Gå til innhold

Enkel søndagsmiddag på hytta


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi er en familie på fem som trenger tips om god varmrett til å ha på hytta på søndagene før vi reiser hjem.

Ettersom det da er nok arbeid med pakking osv. bør det være noe enkelt som medfører lite oppvask så vi slipper mye ekstraarbeid med det. :forvirret:

Forslag mottas med takk! Kan gjerne være noe som kan lages ferdig kvelden før.

Har kjøleskap komfyr m/stekeovn.

Videoannonse
Annonse
Gjest Gamle Alex
Skrevet

lag en gryte og kjøp plastikservise

grill pølser på grill ute ( engangsgrill)

Skrevet

Har du oppskrift på en god gryte? Gjerne med oksekjøtt. Grillpølser begynner vi å bli lei av...

Gjest Gamle Alex
Skrevet (endret)
Har du oppskrift på en god gryte? Gjerne med oksekjøtt. Grillpølser begynner vi å bli lei av...

Nå bruker ikke jeg oppskrift men slenger litt forskjellig oppi men

Brun kjøttet

ha litt smør i en kjele, surr en løk og litt hvitløk

ha i kjøttbuljong

ta feks en halvpose med vilt saus og en halvpose fløtesaus oppi

sjampigion og gulerøtter

La koke ca 20 min

ha en skvett fløte og en dæsj rømme , salt og peper

ha i kjøttet på slutten

Endret av Gamle Alex
Gjest Gamle Alex
Skrevet (endret)
Nå bruker ikke jeg oppskrift men slenger litt forskjellig oppi men

Brun kjøttet

ha litt smør i en kjele, surr en løk og litt hvitløk

ha i kjøttbuljong

ta feks en halvpose med vilt saus og en halvpose fløtesaus oppi

sjampigion og gulerøtter

La koke ca 20 min

ha en skvett fløte og en dæsj rømme , salt og peper

ha i kjøttet på slutten

Vi tar en skvett vi :ler:

Endret av Gamle Alex
Skrevet (endret)

Gryte med kikerter. Enkel å lage, for en stor del hermetikkbasert, noe som passer på hytta. Dette rekker til 3 - 4 personer, oppskriften kan dobles. Som alle andre kjøttgryter smaker den like godt gjenoppvarmet – nesten bedre enn dagen før, fordi smakene har fått trekke og blande seg.

800 g oksekjøtt

3 rødløk

1 boks tomater

2 dl rødvin

2 dl kraft/buljong

2 laurbærblad

1 boks kikerter

1 rød paprika

1 gul paprika

1 glass svarte oliven

2 ts oregano

salt og pepper

1 klype cayenne

Brun kjøttet og deretter løk som er skåret i kløfter. Hell over tomater, rødvin og kraft/buljong, oregano, cayenne og laurbærblad. La koke/trekke i halvannen time, pass på at det ikke koker tørt, spe isåfall med mer kraft. Krydre med oregano, salt, pepper og chili hvis du liker det. Til hit kan gryta lages dagen før hjemme og tas med på hytta.

Ha så i kikerter, paprika i terninger og oliven. Skal koke med i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres med godt brød, olivenolje, fingersalt, smør og evt. rød pesto.

Endret av hera

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...