Gå til innhold

Din beste oppskrift med falukorv.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har aldri spist falukorv i hele mitt liv, men da Oda leverte i dag lå det en falukorv der som vi ikke har bestilt og som vi fikk beskjed om at vi bare kan beholde. Så hva lager jeg med den som er godt? 

Anonymkode: c262b...9ea

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg pleier å lage falukorvgryte. Surrer vårløk og gulrøtter sammen med falukorv i biter, heller på fløte og en (stor) dæsj med hot'n sweet-saus når gulrøttene har blitt litt møte og pølsa har fått fin farge. Pleier også å ha eplebiter i (grønt eple), for å balansere den sterke sausen. 
Serveres sammen med ris. 
Kan sikkert ha flere grønnsaker i, men har en familie som er "allergiske" mot alt som ligner grønt, så jeg er bare glad jeg kan ha gulrøtter....🤭

AnonymBruker
Skrevet

Takk for forslag. Gryterett hørtes godt ut. :jepp: 

Anonymkode: c262b...9ea

AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier å servere falukorven som noe vi kaller "cowboy-mat".

Skjærer poteter i båter, og vender dem i olje, og legger dem ut på stekeplate. Krydre etter smak (jeg bruker bare hvitløkspepper). Stek dem en stund i ovnen på 180 grader til de er møre. 

Falukorven skjæres i skiver, stekes gylne i stekepanne (jeg bruker smør).

Tomatbønner varmes i en gryte. Antall bokser avhenger av hvor mange som skal spise men vi bruker en boks til to personer.

De stekte falukorv-skivene serveres så med ovnsbakte potetbåter og tomatbønner.

Anonymkode: 63e86...481

AnonymBruker
Skrevet

Det hørtes også godt ut. :smilblå:

Anonymkode: c262b...9ea

AnonymBruker
Skrevet

Stekte falukorvskiver serveres med makaronistuing. Svensk kosemat! 

Ellers er dette også veldig godt: skjær falukorven i skiver nesten igjennom. Smør med ketchup og sennep mellom skivene,og putt inn ostestaver og evt løk og tomatskiver. Stekes i ildfast form i ovnen til pølsen er gjennomvarm og osten smeltet. Serveres med ris,pasta eller potet. 

Anonymkode: 5db00...502

Skrevet

falukorv på brødskive med ketchup. det beste jeg viste som barn

AnonymBruker
Skrevet

Skjær i ca 1/2 cm tykke skiver, og stek den på begge sider, som tilbehør til semulegrynsgrøt :)

 

Anonymkode: fbd5f...fde

Skrevet

Trodde falukorv var mest vanlig som pålegg? 🤔

Skrevet

Stekte skiver, ketsjup og pasta. Det enkle er ofte det beste. 

Et traumatisk mine fra barndommen er ostegratinert falukorv med ananas (skjer spår i falukorven, inn med skiver med hermetisk ananas, så på med ost og inn i ovnen). 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skjærer 3 langsgående snitt i den, smører sennep (jeg liker Dijon best) ned i snittene. Steker bacon sprøt, så steker jeg løk myk i baconfettet (opprinnelig fremgangsmåte jeg fikk muntlig fra en svensk dame skulle løken også karamelliseres med litt sukker). Bacon og løk blandes og fylles i snittene, så toppes den med raspet ost og stekes i ovn. Jeg har endt med ca 45min på 175C, men det avhenger jo litt av hvor stpr pølsa er.

Anonymkode: 2b729...1c5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...