Gå til innhold

Gammel sur rømme i vafler, blir vaflene gode hvis jeg tar i sur rømme?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Eller burde jeg ikke ta det i vaffelrøre? 
Jeg bruker alltid mye fløte i vaflene å da blir de veldig gode. Men vil sur rømme gjøre vaflene sure? 

Anonymkode: 291ce...fba

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Burde jeg kaste rømmen eller kan den brukes i vafler? Blir det annen smak medstudenter rømme? 

Anonymkode: 291ce...fba

AnonymBruker
Skrevet

Nå synes jeg generelt at gamle, sure ting alt tilhører i søpla.

Anonymkode: fe570...37a

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Alt går i vaffelrøre! Rømme i vafler er godt.

Anonymkode: 66451...0e9

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Alt går i vaffelrøre! Rømme i vafler er godt.

Anonymkode: 66451...0e9

Men ikke sur rømme 🤢

Anonymkode: 33fc8...324

  • Liker 3
Skrevet

Rømme er surt fra før.. blir ikke sur eller surere? Bare å røre sammen om den har delt seg, og bruke til hva du vil. Så lenge det ikke er mugg i den.

  • Liker 5
Skrevet

Vonde ingredienser blir ikke en god kake.

 

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Ubrukelig

Anonymkode: 3b5bd...111

Skrevet

Jeg hadde kastet den😅

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Sur rømme (uten mugg), sur og klumpete melk, sur og skilt fløte; alt dette er topp i vafler, og helt vanlig å bruke.

Anonymkode: 26528...4db

  • Liker 6
Skrevet

Den eldre generasjonen bruker både sur rømme, sur melk og sur fløte i vaflene når det høver sånn. Svigermor gjør det. Kan ikke si at det har vært noen usmak i disse restevaflene. Meeen jeg har litt problemer med tanken, og vil helst være uvitende om hva som er i de..  🤭 Mamma er lite opptatt av matsvinn. Hun kaster ting som er surt. Så der er vaflene trygge.

  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg personlig syns vaflene blir enda bedre når rømma har blitt sur. Så lenge det ikke er mugg så brukes den. Iallfall i vafler

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Men ikke sur rømme 🤢

Anonymkode: 33fc8...324

Hva er sur rømme, annet enn vanlig rømme. Rømme surner ikke som melk. Skiller den seg, er det bare å røre sammen. Surnet melk går for øvrig også godt i vaffelrøre.

Anonymkode: 66451...0e9

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Eller burde jeg ikke ta i vaffelrøre? 
Jeg bruker alltid mye fløte i vaflene å da blir de veldig gode. Men vil sur rømme gjøre vaflene sure? 

Anonymkode: 291ce...fba

Hva mener du med " sur rømme" ? Rømme er jo et syrnet produkt og skal være sur. 

Anonymkode: 13ccf...67f

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 18.3.2024 den 13.51):

Men ikke sur rømme 🤢

Anonymkode: 33fc8...324

All rømme er sur, det er selve definisjonen på rømme. Og rømme kan holde veldig mye lenger enn holdbarhetsdatoen. 

Men om rømma har gått videre fra å være sur til å bli bedervet/ødelagt er det bare å kaste den. Hos meg pleier den mugne før den blir ødelagt på annet vis, og da går den i søpla ved første lille tegn til mugg. 

Anonymkode: 987b1...1df

AnonymBruker
Skrevet

Rømme er jo sur:klo:

Hadde brukt den såfremt det ikke er noe mugg i den, rømmevafler er jo kjempegodt😊

Anonymkode: d088b...a67

AnonymBruker
Skrevet

Liker ikke rømme i vafler (det må i tilfelle kun være en liten skvett). Tenker med gru på en eldre kantinedame som laget vafler som nærmest fløt i fett og som smakte så syrlig at jeg ble kvalm. Er veldig glad i vafler, men den type vafler styrer jeg glatt unna.

TS kan sikkert bruke rømmen, men er det veldig lenge siden den gikk ut på dato ville jeg ha kastet den.

 

 

Anonymkode: a3f02...6c5

AnonymBruker
Skrevet

Melkeprodukter blir ikke "sure" når de blir gamle på samme måte som før i tiden. siden upasteurisert melk hadde en annen bakteriekultur så gikk melk gjerne over mot surmelk før den ble dårlig. I dag er melk pasteurisert, og dermed finnes ikke lenger de bakteriene i melken, så den holder i utgangspunktet lenger men når det først blir dårlig så er den faktisk dårlig/råtten, og bør kastes. 

Fra melk.no:

 

Mens melken i gamledager syrnet etter en viss tid, blir melken i dag mer råtten, og klumper seg. Klumper er første tegn på at melken er dårlig, men de oppstår gjerne ikke med en gang. [...] Antonsen i melk.no legger til at dersom melken har blitt dårlig vil man kunne kjenne det på smaken av vaflene.

 

image.gif

Anonymkode: 5bf3c...027

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...