Gjest Gjest_Pauline_* Skrevet 1. februar 2006 #1 Skrevet 1. februar 2006 Jeg gidder ikke å gå på butikken, men er tom for brød. Har hvetemel, havregryn, noe musliblanding og gjær i skapet. Har også melk, olje og vaniljeyoghurt (!). Jeg er en elendig brødbaker, så trenger hjelp!! Jeg forstår såpass at dette neppe blir så veldig grove brød, men er det mulig å få til et eller annet?? Tar gjerne imot eksakte blandingsforhold....
Gjest Gjest Skrevet 1. februar 2006 #2 Skrevet 1. februar 2006 Jeg gidder ikke å gå på butikken, men er tom for brød. Har hvetemel, havregryn, noe musliblanding og gjær i skapet. Har også melk, olje og vaniljeyoghurt (!). Jeg er en elendig brødbaker, så trenger hjelp!! Jeg forstår såpass at dette neppe blir så veldig grove brød, men er det mulig å få til et eller annet?? Tar gjerne imot eksakte blandingsforhold.... ← Melk trenger du ikke. Ta en liter vann. Så blander du i mel, frokostblanding og havregryn til du får en fin deig. Kanskje la havregryn og frokostblandingen ligge litt i vannet før du har i hvetemelet. Husk salt og olje også, i tillegg til gjær. Prøv å ha i ikke mindre enn 50% hvetemel.
Gjest Gjest Skrevet 1. februar 2006 #3 Skrevet 1. februar 2006 Glemtye å skrive mengde på salt, olje og gjær. En pose gjær, 1 ts salt og ca 1 dl olje - kanskje et par ss sukker også.
Gjest gjest1 Skrevet 1. februar 2006 #4 Skrevet 1. februar 2006 Muslblanding gir faktisk veldig gode brød. Når jeg bruker det lar jeg muslien ligge ihvertfall 30 min i vann før jeg tilsetter salt, gjær, olje og hvetemel og blander til en smidig deig. Kna ihvertfall 10 min om du gjør det for hånd. Jeg ville vel brukt 5-6 dl musli til ca 12 dl vann, en pk gjær, litt salt, litt olje og hvetemel. Det burde gi 3 store brød.
Gjest Gjest_Pauline_* Skrevet 1. februar 2006 #5 Skrevet 1. februar 2006 Tusen takk!!!!! Jeg har prøvd å slenge sammen en deig nå, men hvor lenge skal brødene steke? Og vet hvilken varme?
Væren Skrevet 1. februar 2006 #6 Skrevet 1. februar 2006 Brødene må få en god etterheving når du har lagt dem i form/langpanne eller på brett. Ca 45 minutter til en time, alt etter som. Så steker du dem på nederste rille i ovnen ved ca 200 grader rundt 40-50 minutter. Bank på brødene for å høre om de har en fin lyd og er ferdig stekt! En litt hul og god bankelyd!
Gjest Gjest_Pauline_* Skrevet 1. februar 2006 #7 Skrevet 1. februar 2006 Tusen takk igjen!! Det er godt det finnes hjelp å få for en inkompetent brødbaker !
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå