Gå til innhold

Erstatte med fruktose


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det mulig å erstatte fruktose med sukker, selv om det står oppført sukker i oppskriften? Skal jeg ta halvparten med fruktose, av det som står oppført som sukker? Eller?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sikkert mulig det, men husk på at fruktose er søtere enn sukker så bruk mindre

Skrevet (endret)

Jeg snakket med ei som hadde bakt sjokoladekake med fruktose, hun brukte 2/3 av den oppgitte mengden. Altså, i dette tilfellet, 3 dl sukker = 2 dl fruktose. Kaka var veldig god, den.

Endret pga feilsitering.

Endret av Brunhilde
Skrevet

Ja, det er meningen du skal bruke 2/3 av det sukkeret som står i oppskriften. Jeg har ei venninne som ikke tåler sukker og hun gjør det på den måten.

Gjest gjest 0
Skrevet

På pakka står det at man skal bruke lik mengde i bakverk...

Skrevet
På pakka står det at man skal bruke lik mengde i bakverk...

Da blir det fryktelig søtt!

Skrevet

Det er visst noe spesielt med bruk av fruktose i bakverk. Skal visst ikke bli noe søtere enn vanlig sukker da, av en eller annen grunn...

Skrevet

Hvis det er gjærbakst bør man vel bruke lik mengde pga hevingen. Ellers sier jo Fedon Lindberg at man skal bruke halvparten så mye fruktose som sukker?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...