Gjest Gjest Skrevet 1. februar 2006 #1 Skrevet 1. februar 2006 Ser at det er mange som roser speltmel opp i skyene. Hva er forskjellen på speltmel aka. hvetemel?
Arkana Skrevet 1. februar 2006 #2 Skrevet 1. februar 2006 Spelt er mer næringsrikt enn hvetemel (inneholder f.eks. mer jern og proteiner), og fiberet i spelt er mer lettfordøyelig. Mange som ikke tåler gluten tåler likevel spelt, selv om det også inneholder gluten. Personlig synes jeg bakst som inneholder spelt smaker sagmugg (skjønt spelt sies å ha god smak, så det er nok veldig individuelt), så da får det ikke hjelpe at det er sunt. Det finnes jo uansett nok av andre grove og sunne melsorter.
Gjest Gjest Skrevet 1. februar 2006 #3 Skrevet 1. februar 2006 Takk for svar, Arkana Kan jeg erstatte speltmel med vanlig hvetemel da? Feks. i en oppskrift.
Arkana Skrevet 1. februar 2006 #4 Skrevet 1. februar 2006 Ja, det kan du, men husk at spelt ikke tåler like mye elting som hvetemel.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå