Gå til innhold

Speltmel - hva er bra med det?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ser at det er mange som roser speltmel opp i skyene. Hva er forskjellen på speltmel aka. hvetemel?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Spelt er mer næringsrikt enn hvetemel (inneholder f.eks. mer jern og proteiner), og fiberet i spelt er mer lettfordøyelig. Mange som ikke tåler gluten tåler likevel spelt, selv om det også inneholder gluten. Personlig synes jeg bakst som inneholder spelt smaker sagmugg (skjønt spelt sies å ha god smak, så det er nok veldig individuelt), så da får det ikke hjelpe at det er sunt. Det finnes jo uansett nok av andre grove og sunne melsorter.

Skrevet

Takk for svar, Arkana :) Kan jeg erstatte speltmel med vanlig hvetemel da? Feks. i en oppskrift.

Skrevet

Ja, det kan du, men husk at spelt ikke tåler like mye elting som hvetemel.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...