Gå til innhold

hjemmelaget sjokoladesaus oppå is, med melk i


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi var i middagsselskap i helgen. Til dessert fikk vi is med varme bjørnebær, med en hjemmelaget sjokoladesaus oppå.

Den var laget på kokesjokolade og melk. Noen som vet hva jeg snakker om, og blandingsforholdet?

sjokoladen ble visstnok smeltet forsiktig i kjele, og så blandet med melk for å få en slags tykk saus.......

Arkana? ;)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kunne det vært en ide og spurt vertskapet for middagsselskapet dere var i?

Skrevet

Joda, men jeg prøvde å ringe og ingen svarte. Og så hadde jeg så innmari lyst på akkurat nå da vettu ;)

Men jeg fant det ut. Fifty fifty med smeltet melkesjokolade og vanlig melk, blande, helle over, voila! :)

Skrevet

Jeg synes det er bedre med fløte enn med melk, og bruker alltid mørk sjokolade. I tillegg har jeg i litt melis og noen klatter smør/margarin. Nam nam! :sikle:

Skrevet

Jeg er ikke så glad i mørk sjokolade.... Så da bruker jeg heller melkosjokolade. Og da trenger jeg nok ikke melis. Men fløte funker sikkert fint, ja.....

Men har du fifty fifty?

Skrevet

Jeg måler ikke, men til en plate (100 g) sjokolade bruker jeg kanskje en tredels liten kartong fløte.

Gjest Dalwhinnie
Skrevet

Hvis du ikke er glad i mørk sjokolade, så anbefales firkløver eller toblerone. Det blir verdens mest digge sjokoladesaus til is :)

Jeg varmer en kartong matfløte, lar den koke slik at den såvidt begynner å tykne og har i en stor plate (200 gr) sjokolade. La sjokoladen smelte og server den lunken.

Skrevet

50/50 fløte og sjokolade fungerer også fint på kaker - ganache heter det på fint. Blir veldig blankt og lekkert.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...