fucsia Skrevet 6. mars #1 Del Skrevet 6. mars Det skjer mye på området om mat og helse om dagen. Jeg kjenner dette påvirker meg, og jeg ønsker å gi barna mine et godt og sunt utgangspunkt! Skulle gjerne dyrket selv, hatt tid og kunnskap om å lage ting fra bunnen av. Harr penger til å kjøpe økologisk og lokalt. Men tid, penger og kunnskap strekker ikke til. Er pdd. I foreldrepermisjon, noe som gir meg noe mer tid. Men vet ikke hvordan klare å følge opp når jeg skal tilbake til jobb. Et stort problem er også barnas preferanser... Som er pose tomatsuppe, pasta med ketchup, polarbrød (hvis de ikke kan få MC Donalds og pizza bakeren). Desto mer prosessert desto bedre! Hva gjør dere for å fremme en sunn hverdag for familien? Tips og triks, inspirasjon osv. Mener jeg en gang kom over en side der man kunne selge/bytte ting man hadde dyrket selv OL. Noen som vet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars #2 Del Skrevet 6. mars Jeg har ikke fått det til, men kan fortelle om naboen som er en kløpper på å få i ungene god mat. HUn har aldri ketchup hjemme. ALt hun lager er enkelt men fra bunn. Hun er kjempestreng på en fin måte. De spiser mye grønnsaksbasert. Hun får til å variere det på et vis. Barna får ganske enkelt ikke lov å si æsj, eller å ikke pøve. Sønnen deres er venn med min sønn. Han liker ikke toro tomatsuppe. Han er vant med at det er lagd fra bunn... Bestem deg og gjennomfør det til de nye vanene sitter. Jeg venter på litt mer overskudd så skal jeg gjøre det samme. Anonymkode: 1fd40...bfd 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luckiness Skrevet 6. mars #3 Del Skrevet 6. mars La barna delta i planlegging, handling og matlaging. Så de får føle seg inkludert og hørt. Det er noe med å kunne peke seg ut en rett, handle, lage den og så komme i mål med å spise det. Lag klart forslag på forhånd så dere kan luke ut det som ikke er aktuelt. Hold det gjerne enkelt. Grønnsaker, rent kjøtt/fisk, potet, hjemmelaget saus er en helt fin middag. Det trenger ikke å være hjemmelagde linsekarbonader med hjemmedyrkede rotgrønnsaker til. Og ikke bli helt fanatisk. Tenk på hvordan barn og ungdom kan bli negativt påvirket hvis alt skal være 100% riktig hele tiden. Både med kosthold og annet i livet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars #4 Del Skrevet 6. mars Hvis de ikke får prossesert så kan de heller ikke spise det. Er bare å droppe å servere det/ha det i hus. Mine har ikke tilgang til slikt. Dine vil sikkert ha en overgangsperiode der de "piper" litt, men hvis de ikke får noe annet enn det sunne laget av råvarer venner de seg fort til det. Dropp alternativer. "Dette er middagen i dag, du kan spise eller la vær." Gjenta. Friske barn sulter seg ikke, de kommer til å spise når de skjønner at slik er det. Faste måltider, du bestemmer hva som serveres, de bestemmer hvor mye de spiser. Anonymkode: e3aa3...f5c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mars #5 Del Skrevet 10. mars Det starter jo fra de er små og hva de er vant til. dines barns preferanser er jo «pose tomatsuppe, pasta med ketchup, polarbrød (hvis de ikke kan få MC Donalds og pizza bakeren). Desto mer prosessert desto bedre!» fordi de har blitt vant til det:) Mine har alltid måtte ta litt av alt på tallerken. Det er ikke lov å si æsj eller noe negativt om maten. Er det noe de ikke liker kan de legge det på kanten. De trenger ikke å smake. Vi lager aldri noe nummer ut av hva de spiser og ikke. Vi har laget mye fra bunnen av. Men også toro lasagne, spagetti osv. Var pinlig i barneselskap når det ble servert grandiosa. Det hadde aldri mitt barn smakt, og hun likte det ikke. Jeg liker det ikke så godt selv, så blir som regel hjemmelaget eller pizzabakeren/lignende. Mine får kun ha ketchup til ting det passer til, men ikke til biff/julemiddag/osv. middagen blir servert. De får ikke andre alternativer. Der er alltid NOE de liker som potetmos/brokkoli/fiskekaker. Men de får ikke spise seg mett på kun kjøtt/fisk. De får ikke brødskiver istedet. Kveldsmat er etter 1830. har 4 barn. En spiser ALT, 2 spiser det meste, eldste spiste alt og har begynt å komme seg igjen. Anonymkode: 7c97b...2c2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mars #6 Del Skrevet 10. mars fucsia skrev (På 6.3.2024 den 10.16): Det skjer mye på området om mat og helse om dagen. Jeg kjenner dette påvirker meg, og jeg ønsker å gi barna mine et godt og sunt utgangspunkt! Skulle gjerne dyrket selv, hatt tid og kunnskap om å lage ting fra bunnen av. Harr penger til å kjøpe økologisk og lokalt. Men tid, penger og kunnskap strekker ikke til. Er pdd. I foreldrepermisjon, noe som gir meg noe mer tid. Men vet ikke hvordan klare å følge opp når jeg skal tilbake til jobb. Et stort problem er også barnas preferanser... Som er pose tomatsuppe, pasta med ketchup, polarbrød (hvis de ikke kan få MC Donalds og pizza bakeren). Desto mer prosessert desto bedre! Hva gjør dere for å fremme en sunn hverdag for familien? Tips og triks, inspirasjon osv. Mener jeg en gang kom over en side der man kunne selge/bytte ting man hadde dyrket selv OL. Noen som vet? Nå har jo de barna fått de preferansene fordi de har blitt servert det så cluet er å faktisk ikke fortsette å ty til de lettvinte tingene Vier ikke fanatiske,men det går veldig lite i ferdigprodukter her i hus og det tar ikke så lang tid å å lage maten fra bunnen av. Vi setter av tid søndag igjen og lager i store porsjoner og fryser ned. Og med vi så mener jeg at ungene er .Eksempler på ting vi lager: tomatsuppe som vi spiser sammen linse pannekaker, pastasaus med linser så spises enten med fullkornpasta eller en belgfrukt pasta, tofugrateng,grønnsaks og brønnegryte som spises med ris/couscous/bulgur og lignende, falafler/linseboller/kikertkaker som spises med potet saus og grønnsaker. jeg vårt hus har barna lært fra tidlig alder at man ikke skal si æsj og mat og at man ikke skal si at man ikke liker noe hvis man ikke har prøvd det.Vi tvinger ikke barna til å smake , men vi oppfordrer de til å prøve. Sånn barna på 9 ,11 og 13 spiser det meste om man ser bort ifra matvaregrupper som vi ikke har i vårt kosthold. Anonymkode: 04cb8...cab Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mars #7 Del Skrevet 10. mars Være kreativ, og gi litt og ta litt. I dag skal vi ha "fritert" (airfryer) sei, med coleslaw og potetmos. Fisk som er sprøstekt, samt potetmos, er alltid populært. Men sunt når du lager det på den måten. Coleslaw er nok neh... Men setter frem litt cherrytomater og agurkstaver, så går det litt av det. Om spørsmål om ketchup kommer er svaret "nei" akkurat i dag. Men kan være "ja" en annen gang. Selv voksne velger å hente shirachamajo (eksempel) til lunsj innimellom, men ikke hver dag. Anonymkode: ef1ea...ded Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mars #8 Del Skrevet 10. mars Imponert over at dere greier å holde sånn disiplin over barna ved matbordet. Har ikke barn selv. Anonymkode: d5733...23b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå