Gå til innhold

Eggeplomme i eggedosis


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ved to anledninger nå så har litt av eggeplommen «størknet» og ikke blitt blandet inn med resten av eggedosisen. Hva gjør jeg feil? Har brukt romtempererte egg og vanlig sukker, og mikset i kjøkkenmaskin. Eggedosisen har blitt kjempegod så den er det ikke noe i veien med, bare de eggeplomme«bitene» som var litt ekle..

IMG_7989.thumb.jpeg.6a7d95a5ff29931859cb595447e57592.jpeg

Anonymkode: 63970...e3b

Skrevet

Skjer hos meg også, men jeg bare tar det bort

Anonymkode: ca2e5...482

Skrevet

Det der ser bare udelikat ut...

Som hunnkjønn er dette noe som skal kunne forventes av deg at du kan, hvordan kan du svikte på noe så enkelt som å vispe sammen egg og sukker?

Her må du ta deg sammen!!

Skrevet
tvertimot skrev (Akkurat nå):

Det der ser bare udelikat ut...

Som hunnkjønn er dette noe som skal kunne forventes av deg at du kan, hvordan kan du svikte på noe så enkelt som å vispe sammen egg og sukker?

Her må du ta deg sammen!!

Tilbake til år 700 med deg!! Flå et lam med øksa di og lag middag. 

Anonymkode: ca2e5...482

  • Liker 4
Skrevet
38 minutter siden, AnonymBruker said:

Tilbake til år 700 med deg!! Flå et lam med øksa di og lag middag. 

Anonymkode: ca2e5...482

Enig😂

Anonymkode: 63970...e3b

Skrevet
39 minutter siden, tvertimot said:

Det der ser bare udelikat ut...

Som hunnkjønn er dette noe som skal kunne forventes av deg at du kan, hvordan kan du svikte på noe så enkelt som å vispe sammen egg og sukker?

Her må du ta deg sammen!!

Haha.. du kan heller si det til kjøkkenmaskinen min, det var da vitterlig den som stod for vispingen 😉

Anonymkode: 63970...e3b

Skrevet

Kan det være at du ikke pisker eggedosisen lenge nok? Hvis ikke kan det dannes om den blir stående litt.

Anonymkode: 4b18f...874

Skrevet

Hvor gammel er eggene?

Anonymkode: 37fdc...52d

Skrevet
46 minutter siden, AnonymBruker said:

Skjer hos meg også, men jeg bare tar det bort

Anonymkode: ca2e5...482

Tok bort det jeg så men ble litt redd for å overse noe. 
 

Mon tro om det har med kjøkkenmaskinen å gjøre, bruker du det? Det har aldri skjedd meg ved bruk av håndmikser🤔

Anonymkode: 63970...e3b

Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Hvor gammel er eggene?

Anonymkode: 37fdc...52d

Husker ikke datostempling men kjøpte eggene i helgen.

Anonymkode: 63970...e3b

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Kan det være at du ikke pisker eggedosisen lenge nok? Hvis ikke kan det dannes om den blir stående litt.

Anonymkode: 4b18f...874

Hmm, tok ikke tiden på piskingen men pisket i mellom 5-10 minutter vil jeg tro. Til blandingen ble luftig. (Lagde sukkerbrød første gangen det skjedde og muffins andre gangen).

Anonymkode: 63970...e3b

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Husker ikke datostempling men kjøpte eggene i helgen.

Anonymkode: 63970...e3b

Litt eldre egg kan ofte koagulere noe.

Anonymkode: 37fdc...52d

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hmm, tok ikke tiden på piskingen men pisket i mellom 5-10 minutter vil jeg tro. Til blandingen ble luftig. (Lagde sukkerbrød første gangen det skjedde og muffins andre gangen).

Anonymkode: 63970...e3b

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/eggedosis

Kan være den ikke ble stiv nok?

Men så lenge du skal bruke eggedosisen i kake eller bake annet med den så har de gule flekkene ingenting å si. Det blandes jo med melet uansett. Ingen bryr seg om det i eggedosis heller, det endrer jo ikke smaken.

Anonymkode: 4b18f...874

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Tok bort det jeg så men ble litt redd for å overse noe. 
 

Mon tro om det har med kjøkkenmaskinen å gjøre, bruker du det? Det har aldri skjedd meg ved bruk av håndmikser🤔

Anonymkode: 63970...e3b

Nei jeg har bare handmikser, har ikke kjøkkenmaskin, men det har likevel skjedd en og annen gang hos meg også, kanskje som noen sier at eggene er litt eldre og koagulert inni eller noe

Anonymkode: ca2e5...482

Skrevet

Har eggeplommene lagt ute en stund etter de ble kakket (men før de ble vispet)?

Anonymkode: 293ee...5d5

Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Haha.. du kan heller si det til kjøkkenmaskinen min, det var da vitterlig den som stod for vispingen 😉

Anonymkode: 63970...e3b

Derfor jeg liker å kjøpe kvalitetselektronikk, det gjør alt enklere og kvaliteten blir deretter.
 

Men altså, slikkepott er oppfunnet (sikkert av en mann, som det meste annet inovativt), og den kan jo benyttes til å blande det hele. Klart at det er vanskelig at maskinen kommer til i bunnen av bollen du benytter, og det må nok gjøres manuelt også mer enn en gang vil jeg anta.

Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Nei jeg har bare handmikser, har ikke kjøkkenmaskin, men det har likevel skjedd en og annen gang hos meg også, kanskje som noen sier at eggene er litt eldre og koagulert inni eller noe

Anonymkode: ca2e5...482

Amatører!! Dere kan i det minste trøste dere med at dere er flere som ikke riktig får det til.

Eggedosisene deres ser like fult udelikat ut, så om det er noen trøst er jeg ikke så sikker på.

Skrevet
tvertimot skrev (5 timer siden):

Derfor jeg liker å kjøpe kvalitetselektronikk, det gjør alt enklere og kvaliteten blir deretter.
 

Men altså, slikkepott er oppfunnet (sikkert av en mann, som det meste annet inovativt), og den kan jo benyttes til å blande det hele. Klart at det er vanskelig at maskinen kommer til i bunnen av bollen du benytter, og det må nok gjøres manuelt også mer enn en gang vil jeg anta.

Selv kvalitetselektronikk er avhengig av en korrekt justert visp for å få med seg det som ligger i bunnen av bollen. Slikkepotten  kan heller brukes til å skrape ned langs kantene. 

Anonymkode: f621d...e55

Skrevet

Kan det være at vispen på maskinen ikke rører helt nede i bunnen? Slik at ikke alt blir like godt rørt sammen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...