Gå til innhold

Eddik i kake?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Leser på noen steder at eddik brukes i kaker sammen med Natron. Men den oppskriften jeg skal bruke har bakepulver og ikke natron. Kan jeg da bruke eddik da eller ikke?

Slik ser oppskriften min ut:

6 egg

500gram sukker

300gram smør,

6dl siktet hvetemel,

6 ss kakao,

4ts vaniljesukker,

5 ts bakepulver,

1/2 ts kaffe,

6 dl vann

Anonymkode: 9b44d...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hoia skrev (2 minutter siden):

Jøss, det er virkelig litt rart vi g.

Hva?

Anonymkode: 9b44d...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Men siden bakepulver er basisk, og eddik er syre, fungerer de dårlig sammen. – Bakepulver og eddik vil gi en liten gassutvikling, med det er snakk om en ufarlig CO2, forklarer Gjemdal. Dessuten, eddiken får natronen til å skumme opp."

Anonymkode: 52a5b...296

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hva?

Anonymkode: 9b44d...ccb

Bare litt feil vridning her, men jeg ble faktisk litt overrasket over at det var eddik i sjokoladekaken, hoppet inn bokstaver der, men det så du kanskje ikke? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvorfor vil du tilsette eddik? Eddik har ingen funksjon i denne oppskriften. 

Anonymkode: 2bd7e...9ca

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva tenker du eddik vil tilføre denne kaken? Ville i så fall byttet ut bakepulver med natron.

Anonymkode: 61030...a87

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror aldri jeg har vært borti kakeoppskrifter med eddik, men natron brukes ofte i kaker med surmelk (sveler o.l). Natron trenger syre for å virke.

I din oppskrift er det bakepulver som er hevemiddel, og da trenger du ikke tilsette syre.

Anonymkode: 14514...708

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken funksjon tenker du eddik skal ha i denne kaken? Synes det er rart å bare tenke at man skal legge til en ingrediens sånn helt uten videre. Når eddik eventuelt brukes sammen med natron, er det fordi natron trenger syre for å heve.

Anonymkode: 40749...c21

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Denne oppskriften har f.eks. eddik i:

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/crazy-chocolate-cake

Lenge siden jeg laget den, men mener konsistensen ble spesiell. Ville nok brukt natron om du skal ha eddik i. 

Anonymkode: 0c798...47f

Mener du spesiell på en positiv eller negativ måte?

Anonymkode: 9b44d...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden det er 5 teskjer med bakepulver.. kan jeg ta 2 ts av bakepulver og 3 ts av natron og så tilsette eddikk?

Anonymkode: 9b44d...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Siden det er 5 teskjer med bakepulver.. kan jeg ta 2 ts av bakepulver og 3 ts av natron og så tilsette eddikk?

Anonymkode: 9b44d...ccb

Hvorfor ønsker du å endre oppskriften? Hevemiddelet er tilpasset ingrediensene i kaken, så dumt å endre.

Anonymkode: 2bd7e...9ca

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er da helt vanlig. Den beste kaken jeg baker er den fra det søte liv som det er linket til litt høyere opp i tråden.

Anonymkode: 068c7...367

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Siden det er 5 teskjer med bakepulver.. kan jeg ta 2 ts av bakepulver og 3 ts av natron og så tilsette eddikk?

Anonymkode: 9b44d...ccb

Hvorfor vil du absolutt bruke eddik?

Anonymkode: a87ca...563

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (57 minutter siden):

Tror aldri jeg har vært borti kakeoppskrifter med eddik, men natron brukes ofte i kaker med surmelk (sveler o.l). Natron trenger syre for å virke.

I din oppskrift er det bakepulver som er hevemiddel, og da trenger du ikke tilsette syre.

Anonymkode: 14514...708

Syns kaker med natron og eddik blir skikkelig saftige og gode.

Anonymkode: 61030...a87

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Syns kaker med natron og eddik blir skikkelig saftige og gode.

Anonymkode: 61030...a87

KN jeg bytte ut bakepulver med natron?

 

Ts

Anonymkode: 9b44d...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Mener du spesiell på en positiv eller negativ måte?

Anonymkode: 9b44d...ccb

Den var god 😊 Fikk mye skryt. 

TS, er jo bare å prøve. Slik nye oppskrifter oppstår.

Anonymkode: 0c798...47f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 timer siden):

KN jeg bytte ut bakepulver med natron?

 

Ts

Anonymkode: 9b44d...ccb

Ja, det kan du😊

Anonymkode: 61030...a87

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...