ca. 10 min.

Legg paibunnen i paiformen og fordel kjøttdeigen over bunnen. Så legger du hakkede tomater over kjøttdeigen.

Deretter legger du et lokk av "krem" over.

Og tilslutt strør du revet ost over paien og steker den.

Jeg har ikke steketemperatur og tid. Men når du bruker maizena paibunn, følger jeg det som står på pakken der.

Hva kan man bruke istedet for Creme Fresh for å få en kremet konsistens (ikke rømme/majones) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva kan man bruke istedet for Creme Fresh for å få en kremet konsistens (ikke rømme/majones) ?

Prøv vanlig eggestand. kanskje tatt skivete tomater i stedet da, så det ikke blir så soggy. Synes det er godt med litt bønner i også jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv vanlig eggestand. kanskje tatt skivete tomater i stedet da, så det ikke blir så soggy. Synes det er godt med litt bønner i også jeg.

Liker det ikke 'vått'. Kan man piske lett krem av fløte og det det på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liker det ikke 'vått'. Kan man piske lett krem av fløte og det det på?

Tror ikke det blir bra når det skal ovnsstekes.

Hva med kesam eller en ostesaus(bechamel+ost)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva kan man bruke istedet for Creme Fresh for å få en kremet konsistens (ikke rømme/majones) ?

Tyrkisk yoghurt er fint, den fra Lindahls(?) er kokefast, og har bare 10 % fett i forhold til sæterrømme og creme fraiche med 35%fett

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liker det ikke 'vått'. Kan man piske lett krem av fløte og det det på?

Det blir forresten ikke vått med eggestand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...