Gå til innhold

God marinade til kyllinglår


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har vært ute å kjøpt 6 kilo kyllinglår og i den forbindelse tenkte jeg å marinere med noe som passer. Skal ha Cormasaus til kyllingen, så det må være noe som står i stil til den smaken.

Noen som vet om en god oppskrift?

Skrevet (endret)

Her er en god marinade, som faktisk er en korma-marinade, så den vil passe godt til retten din. Dette blir litt omtrentlige mål, jeg følger egentlig ingen oppskrift når jeg lager dette.

1 stort beger yoghurt naturell

2-3 fedd presset hvitløk

1 liten finhakket løk

2 ts paprikapulver

1-2 ts revet ingefær

½ ts kvernet pepper

1 ts malt koriander

1 ts malt spisskummen

¼-1 ts cayennepepper eller chilipulver (avhengig av hvor hot du vil ha det)

1 ts garam masala

1 ts gurkemeie

Endret av Arkana
Skrevet

Hvordan gjør vi dette? Kan noen forklare meg litt. Hvordan tar man marinaden på kyllingen og hvordan steke? Skal kyllingen være frossen`?

Skrevet

Du blander sammen marinaden og legger i kyllingen, dekk med plast og la stå noen timer på kjøkkenbenken, eller over natten i kjøleskap. Ta ut kyllingen og skrap av marinaden og stek den slik du ønsker.

Skrevet (endret)

Takk for svar Arkana. Jeg fikk et god tips av en indisk kollega. Hun gav meg til og med noen indigrenser jeg ikke visste om. Hun fortalt at alt skulle presses sammen i en presse, så må jeg ta skinnet av kylling og snitte den opp litt slik at marinaden kommer godt ned i kjøttet. Jeg skal la den stå 1 døgn å godgjøre seg.

Ta ut kyllingen og skrap av marinaden og stek den slik du ønsker.

I følge indiske kilder skal marinader ikke skrapes av, det er jo der den gode smaken ligger. ;)

Endret av Lillesøster
Skrevet
I følge indiske kilder skal marinader ikke skrapes av, det er jo der den gode smaken ligger.  ;)

Det stemmer det, men jeg synes oppvarmet yoghurt ser såpass uappetittelig ut at jeg vanligvis skraper den av, det kommer litt an på hva jeg skal bruke kyllingen til. Skal jeg steke filetene synes jeg det er best at de er relativt "tørre", ellers blir de jo mer kokt i marinaden enn stekt.

Skrevet
Det stemmer det, men jeg synes oppvarmet yoghurt ser såpass uappetittelig ut at jeg vanligvis skraper den av, det kommer litt an på hva jeg skal bruke kyllingen til. Skal jeg steke filetene synes jeg det er best at de er relativt "tørre", ellers blir de jo mer kokt i marinaden enn stekt.

Fikk tips om å bruke creme frech eller lett rømme, ikke youhurt. Kanskje du kan prøve det en gang. ;)

  • Liker 1
Skrevet

Ja, det var en god idé. Tenker jeg prøver crème fraîche neste gang. :)

Skrevet
Ja, det var en god idé. Tenker jeg prøver crème fraîche neste gang.  :)

Så skal jeg prøve å stave creme fresh riktig neste gang. :sjenert:

Skrevet
Så skal jeg prøve å stave creme fresh riktig neste gang.  :sjenert:

:ler: Det la jeg faktisk ikke merke til i det hele tatt. Vet ikke om det å lese innlegg så kjapt er et godt tegn eller ikke.

Skrevet

Brukes det noe saus sammen med dette? Hørtes veldig godt ut.... Og hvor mye kylling brukes marinadeoppskriften til, Arkana?

Skrevet
Brukes det noe saus sammen med dette? Hørtes veldig godt ut.... Og hvor mye kylling brukes marinadeoppskriften til, Arkana?

Det varierer litt, men som oftest lager jeg en (indisk) saus til, karrisaus eller lignende. Det er i allefall nok marinade til 4 kyllingbryst, det er det meste jeg har laget om gangen, og sikkert nok til mer også.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...