AnonymBruker Skrevet 30. januar 2024 #1 Skrevet 30. januar 2024 Det glutenfrie gulrot brødet fra Baker Hansen er magisk og helt ubeskrivelig godt. Kan bare kjøpe det 3-4 ganger i året siden det ikke er utsalg i nærheten, og ellers av året må jeg spise tørt og dårlig glutenfritt brød, bortsett fra når jeg baker selv.. men det er ikke i nærheten så saftig og deilig Jeg sitter og spiser en skive nå og får tårer i øynene av hvor godt det er.. Så spørsmålet mitt er: hvordan kan det lages? Er det noen triks for å få det så saftig og digg? Langtidsheving? Alle tips mottas med takk Anonymkode: 22a68...9d8
AnonymBruker Skrevet 30. januar 2024 #2 Skrevet 30. januar 2024 Aldri prøvd men her er et veldig godt brød du bør prøve https://www.semper.no/glutenfritt/oppskrifter/brod-og-rundstykker/eltefritt_grytebrod-glutenfritt Anonymkode: 0f9e1...966
Pringle Skrevet 30. januar 2024 #3 Skrevet 30. januar 2024 Baker Hansen oppgir ingreidensene for hvert brød på nettsidene sine. Men jeg regner med at du har sett det. De bruker mange ingredienser som private kanskje må streve for å få tak i, og det indikerer at tilberedningsprosessen også vil være vanskelig å kopiere hjemme. Men jeg legger også merke til at hevemiddelet gjennomgående er surdeig av rismel. Dette kan du lage selv. Og det tilsier langtidsheving.
AnonymBruker Skrevet 30. januar 2024 #4 Skrevet 30. januar 2024 Takk!! Det visste jeg ikke.. virker som du har peiling.. om du skulle tippe, hva tror du oppskriften er? Anonymkode: 22a68...9d8
AnonymBruker Skrevet 30. januar 2024 #5 Skrevet 30. januar 2024 Kan heller gi deg oppskrift på et enkelt brød jeg baker hver helg. Det holder seg ikke bra lenge, men er så godt at det sjeldent er rester igjen uansett. 300g vann ca 37 grader 6g salt 6g tørrgjær 200g Semper Mix 200g Semper Fiber Rør sammen til en grøt og hell i en brødform helst i silikon. Gni det utover slik at overflaten er helt glatt, da kan det deles opp minutter etter steking uten å gå i stykker. Dekkes med plast og heves i ca en time. Jeg pleier å sette det ut i sola eller i ovnen på 37grader varmluft. Stekes i airfryer på 160grader i 20 minutter. Da helles det ut av formen og får ligge opp/ned mens det stekes i ytterligere. Jeg stekte den i vanlig varmeovn før, men husker ikke tid og grader der. Halverer du oppskriften og bare beholder det fine melet får du 4 saftige fine rundstykker. Hev og stek de i hver sin muffinsform i silikon på 160grader i 2x8 min Anonymkode: 9dc78...570
Pringle Skrevet 30. januar 2024 #6 Skrevet 30. januar 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Takk!! Det visste jeg ikke.. virker som du har peiling.. om du skulle tippe, hva tror du oppskriften er? Anonymkode: 22a68...9d8 Ups, jeg håper jeg ikke har gitt deg falske forhåpninger - surdeigen kan du lage selv; alt det andre vaset mitt om fabrikkfremstilt osv var for å understreke at du ikke uten videre kan kopiere disse brødene ut fra ingredienslisten. Men du kan se hva de inneholder, og rekkefølgen i lista gir et inntrykk av mengdeforhold (det det er mest av, etter vekt, listes opp først). Så kan du lete etter oppskrifter som bruker disse ingrediensene - eller sette sammen en selv hvis du er dreven. Jeg så det var mye frø og hele korn, og fiberhusk. Og så gulrot i gulrotbrødet 😋Linfrømel kan du lage i en blender. (Du trenger en konkret oppskrift for å sikre at mengdeforholdene er presise nok til at resultatet blir vellykket. En ingrediensliste gir bare et inntrykk. Jeg har ikke laget brød med så mye hele korn at jeg kan hjelpe deg videre. Men jeg vet at det finnes oppskrifter, har sett dem "overalt" på nettet.) Glutenfri surdeigsstarter | Oppskrift | Meny.no
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå