Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Kan vaffelrøre svele i 2 timer?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Eller er det for lenge? 

Anonymkode: a2c15...338

AnonymBruker
Skrevet

Vaffelrøre kan jo stå flere dager i kjøleskapet.

Anonymkode: f5aa2...0fb

  • Liker 5
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Har ikke folk Mat og helse på ungdomsskolen lengre?

Vaffelrøre SKAL svelle minimum en halvtime etter tilberedelse for at melet skal utsvelles. Etter det kan røra i praksis stå i kjøleskapet så lenge det er holdbarhet på melkeproduktene eller de åpnede eggene. Om den ikke mugner før det. Røra kan også fryses. 
 

Av og til blir jeg litt bekymret på vegne av den oppvoksende generasjonen når jeg ser enkelte «d*mme» spørsmål her inne som folk skulle lært hjemme eller på skolekjøkkenet, eller på grunnskolen forøvrig… (Nei, læreren forteller ikke alt muntlig, elevene har da også teori som inngår i undervisningen, før noen tar meg på det…)

Anonymkode: 7160a...795

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 13.4.2024 den 17.11):

Vaffelrøre kan jo stå flere dager i kjøleskapet.

Anonymkode: f5aa2...0fb

Nei det kan den ikke uten at hevemiddelet, enten natron eller bakepulver, slutter å virke:

Sitat

Natron starter å fungere med det samme den kommer i kontakt med syrlig væske, og av den grunn bør røre med natron ikke stå lenge å “svelle” for lenge. Da forsvinner en del av luften i røren allerede før du begynner å steke.

https://www.idun.no/baketips/hevemidler-hva-er-forskjellen/

Sitat

The chemical reaction that produces the carbon dioxide bubbles occurs immediately upon adding water, milk, eggs or another water-based liquid ingredient. Because of this, it's important to cook the recipe right away, before the bubbles disappear.

Tydeligvis ikke bare kunnskapsnivået til den oppvoksende slekt man bør være bekymret for. :lur: 

Anonymkode: f7b88...4ab

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Nei, den kan pannekake i flere døgn.

Anonymkode: 6de66...84c

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet
2 hours ago, AnonymBruker said:

Har ikke folk Mat og helse på ungdomsskolen lengre?

Vaffelrøre SKAL svelle minimum en halvtime etter tilberedelse for at melet skal utsvelles. Etter det kan røra i praksis stå i kjøleskapet så lenge det er holdbarhet på melkeproduktene eller de åpnede eggene. Om den ikke mugner før det. Røra kan også fryses. 
 

Av og til blir jeg litt bekymret på vegne av den oppvoksende generasjonen når jeg ser enkelte «d*mme» spørsmål her inne som folk skulle lært hjemme eller på skolekjøkkenet, eller på grunnskolen forøvrig… (Nei, læreren forteller ikke alt muntlig, elevene har da også teori som inngår i undervisningen, før noen tar meg på det…)

Anonymkode: 7160a...795

Det må vel være lov å stille et spørsmål. Jeg har delt kontor med uttallige 50 og 60-åringer som ikke var datakyndige og trengte hjelp hele tiden. Jeg stemplet ikke en hel generasjon som ubrukelig av den grunn. 

Anonymkode: 834ea...533

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Nei det kan den ikke uten at hevemiddelet, enten natron eller bakepulver, slutter å virke:

https://www.idun.no/baketips/hevemidler-hva-er-forskjellen/

Tydeligvis ikke bare kunnskapsnivået til den oppvoksende slekt man bør være bekymret for. :lur: 

Anonymkode: f7b88...4ab

Ikke meg du kommenterer, men det går helt fint å ha røra stående flere dager i kjøleskapet, selv med hevemiddel. Eggene bidrar også til heving, vet du. Selv lager jeg meg røre til frokostvafler som står i kjøleskapet opp til fem dager, og det er null problem.

Anonymkode: 67620...1c8

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det må vel være lov å stille et spørsmål. Jeg har delt kontor med uttallige 50 og 60-åringer som ikke var datakyndige og trengte hjelp hele tiden. Jeg stemplet ikke en hel generasjon som ubrukelig av den grunn. 

Anonymkode: 834ea...533

Absolutt, særlig siden de to første selvsikre svarene du fikk var dummere enn spørsmålet du stilte.

Anonymkode: f7b88...4ab

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Ikke meg du kommenterer, men det går helt fint å ha røra stående flere dager i kjøleskapet, selv med hevemiddel. Eggene bidrar også til heving, vet du. Selv lager jeg meg røre til frokostvafler som står i kjøleskapet opp til fem dager, og det er null problem.

Anonymkode: 67620...1c8

De blir sikkert spiselige, men det kjemiske hevemiddelet slutter å virke. :) 

Anonymkode: f7b88...4ab

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

De blir sikkert spiselige, men det kjemiske hevemiddelet slutter å virke. :) 

Anonymkode: f7b88...4ab

Egg hever også, så det er, som jeg skriver, null problem.

Anonymkode: 67620...1c8

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Nei det kan den ikke uten at hevemiddelet, enten natron eller bakepulver, slutter å virke:

https://www.idun.no/baketips/hevemidler-hva-er-forskjellen/

Tydeligvis ikke bare kunnskapsnivået til den oppvoksende slekt man bør være bekymret for. :lur: 

Anonymkode: f7b88...4ab

Jeg har ikke annet hevemiddel i vafler enn egg... At noe ikke lenger fungerer helt ideelt, betyr heller ikke at det er dårlig eller ubrukelig. 

  • Liker 5
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Man ikke bruke natron. Til de som skriver eksempler med natron. Jeg bruker oftest ikke noe som helst annet enn egg, men av og til bakepulver.

Jeg lager ofte for stor røre, og lar resten stå i kjøleskapet opptil flere dager. Synes de smaker bedre neste dag 🙂

Anonymkode: 746be...0b1

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Nei det kan den ikke uten at hevemiddelet, enten natron eller bakepulver, slutter å virke:

https://www.idun.no/baketips/hevemidler-hva-er-forskjellen/

Tydeligvis ikke bare kunnskapsnivået til den oppvoksende slekt man bør være bekymret for. :lur: 

Anonymkode: f7b88...4ab

Bruker man natron eller bakepulver i vafler, ikke min sterkeste side dette med vafler, men tror ikke det står i oppskriften jeg bruker

Anonymkode: 0fcaa...e7e

AnonymBruker
Skrevet

Ingen problem. Jeg lager ofte vafler av en vaffelrøre jeg har stående i kjøleskapet, og den siste vaffelen som blir stekt er like god som den første selv om det er en dag eller to mellom dem.

Anonymkode: 5b344...5d3

Annonse
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Bruker man natron eller bakepulver i vafler, ikke min sterkeste side dette med vafler, men tror ikke det står i oppskriften jeg bruker

Anonymkode: 0fcaa...e7e

Jeg bruker ikke natron eller bakepulver og har aldri gjort det.

Egg, sukker, melk, mel og noen ganger litt kardemomme - det er hva jeg har i røra. 

Anonymkode: a86b5...279

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (53 minutter siden):

Man ikke bruke natron. Til de som skriver eksempler med natron. Jeg bruker oftest ikke noe som helst annet enn egg, men av og til bakepulver.

Jeg lager ofte for stor røre, og lar resten stå i kjøleskapet opptil flere dager. Synes de smaker bedre neste dag 🙂

Anonymkode: 746be...0b1

Det samme gjelder for bakepulver som for natron - bakepulver inneholder natron, og virker på samme måte.

Anonymkode: f7b88...4ab

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (50 minutter siden):

Bruker man natron eller bakepulver i vafler, ikke min sterkeste side dette med vafler, men tror ikke det står i oppskriften jeg bruker

Anonymkode: 0fcaa...e7e

Ja, det gjør man, i motsetning til hva mange i denne tråden plutselig er veldig ivrige med å påstå.

Sjømannskirkens oppskrift inneholder feks begge deler: https://brodogkorn.no/oppskrift/verdens-beste-vafler-fra-sjomannskirken-i-kobenhavn/

Uten hevemiddel blir selvsagt vaflene tyngre og tettere i konsistensen. Helt greit hvis det er det man er ute etter - det er et fritt land. ;) Men vanligvis inneholder vaffelrøre natron og/eller bakepulver, og det slutter å virke ganske snart etter at man tilsetter det i en våt røre.

Anonymkode: f7b88...4ab

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Ja, det gjør man, i motsetning til hva mange i denne tråden plutselig er veldig ivrige med å påstå.

Anonymkode: f7b88...4ab

Jeg har aldri gjort det, uansett hvor ivrig du påstår noe annet... Er det så viktig for deg å ha rett og så vanskelig å akseptere at andre har andre oppskrifter og vaner (og praktisk erfaring med at jo, røren kan helt fint stå en dag eller to uten at det forringer kvaliteten nevneverdig)?

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Ja, det gjør man, i motsetning til hva mange i denne tråden plutselig er veldig ivrige med å påstå.

Sjømannskirkens oppskrift inneholder feks begge deler: https://brodogkorn.no/oppskrift/verdens-beste-vafler-fra-sjomannskirken-i-kobenhavn/

Uten hevemiddel blir selvsagt vaflene tyngre og tettere i konsistensen. Helt greit hvis det er det man er ute etter - det er et fritt land. ;) Men vanligvis inneholder vaffelrøre natron og/eller bakepulver, og det slutter å virke ganske snart etter at man tilsetter det i en våt røre.

Anonymkode: f7b88...4ab

Takk, som sagt ikke min sterke side, men skal prøve denne. Ser at verdens beste vafler har 2,9 av 5 stjerner, lurer på om det er fordi folk ikke følger oppskriften helt, pisker ihel natronmelken så det blir seigt, eller lar den stå for lenge? Jf denne tråden 😅

Anonymkode: 0fcaa...e7e

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...