Gå til innhold

Scampi


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva slags godt kan jeg lage med Scampi?

Oppskrifter ønskes..... :sjenert:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Stek avokado i pannen i båter m. meierismør. Dryss lett litt salt over.

Stek scampi i samme panne. Tilsett gjerne litt mer smør så dem ikke blir svidd. Skal bare stekes i noen få minutter til fargen blir riktig.

Legg så tilbake avokadoen i pannen og hell over ønsket mengde med søt chillisaus. Du må ikke ha på for mye om du ikke er ekstremt glad i sterk mat.

Server med salat av eget ønske og fersk pasta og nystekt baguetter.

Skrevet

Forslag:

- Scampi i red thai chilli saus.

- Scampi marinert i hvitløk, chilli og sitrongress.

- Fritert scampi med sursøt saus.

- Stekte eggenudler med scampi. (krydre med fersk koriander og soyasaus)

Skrevet

Disse to oppskriftene bruker jeg å lage jvenlig, de er kjempegode. Den første med kokos har vi av og til til middag med nudler til.

Kjempereker i kokosmelk.

Gir 4-6 porsjoner ( siden dette er en del av flere småretter kan du bruke litt mindre reker)

750 g store rå reker

1ss olje

2 løk i skiver

2 fedd hvitløk pressede

2 røde chili uten før hakket

1 ts malt gurkemeie

5 dl kokosmelk

1/ 2- 1ts salt

8 karriblader (kan sløyfes)

Pill rekene fjern tarmen(steng langs ryggen) Fres løken myk i oljen tilsett hvitløk, chili, gurkemeie og karriblader. La surre i 1 minutt.

Ha på kokosmelk og salt la småkoke uten lokk i ca 10 min.

Ha i rekene og kok videre i 10 min til rekene er ferdige.

Sausen kan lages på forhånd. Slik at det bare er å tilsette rekene og koke ferdig med disse oppi.

Marinerte scampi

lager en enkel marinade av

hakket chili uten frø

litt hakket hvitløk

masse hakket persille eller koriander

1 ss soyasaus

2 ss limejuice

bergener ca 6 scampi til hver

bland alt i en pose og mariner i 1/2 -1 time

jeg pleier å tre scampiene på spyd før jeg steker dem ca 3 min på hver side i god varm panne

Skrevet

Stek løk, paprika og sopp og litt chilipepper i olje i en panne, og scampi som er "marinert" i chilisaus. Bruk også gjerne hvitløk eller ingefær, alt etter hva man liker. Tilsett mer chilisaus i panna om du vil. Kok opp patsa-rør, og ha dette i panna mot slutten. Blir godt! Kan blandes med ruccola salat ved servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...