Gjest Gjest Skrevet 1. februar 2006 #1 Skrevet 1. februar 2006 Er det mulig å erstatte fruktose med sukker, selv om det står oppført sukker i oppskriften? Skal jeg ta halvparten med fruktose, av det som står oppført som sukker? Eller?
Latee Skrevet 1. februar 2006 #2 Skrevet 1. februar 2006 Sikkert mulig det, men husk på at fruktose er søtere enn sukker så bruk mindre
Brunhilde Skrevet 1. februar 2006 #3 Skrevet 1. februar 2006 (endret) Jeg snakket med ei som hadde bakt sjokoladekake med fruktose, hun brukte 2/3 av den oppgitte mengden. Altså, i dette tilfellet, 3 dl sukker = 2 dl fruktose. Kaka var veldig god, den. Endret pga feilsitering. Endret 1. februar 2006 av Brunhilde
Gjest 1111 Skrevet 1. februar 2006 #4 Skrevet 1. februar 2006 Ja, det er meningen du skal bruke 2/3 av det sukkeret som står i oppskriften. Jeg har ei venninne som ikke tåler sukker og hun gjør det på den måten.
Gjest gjest 0 Skrevet 1. februar 2006 #5 Skrevet 1. februar 2006 På pakka står det at man skal bruke lik mengde i bakverk...
Brunhilde Skrevet 1. februar 2006 #6 Skrevet 1. februar 2006 På pakka står det at man skal bruke lik mengde i bakverk... ← Da blir det fryktelig søtt!
Polluela Skrevet 1. februar 2006 #7 Skrevet 1. februar 2006 Det er visst noe spesielt med bruk av fruktose i bakverk. Skal visst ikke bli noe søtere enn vanlig sukker da, av en eller annen grunn...
søndagsengel? Skrevet 3. februar 2006 #8 Skrevet 3. februar 2006 Hvis det er gjærbakst bør man vel bruke lik mengde pga hevingen. Ellers sier jo Fedon Lindberg at man skal bruke halvparten så mye fruktose som sukker?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå