Gå til innhold

Ostesausen blir tynn og flytende, hvordan forhindre det?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har i mange år med ujevne mellomrom laget kylling i ostesaus med brokkoli og bacon, gratinert med ost på toppen. 

Husker at jeg første gangen fikk til dette helt perfekt, men etter det har sausen blitt så rennende etter at retten er ferdig i ovnen.

 

Det jeg gjør:

Koker opp fløte og tilsetter ost og krydder.
Tilsetter kylling (bruker kjøttet av en grillet kylling, uten skinn). 
Brokkoli (noen ganger sammen med blomkål) og bacon i en ildfast form.
Heller over kyllingostesausen og drysser ost over.

Steker i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader, til osten har blitt gyllen. 

Og når jeg da tar ut retten så smaker det veldig godt, men sausen er flytende. Jeg skulle gjerne hatt en litt mindre flytende. 

 

Noen med tips til hvordan jeg fikser dette med den sausen?

Skrevet

Lag ostesaus med en base av hvetemel og smør. Om du ikke spiser mel, kan du jevne med maisenna. 

Anonymkode: 38956...0fa

  • Liker 2
Skrevet

Jeg lager hvithaien først. Så tar jeg i ost etterpå. Altså smør, mel og melk. Slik får jeg den tykk når jeg har i ost. Og krydder av det jeg måtte ønske. Drit godt synes jeg da. 

Anonymkode: daa78...2c0

Skrevet

Lag bechamel med ost i, tipper den får bedre konsistens da. 

Anonymkode: 0a37e...268

Skrevet

Som over skriver: jevning med mel eller Maizenna.

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Jeg lager hvithaien først. Så tar jeg i ost etterpå. Altså smør, mel og melk. Slik får jeg den tykk når jeg har i ost. Og krydder av det jeg måtte ønske. Drit godt synes jeg da. 

Anonymkode: daa78...2c0

Hvit saus😂😂😂😂 ikke hvithai. 🤣😇

Anonymkode: daa78...2c0

  • Liker 3
  • Hjerte 5
Skrevet

Takk for svar. Jeg ser at jeg glemte å skrive at jeg lager dette uten mel eller maizenna.

Skrevet

Jeg fant oppskriften for mange år siden på en lavkarboblogg, men finner ikke igjen akkurat den oppskriften nå. Tror det var lhcfbloggen den het. 

Skrevet
15 minutter siden, Polly Ester said:

Jeg har i mange år med ujevne mellomrom laget kylling i ostesaus med brokkoli og bacon, gratinert med ost på toppen. 

Husker at jeg første gangen fikk til dette helt perfekt, men etter det har sausen blitt så rennende etter at retten er ferdig i ovnen.

 

Det jeg gjør:

Koker opp fløte og tilsetter ost og krydder.
Tilsetter kylling (bruker kjøttet av en grillet kylling, uten skinn). 
Brokkoli (noen ganger sammen med blomkål) og bacon i en ildfast form.
Heller over kyllingostesausen og drysser ost over.

Steker i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader, til osten har blitt gyllen. 

Og når jeg da tar ut retten så smaker det veldig godt, men sausen er flytende. Jeg skulle gjerne hatt en litt mindre flytende. 

 

Noen med tips til hvordan jeg fikser dette med den sausen?

Det er ikke rart denne blir flytende! Med denne oppskriften vil det ikke være mulig å få en tykk ostesaus!

  • Liker 1
Skrevet

Lag bechamel, og tilsett osten du ønsker. Bedre, og enkelt å styre hvor tykk sausen blir 

Anonymkode: b5f0c...09b

Skrevet
Tobias001 skrev (12 minutter siden):

Det er ikke rart denne blir flytende! Med denne oppskriften vil det ikke være mulig å få en tykk ostesaus!

Jeg fikk det til før. 

Tenkte om jeg gjorde noe feil ift mengde eller om jeg hadde for varm ovn, eller ikke varm nok etc. 

 

Det er uansett ikke kjempeviktig, det smaker godt uansett. 

Skrevet
Polly Ester skrev (18 minutter siden):

Jeg fikk det til før. 

Tenkte om jeg gjorde noe feil ift mengde eller om jeg hadde for varm ovn, eller ikke varm nok etc. 

 

Det er uansett ikke kjempeviktig, det smaker godt uansett. 

Siden du ikke vil bruke jevning, kan du prøve å koke fløten mer ned så den blir tykkere og/eller tilsette mer ost.

Anonymkode: 38956...0fa

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Skrevet

Tilsett en god spiseskje smøreost. Det er et lavkarbotriks for å tykne sausen

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Siden du ikke vil bruke jevning, kan du prøve å koke fløten mer ned så den blir tykkere og/eller tilsette mer ost.

Anonymkode: 38956...0fa

Takk for tipset, jeg prøvde det nå. Både kokte fløten litt lengre og tok i mer ost. Den var tykk da jeg var ferdig med osten og var fortsatt tykk da jeg helte det over i den ildfaste formen. 

visp skrev (9 minutter siden):

Tilsett en god spiseskje smøreost. Det er et lavkarbotriks for å tykne sausen

Det var lurt. Det har jeg lest om, men glemt. Baconost hadde vært godt i den sausen tenker jeg. Prøver det neste gang dersom sausen denne gangen blir tynn mens den er i ovnen. 

  • Liker 1
Skrevet

Bruker du fersk eller frossen broccoli? Frossen brokkoli kan gi fra seg mye væske, så den bør tines og "dryppes av" før bruk. 

  • Liker 1
Annonse
Skrevet
49 minutter siden, Polly Ester said:

Jeg fikk det til før. 

Tenkte om jeg gjorde noe feil ift mengde eller om jeg hadde for varm ovn, eller ikke varm nok etc. 

 

Det er uansett ikke kjempeviktig, det smaker godt uansett. 

Du har nok hatt i noe du har glemt! Uten stivelse så bil ikke denne tykne!

Skrevet

Bruk creme fraiche i stedet for fløte.

Anonymkode: d4596...6d3

Skrevet

Johannesbrødkjernemel kan brukes til jevning i lavkarbo retter

Anonymkode: d91bc...d04

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...