Gå til innhold

I bunnen av kakeformen


Anbefalte innlegg

Gjest dobbelx
Skrevet

Jeg lurer på hva dere bruker?

Har alltid brukt formfett, men synes av og til av kakebunnen henger litt fast eller at jeg ikke får kaken hel ut av formen.. Hva gjør jeg feil? Hadde det vært bedre med bakepapir i bunnen, og hvordan gjør jeg det rent praktisk?

Takk for tips:)

*skulle ønske jeg var en skikkelig god kakebaker* :forvirret:

Skrevet

Jeg smører formen med fast fett (smør el margarin) OG forer både bunnen og sidene med bakepapir. Jevn og fin steking og ikke en smule som henger igjen da!

Gjest dobbelx
Skrevet

Tar du bakepapir på oppå smøret? Hvordan tar du bakepapiret vekk fra kaken når den er ferdig da?!

Skrevet

Bakepapir og kun det i bunnen, og smører med smør/mel på kantene rundt. Synes formfett er vanskelig å vaske vekk.

Skrevet

Bruker alltid bakepapir i springformer, da legger jeg bakepapiret oppå bunnen og fester kanten og klipper av resten rundt, så smører jeg bunnen og kantene med margarin. Former uten løs bunn blir bare smurt.

Skrevet

Det kommer vel alt an på formen det...dersom det er en metallform ville jeg bruikt formfett/smør og drysset litt mel i bunnen slik at det blir et tynt lag mel... Da får en kaken enkelt ut av formen..

Dersom det er teflonform bruker jeg ingenting.

Skrevet

Jeg smører med smør/margarin, og drysser over litt mel.

Skrevet
Bruker alltid bakepapir i springformer, da legger jeg bakepapiret oppå bunnen og fester kanten og klipper av resten rundt, så smører jeg bunnen og kantene med margarin. Former uten løs bunn blir bare smurt.

jeg gjør også sånn. Har aldri problemer ....

Skrevet

Bakepapir i bunnen og smører med smør rundt kantene. Dette gjør jeg både i springformer og former med fast bunn.

Skrevet
Bruker alltid bakepapir i springformer, da legger jeg bakepapiret oppå bunnen og fester kanten og klipper av resten rundt, så smører jeg bunnen og kantene med margarin.

Former uten løs bunn legger jeg bakepapir i.

Skrevet

Legger bakepair i bunnen av langpanna, smører ikke kantene, de løsner jeg med en kniv rundt hvis det er behov.

I springform legger jeg bakepair over bunnen og fester ringen, smører kantene og strør med semulegryn.

Skrevet

Sprayer eller smører, og strør med semulegryn.

Skrevet

Bakepapir i bunnen av springformen slik som beksrevet lenger oppe, og smører kantene.

Men jeg har ingen kakeform uten løs bunn, så hvordan jeg da ville gjort det vet jeg ikke.

Skrevet
Bruker alltid bakepapir i springformer, da legger jeg bakepapiret oppå bunnen og fester kanten og klipper av resten rundt, så smører jeg bunnen og kantene med margarin. Former uten løs bunn blir bare smurt.

Slik gjør jeg og.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...