Gå til innhold

lapskaus


Anbefalte innlegg

Gjest Fruktfat
Skrevet

jeg har en pose med lapskausblanding, og pølser, men hvordan lager jeg "sausen"?

jeg vil ha den litt tykk, omtrent som den man får på boks, ikke sånn som i reklamne, det synes jeg ligner mest på sodd...

hjelp? :klø:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan koke grønnsakene i stykker og bruke feks potetstappe som jevning.. Og tilsette litt mindre vann enn som står på pakka :)

Skrevet

Det blir bedre om man tar seg tid til å kutte opp grønnsakene og gjøre det ordentlig, fra bunnen av. Litt salt og pepper, evt. noe annet krydder som du liker. Da kan du mose litt kokte poteter eller ha i potetmos, som før nevnt. Og selvsagt har man jo da kokt opp godt med kjøtt på forhånd, kuttet det opp i passe munnfuller. Kraften herfra er god ! Må ikke kastes. Og så spiser jeg godt flattbrød til. :)

Skrevet

Den blir tykkere dersom du koker grønnsaker opp fra bunnen.

Men ellers har Maisenna noen pulver som du bare drysser ned i sausen, og som gjør at den tykner veldig raskt.

Gjest Fruktfat
Skrevet

hah! jeg fikk det til! :sjarmor:

hadde en pose med lapskausblanding i fryseren, da gidder jeg ikke reise på butikken og bruke mer penger bare for å skjære opp grønnsakene selv ;)

gjorde som det stod bak på posen; stekte kjøttet (kyllingpølser), hadde i grønnsakene, 2ts buljong og 4-5dl vann, kokta i ca 15min.

og potetene i blandinga løser seg jo litt opp under koking og røring, og voila! -sånn jeg ville ha det! :)

takker uansett!

og legg gjerne inn din oppskrift på lapskaus, så kan jeg prøve andre varianter!?

Skrevet

kan også koke opp litt grønnsaker i buljong og bruke stavmikseren på dem, fin jevning og tar ikke lang tid.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...