Polluela Skrevet 1. februar 2006 #2 Skrevet 1. februar 2006 (endret) Denne fikk jeg av min argentinske spansklærer Deig 1/2 kg mel 200 gr margarin kaldt vann Fyll 1 stor hermetikkboks mais 2 middels store løk 300 gr revet ost Salt og pepper etter smak (Man kan selvfølgelig bytte ut eller legge til ting som man føler for) Deig: Jobb inn smøret i melet og tilsett kaldt vann til du får en jevn masse. Kjevl ut og skjær i kvadrater. Fyll: Hakk og stek løken. Tilsett mais og salt og pepper. Legg litt fyll på hver firkant, strø ost oppå og legg sammen deigfirkantene til trekanter (lukk godt). Stek på 220 grader. (Beklager klønetheten, jeg måtte bruke mine skrale spanskkunnskaper til å oversette...) Endret 1. februar 2006 av Littlest Angel
Latee Skrevet 1. februar 2006 Forfatter #3 Skrevet 1. februar 2006 Tusen takk! Da løper jeg ut på kjøkkenet med en gang! hehe
NullHull Skrevet 1. februar 2006 #4 Skrevet 1. februar 2006 Jeg fant disse to på Mat.no Empanadas Deig: 400 g hvetemel 200 g kaldt smør eller margarin, i biter 1 ts salt 2 g vispede egg ca. 1 dl vann Fyll: 300 g kokt, moset potet 300 g kjøttdeig 1 stk. løk 2 stk. egg 2 ts paprikapulver 2 ss hakket kruspersille 1 ts salt ½ ts pepper ca. ¼ ts malt chilipepper Fremgangsmåte: Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til å forme en fast deig. La den hvile i kjøleskap et par timer før bruk. Stek kjøttdeigen og hakket løk i god varm panne med stekesmør. Bland i de andre ingrediensene. Avkjøles noe. Del deigen i flere deler og kjevl ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med en asjett eller bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen slik at det blir halvmånefasong. Pensle kanten med egg. Sett embanadasene på et brett med stekepapir. Settes i ovnen og stekes 10-15 min. ved 200 grader C. Serveres nystekte. Argentinske empanadas: Deig: 150 g usaltet smør 5 dl hvetemel 1 dl kaldt vann ½ ts salt Fyll: 500 g kjøttdeig 2 ss olje 1 stk. løk 50 g sorte oliven 2 stilk stilkselleri 1 ts salt ½ ts pepper 2 ss eddik 1 ss tomatpuré 2 ss worcestershire-saus Fremgangsmåte: Steketemp: 200 grader Steketid: 15 minutter 1. Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan evt. lages i en foodprocessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over. 2. Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stilkselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøl litt. 3. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel 2 store ss av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stk. 4. Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 miutter til de har fått en fin og gyllen farge.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå