AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #1 Skrevet 18. mars 2024 Eller burde jeg ikke ta det i vaffelrøre? Jeg bruker alltid mye fløte i vaflene å da blir de veldig gode. Men vil sur rømme gjøre vaflene sure? Anonymkode: 291ce...fba
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #2 Skrevet 18. mars 2024 Burde jeg kaste rømmen eller kan den brukes i vafler? Blir det annen smak medstudenter rømme? Anonymkode: 291ce...fba
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #3 Skrevet 18. mars 2024 Nå synes jeg generelt at gamle, sure ting alt tilhører i søpla. Anonymkode: fe570...37a 3
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #4 Skrevet 18. mars 2024 Alt går i vaffelrøre! Rømme i vafler er godt. Anonymkode: 66451...0e9 1
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #5 Skrevet 18. mars 2024 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Alt går i vaffelrøre! Rømme i vafler er godt. Anonymkode: 66451...0e9 Men ikke sur rømme 🤢 Anonymkode: 33fc8...324 3
svartkatt Skrevet 18. mars 2024 #6 Skrevet 18. mars 2024 Rømme er surt fra før.. blir ikke sur eller surere? Bare å røre sammen om den har delt seg, og bruke til hva du vil. Så lenge det ikke er mugg i den. 5
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #10 Skrevet 18. mars 2024 Sur rømme (uten mugg), sur og klumpete melk, sur og skilt fløte; alt dette er topp i vafler, og helt vanlig å bruke. Anonymkode: 26528...4db 6
Sofiei Skrevet 18. mars 2024 #11 Skrevet 18. mars 2024 Den eldre generasjonen bruker både sur rømme, sur melk og sur fløte i vaflene når det høver sånn. Svigermor gjør det. Kan ikke si at det har vært noen usmak i disse restevaflene. Meeen jeg har litt problemer med tanken, og vil helst være uvitende om hva som er i de.. 🤭 Mamma er lite opptatt av matsvinn. Hun kaster ting som er surt. Så der er vaflene trygge. 1
Wenda Skrevet 18. mars 2024 #12 Skrevet 18. mars 2024 Jeg personlig syns vaflene blir enda bedre når rømma har blitt sur. Så lenge det ikke er mugg så brukes den. Iallfall i vafler 3
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #13 Skrevet 18. mars 2024 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Men ikke sur rømme 🤢 Anonymkode: 33fc8...324 Hva er sur rømme, annet enn vanlig rømme. Rømme surner ikke som melk. Skiller den seg, er det bare å røre sammen. Surnet melk går for øvrig også godt i vaffelrøre. Anonymkode: 66451...0e9 3
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2024 #14 Skrevet 18. mars 2024 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Eller burde jeg ikke ta i vaffelrøre? Jeg bruker alltid mye fløte i vaflene å da blir de veldig gode. Men vil sur rømme gjøre vaflene sure? Anonymkode: 291ce...fba Hva mener du med " sur rømme" ? Rømme er jo et syrnet produkt og skal være sur. Anonymkode: 13ccf...67f 2
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2024 #15 Skrevet 19. mars 2024 AnonymBruker skrev (På 18.3.2024 den 13.51): Men ikke sur rømme 🤢 Anonymkode: 33fc8...324 All rømme er sur, det er selve definisjonen på rømme. Og rømme kan holde veldig mye lenger enn holdbarhetsdatoen. Men om rømma har gått videre fra å være sur til å bli bedervet/ødelagt er det bare å kaste den. Hos meg pleier den mugne før den blir ødelagt på annet vis, og da går den i søpla ved første lille tegn til mugg. Anonymkode: 987b1...1df
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2024 #16 Skrevet 19. mars 2024 Rømme er jo sur Hadde brukt den såfremt det ikke er noe mugg i den, rømmevafler er jo kjempegodt😊 Anonymkode: d088b...a67
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2024 #17 Skrevet 19. mars 2024 Liker ikke rømme i vafler (det må i tilfelle kun være en liten skvett). Tenker med gru på en eldre kantinedame som laget vafler som nærmest fløt i fett og som smakte så syrlig at jeg ble kvalm. Er veldig glad i vafler, men den type vafler styrer jeg glatt unna. TS kan sikkert bruke rømmen, men er det veldig lenge siden den gikk ut på dato ville jeg ha kastet den. Anonymkode: a3f02...6c5
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2024 #18 Skrevet 19. mars 2024 Melkeprodukter blir ikke "sure" når de blir gamle på samme måte som før i tiden. siden upasteurisert melk hadde en annen bakteriekultur så gikk melk gjerne over mot surmelk før den ble dårlig. I dag er melk pasteurisert, og dermed finnes ikke lenger de bakteriene i melken, så den holder i utgangspunktet lenger men når det først blir dårlig så er den faktisk dårlig/råtten, og bør kastes. Fra melk.no: Mens melken i gamledager syrnet etter en viss tid, blir melken i dag mer råtten, og klumper seg. Klumper er første tegn på at melken er dårlig, men de oppstår gjerne ikke med en gang. [...] Antonsen i melk.no legger til at dersom melken har blitt dårlig vil man kunne kjenne det på smaken av vaflene. Anonymkode: 5bf3c...027
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå