Mistyen Skrevet 1. februar 2006 #2 Skrevet 1. februar 2006 Gjør det så enkelt som mulig - bruker karbonadedeig, ett egg, litt potetmel og blander dette sammen med noe godt krydder. Steker kjøttkaker. Synes det er best når de får "hvile litt" etter steking og varmes igjen, enten i sausen eller i ovnen.
Malama Skrevet 1. februar 2006 #3 Skrevet 1. februar 2006 Jeg bruker kjøttdeig og havregryn og krydder og gjerne et egg om jeg har. Havregrynet er vel for å gjøre deigen drøyere, men jeg synes egentlig kjøttkakene er best sånn. Sikkert fordi det er det jeg er vant til...
Nella Skrevet 1. februar 2006 #4 Skrevet 1. februar 2006 Bruker kjøttdeig/karbonadedeig, fløte, egg, potetmel, salt, pepper, muskat, buljong og litt vann evnt for å få rett konsistens.
Gjest 1111 Skrevet 1. februar 2006 #5 Skrevet 1. februar 2006 Tilsett hakket rødløk og hakket soltørkede tomater i kjøttkakene - det blir kjempegodt.
Gjest Gjest_gaja_* Skrevet 1. februar 2006 #6 Skrevet 1. februar 2006 kjøttdeig, egg, melk, potetmel, havregryn, hakket løk og chili, pepper. enda bedre blir de hvis det er halvt om halvt med viltkjøtt og vanlig kjøtt tilbehør er brun saus, kålstuing, potet, gulrot og kålrabi i brunsausen skal det være litt ketsjup
Plym Skrevet 1. februar 2006 #7 Skrevet 1. februar 2006 Jeg blander kjøttdeigen med en tredel farse, revet løk, sält og pepper og kjøttkakekrydderblanding (selv om jeg normalt skyr sånne kryddermixer, er denne veldig god). Lar dem trekke ferdig i en tynn, kraftig brun saus smakssatt med dijonsennep og laurbærblader.
Arkana Skrevet 1. februar 2006 #8 Skrevet 1. februar 2006 Jeg blander kjøttdeig seig med litt salt. Så har jeg i kvernet pepper, en liten finhakket løk, litt revet muskat, litt malt ingefær, strøkavring eller knust knekkebrød, litt potetmel, et par egg og litt melk. Det er til vanlige kjøttkaker som serveres med brun saus. Skal jeg ha dem litt annerledes blander jeg i revet ost, evt mozzarella i små terninger, urter, hakket hvitløk, chili, finhakket paprika, litt god sennep o.l. Ksn gjerne panere dem ved å rulle dem i strøkavring også.
Gjest Gjest Skrevet 1. februar 2006 #9 Skrevet 1. februar 2006 Jeg skulle lage kjøttkaker, men synes de ble ganske harde og seige. Hva har jeg gjort feil?
Arkana Skrevet 1. februar 2006 #10 Skrevet 1. februar 2006 Jeg skulle lage kjøttkaker, men synes de ble ganske harde og seige. Hva har jeg gjort feil? ← Da har du nok hatt for lite væske i. Et par egg + melk/buljong er bra, farsen skal være relativt løs.
Gjest Gjest Skrevet 2. februar 2006 #11 Skrevet 2. februar 2006 Takk for svar, Arkana. Vet du hvor mye melk man skal ha i cirka hvis man bruker 400 gram kjøttdeig?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå