Gjest Gjest_Kaja_* Skrevet 6. februar 2006 #1 Skrevet 6. februar 2006 Lurer bare på hvilken matolje som er sunnest? (gjerne også vite hva den egner seg til...) Takk!
hilli Skrevet 6. februar 2006 #2 Skrevet 6. februar 2006 Jeg mener å ha lest at rapsolje skal ha den sunneste sammensetningen av de ulike fettsyrene. Rapsolje sies å være smaksnøytral, men jeg syns den er vond. Om den kan brukes til f.eks. steking eller i dressinger er litt avhenging av fremstillingsmåten tror jeg. Hvis den er kaldpresset bør den ikke brukes til steking.
Gjest Sabia Skrevet 11. februar 2006 #3 Skrevet 11. februar 2006 Jeg gikk på Grete Roede kurs for et par år siden, og da sa de at det sunneste å bruke til steking faktisk var flytende margarin, det var sunnere fett i det enn i oljer.
Gjest Donna Skrevet 11. februar 2006 #4 Skrevet 11. februar 2006 (endret) Rapsolje er en bra olje til steking - den tåler høye temperaturer bedre enn f.eks. olivenolje. Olivenolje bruker jeg til kalde retter, som salater, ol. Endret 11. februar 2006 av Donna
Lillesøster Skrevet 12. februar 2006 #5 Skrevet 12. februar 2006 Jeg gikk på Grete Roede kurs for et par år siden, og da sa de at det sunneste å bruke til steking faktisk var flytende margarin, det var sunnere fett i det enn i oljer. ← Rapsolje er enda sunnere.
skrue Skrevet 12. februar 2006 #6 Skrevet 12. februar 2006 Olivenolje bruker jeg til kalde retter, som salater, ol. Man kan godt bruke olivenolje til steking (jeg synes det passer fint til risotto), men den skal ikke være virgin. En raffinert olivenolje derimot går bra.
Gjest Gjesta Skrevet 12. februar 2006 #7 Skrevet 12. februar 2006 Jeg steker enten i rapsolje (sunnest) eller solsikkeolje (helt smaksnøytral), til dressinger osv bruker jeg extra virgin olivenolje.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå