AnonymBruker Skrevet 27. januar 2024 #1 Skrevet 27. januar 2024 Hei. Trenger tips til gode matretter. Vi er en småbarnsfamilie. Lager mye det samme. Hvordan ser en typisk ukesmeny ut hos dere? Hos er typisk: Laks med potetmos og gulerot, fiskekaker med makaroni og grønnsaker, kjøttkaker med tilbehør, spaghetti med kjøttdeig, lasagne, Taco, lapskaus... Anonymkode: 7b0de...a7d
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2024 #2 Skrevet 27. januar 2024 Spising og matlaging må ikke være så komplisert. De fleste familier roterer sine favorittoppskrifter. De færreste har fler enn 10-15 favorittoppskrifter. Og det går helt fint. Det finnes oppskrifter overalt, på nettet, i kokebøker. Alle oppskrifter er det noen som liker. Dere må selv finne oppskrifter dere liker. Dette må testes ut, av dere. Ukemeny er noe litt annet. Det trenger heller ikke så være komplisert. Sett deg ned med kalenderen og alle i familien som kan snakke, og spør dem hva de kunne tenke seg, og så tar en av de voksne avgjørelsen. Det kan være smart å sørge for at man gjennom en uke har en god variasjon mellom forskjellige typer kjøtt, fisk, grønnsaker og stivelse. Når man har funnet en god rytme, med appetittelige kombinasjoner, har man en mal som man kan holde seg til, evt med enkle justeringer, og så trenger man bare å variere de enkelte komponentene. Anonymkode: 5db80...c0f 2
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2024 #3 Skrevet 27. januar 2024 Her er typiske middager for oss: Hjemmelaga fiskepinner Hjemmelaga fiskegrateng, om jeg ikke har fryst ned bruker jeg Marit Kolby sin versjon: http://maritkolbyzinocker.blogspot.com/2015/08/ekspressgrateng.html?m=1 Fiskeburger Fiskekaker i brun saus Indisk kyllingcurry, f.eks. denne: https://matpaabordet.no/2013/03/11/enkel-kylling-curry-til-hverdagen/ Brokkolipasta: koker pasta og brokkoli, litt kjøtt, pølser eller laks surres i panna, hvitløk, chili. Blande alt sammen og server gjerne litt ost på toppen. Gresskarsuppe Kjøttsuppe Lapskaus Kylling og grønnsaker Indisk Daal Kikertgryte Chili con carne Wok med ris eller nudler Hjemmelaga fiskepudding (enklere enn en tror og en slipper mange tilsetningsstoffer, men må få tak i fersk fisk) Ellers lager vi ofte dobbel porsjon middag på søndagen og enten fryser ned ene halvparten eller har det til middag på mandagen. Anonymkode: d3002...d52 2 1
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2024 #4 Skrevet 27. januar 2024 Vi har ingen fast ukemeny. Tirsdag og/eller torsdag er det fersk fisk i en eller annen variant. 30% avslag på Meny/Ekstra. Serveres vanligvis med poteter og grønnsaker i en eller annen variant. Søndag ofte langkokt kjøtt, en eller annen gryterett. Lager gjerne dobbel porsjon slik at vi har til en annen gang. Onsdager er hektisk, så ofte stekte poteter (rester fra dagen før), med løk, tomater og andre grønnsaker. Fiskekaker, kjøttpudding eller noe annet ferdig som raskt stekes/varmes opp. Andre dager variere veldig, på vinteren gjerne en god suppe som.ertesuppe, betasuppe, kjøttsuppe eller sodd. Mye poteter og grove grønnsaker, kålstuing, gulrotstuing, kokte grønnsaker, råkost (gulrot, blomkål, brokkoli, kålrot, sellerirot osv). Sjelden pasta, da jeg ikke er så glad i det, lager formretter a la lasagne med poteter eller grønnsaker i stedet for pasta. Anonymkode: 3a89e...2c6
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2024 #5 Skrevet 27. januar 2024 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Spising og matlaging må ikke være så komplisert. De fleste familier roterer sine favorittoppskrifter. De færreste har fler enn 10-15 favorittoppskrifter. Og det går helt fint. Det finnes oppskrifter overalt, på nettet, i kokebøker. Alle oppskrifter er det noen som liker. Dere må selv finne oppskrifter dere liker. Dette må testes ut, av dere. Ukemeny er noe litt annet. Det trenger heller ikke så være komplisert. Sett deg ned med kalenderen og alle i familien som kan snakke, og spør dem hva de kunne tenke seg, og så tar en av de voksne avgjørelsen. Det kan være smart å sørge for at man gjennom en uke har en god variasjon mellom forskjellige typer kjøtt, fisk, grønnsaker og stivelse. Når man har funnet en god rytme, med appetittelige kombinasjoner, har man en mal som man kan holde seg til, evt med enkle justeringer, og så trenger man bare å variere de enkelte komponentene. Anonymkode: 5db80...c0f Hva skjer med å bare svare på akkurat det ts spør om? Anonymkode: 8a8a2...ef8 2 1
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2024 #6 Skrevet 27. januar 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hva skjer med å bare svare på akkurat det ts spør om? Anonymkode: 8a8a2...ef8 Tenkte nøyaktig det samme. Anonymkode: e5e2d...8a2 2
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2024 #7 Skrevet 27. januar 2024 Typisk uke hos oss -Tomatsuppe med linsepannekaker -Gulrot,søtpotet og linsesuppe spist sammen byggryn -Linseboller/falafler/bønnekaker med saus,poteter og grønnsaker -Linsebolognese -Chili sin carne -Belgfrukt og grønnsaksgryter med ris/quinoa/bulgur/couscous -Ulike gratenger. Eks makaronigrateng med tofu og grønnsaker,libanesisk moussaka,sheperds pie med linser På fredag og lørdager går det pizza,taco,ulike burgere,blomkålvinger med tilbehør,falafler/pulled jackfrukt med saus og grønt i pita/nan/libabrød På søndager blir det en eller annen form for reste wok Anonymkode: 8a8a2...ef8 1 2
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2024 #8 Skrevet 28. januar 2024 Mandag: Suppedag. Varier mellom hjemmelagde supper som tomatsuppe med egg, aspargessuppe, blomkålsuppe med bacon, grønnsakssuppe. Rundstykker eller brød ved siden av. Tirsdag: En form for ren fisk. Klassisk laks med agurksalat, lettsaltet torsk, makrell på sommeren, fisk i form, fiskesuppe. Onsdag: noe kjøtt. Kyllinggryte, indisk, kjøttkaker, kjøttboller, wok med svinekjøtt, pølsegrateng, kyllingsalat, grillkylling, koteletter, stekt ris. Torsdag: Fisk, men ofte ikke ren fisk. Plukkfisk, hjemmelagde fiskepinner, fiskegrateng, fisketurer, fiskekaker. Fredag: Varierer. Ofte spagetti i en eller annen form eller chilli con carne. Lørdag: pizza, lasagne, taco, biff, pølser (vi voksne spiser gjerne litt bedre pølser med mer variert tilbehør), pitabrød, tapas, moussaka, langtidskokt gryte, sushi. Søndag: Bruker gjerne opp rester i omelett. Eller har noe enklere som ostesmørbrød med grønt på siden, pannekaker eller lapskaus. Hender vi har litt "ordentlig" søndagsmiddag som stek ol. Men da har vi gjerne gjester. Søndager spiser vi ofte hos familie også. Vi bruker ofte kokt eller ovnsbakt potet, potetbåter, søtpotetbåter, potetmos/blomkålmos/søtpotetmos/ gulrotmos, smaksatt ris til kjøtt og fisk. Av grønsaker varier vi mellom amerikansk blanding, dampet brokkoli og blomkål, revet gulrot, kokt gulrot, bakte rotgrønnsaker, salat, oppskåret grønt (paprika, agurk, tomat), sopp, sesong grønnsaker som f.eks asparges. Sjekker ofte tilbudsavisene før vi handler og lager meny utifra det. Anonymkode: 3cc40...4cd 1
Vestlig Skrevet 28. januar 2024 #9 Skrevet 28. januar 2024 Denne ukens meny, ganske typiskl for vår del. Prøver å få inn noen vegetarmåltid, variere karbohydratene litt, få inn minst to fiskemåltider (resten av familien kan styre sin begeistring). Prøver å rotere litt så det ikke blir flere dager på rad med ris f eks, men dette er det nok bare med som bryr meg om. Barna er fryktelig glade i pannekaker, så det blir det bortimot annenhver uke. Ideellt sett er ene dagen en restespisedag. Ofte mandag om vi har rester fra dagen før, siden den typisk er travlest. Mandag: Vegetarbolognese Tirsdag: Fiskepinner i torillawrapd (agurk, gulrot, tomat, mais, hjemmelaget rømmedressing, sweet chilli-saus) Onsdag: Kyllinggryte med ris og nan Torsdag: Pannekaker, bacon, syltetøy Fredag: Poké (laks, agurk, mango, avokado, syltet rødløk, sesamfrø, ris) Lørdag: Pizza (Varierer mellom «norsk/amerikansk» og italiensk variant Søndag: Boeuf Bourguignon
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2024 #10 Skrevet 28. januar 2024 Mandag: blomkålsuppe m/ bacon, urteolje og godt brød. Eller blomkålgrateng m/ bacon og pølser. Tirsdag: Hjemmelagd fiskepinner i wrap Onsdag: Pasta, kjøttboller og tomatsaus med masse grønnsaker i (som jeg moser med stavmikser). Torsdag: Kremet laksepasta med grønnsaker som er hus (har blant annet en pakke erter og brokkoli i fryseren). Fredag: Bao buns med and eller svin, syltete grønnsaker, hoisinsaus, chilimajones og hakket nøtter Lørdag: Butter chicken, naan og raita Søndag: Vegetarisk one pot pasta (og rester) Anonymkode: 29f95...d71
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2024 #11 Skrevet 28. januar 2024 Denne uka: Mandag: fiskeboller i karrisaus med kokte poteter og revet gulrot Tirsdag: potet- og purresuppe med sprøstekt bacon Onsdag: spaghetti med kjøttdeig og hjemmelaget saus (selleri, tomat, gulrot, løk osv) Torsdag: spicy fiskegryte med ris (purreløk, paprika, gulrot, torsk og saus av kokosmelk, matfløte, chilli paste og fiskebuljong) Fredag: taco Anonymkode: 6fcc0...5f6
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2024 #12 Skrevet 29. januar 2024 Lager aldri ukesmenyer. Men liker: Nachos Taco Fiskekaker m/poteter. Raspa gulrøtter Fiskeboller m/poteter hvit saus Lasagne Suppe m/brød Kylling med ris + grønsaker Vi er fornøyde. Enkle i matveien. Kan fint ha toast og grandis en dag og. 😅 Anonymkode: 08749...35e
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2024 #13 Skrevet 29. januar 2024 En normal uke for oss (to voksne og to barn på 5 og 8 år): Vegansk bolognese på mandag, suppe på tirsdag (vi elsker hjemmelaget tomatsuppe, gresskarsuppe og grønnsakssuppe), onsdag blir det ofte wraps med grønnsaker, torsdag linsegryte, fredag typisk hjemmelaget pizza eller lasagne eller indisk, lørdag ofte suppe igjen med pannekaker eller godt brød til. Søndagene blir det ofte hva enn som smaker godt utendørs da vi alltid prøver å dra på langtur på søndagene. Gjerne grønnsaker pakket i folie, gryterett kokt på bål eller planteburgere. Anonymkode: 8bb66...d5c 2
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2024 #14 Skrevet 29. januar 2024 AnonymBruker skrev (På 27.1.2024 den 14.38): Hei. Trenger tips til gode matretter. Vi er en småbarnsfamilie. Lager mye det samme. Hvordan ser en typisk ukesmeny ut hos dere? Hos er typisk: Laks med potetmos og gulerot, fiskekaker med makaroni og grønnsaker, kjøttkaker med tilbehør, spaghetti med kjøttdeig, lasagne, Taco, lapskaus... Anonymkode: 7b0de...a7d Varierer uke til uke, men her er noe av det vi spiser : Tomatsuppe og scones (tomatsuppen lager seg egentlig selv, moser alt med stavmikser når det er ferdig i ovnen) Laks og brokkoli grateng med potet og grønnsaker Fiskeburger Kyllinggryte med ris og salat Kyllingsalat (varierer innholdet, cæsarsalat, kremet kyllingsalat med pasta i, kyllingsalat med gresk dressing) Kylling wrap kylling/ biff wok med nudler / ris Kjøttboller i fløtesaus med potetmos og kokte grønnsaker Kjøttkaker i brunsaus med tilbehør Hjemmelaget burger med tilbehør (grovt brød, forskjellige grønnsaker og dressinger) Taco/ Nachos Hjemmelaget pizza med grov bunn Bakt torsk med purreløk, tomater og fløtesaus + potet Kokt torsk med karrisaus, potet og revet gulrøtter Panert torsk med potetmos og grønnsaker Panert torsk i wrap med salat og salsa/rømmedressing Lasagne med salat (den tar litt tid så blir typisk lørdag eller søndags middag) Nakkekoteletter i fløtesaus (søndag, siden det også tar lang tid). Potet, kokte gulrøtter og noe kokt / stek grønt. Pasta Carbonara Kremet pastasalat Chili con carne med tilbehør (tortilla chips og rømme) Noen ganger lager vi pølse og pommes, pytt i panne med speilegg, pannekaker eller andre enkle ting😅 Anonymkode: 012d0...f35
tussi84 Skrevet 29. januar 2024 #15 Skrevet 29. januar 2024 Har ikke noe fast ukes meny, men varierer mellom 30 retter ca. Denne uka hadde vi; Mandag: kjøttkaker i brun saus, poteter, kål stuing. Tirsdag: fiskegrateng, poteter, gulerøtter Onsdag: kyllingfilet, med ris og grønnsaker Torsdag: lapskaus Fredag: fiskepinner, poteter, grønnsaker, smeltet smør. Lørdag: spaghetti, kjøttdeig, tomatsaus Søndag: wok med strimlet svinefilet (kan også lages med laks eller kyllingfilet i biter) .. Neste uke ser slik ut foreløpig: Mandag: skinke med poteter, grønnsaker, bearniesaus Tirsdag: fiskekaker i brun saus, makaroni, grønnsaker Onsdag: pølser og potetstappe Torsdag: noe kylling rett Fredag: fiskepudding i hvit saus Lørdag: Taco Søndag: koteletter, ris, grønnsaker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå