Gå til innhold

Ukesmeny


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. 

Trenger tips til gode matretter. Vi er en småbarnsfamilie. Lager mye det samme. Hvordan  ser en typisk ukesmeny ut hos dere? 

Hos er typisk:

Laks med potetmos og gulerot, fiskekaker med makaroni og grønnsaker, kjøttkaker med tilbehør, spaghetti med kjøttdeig, lasagne, Taco, lapskaus... 

Anonymkode: 7b0de...a7d

Skrevet

Spising og matlaging må ikke være så komplisert.

De fleste familier roterer sine favorittoppskrifter. De færreste har fler enn 10-15 favorittoppskrifter. Og det går helt fint.

Det finnes oppskrifter overalt, på nettet, i kokebøker. Alle oppskrifter er det noen som liker.

Dere må selv finne oppskrifter dere liker. Dette må testes ut, av dere.

Ukemeny er noe litt annet. Det trenger heller ikke så være komplisert. Sett deg ned med kalenderen og alle i familien som kan snakke, og spør dem hva de kunne tenke seg, og så tar en av de voksne avgjørelsen. Det kan være smart å sørge for at man gjennom en uke har en god variasjon mellom forskjellige typer kjøtt, fisk, grønnsaker og stivelse. Når man har funnet en god rytme, med appetittelige kombinasjoner, har man en mal som man kan holde seg til, evt med enkle justeringer, og så trenger man bare å variere de enkelte komponentene.

Anonymkode: 5db80...c0f

  • Liker 2
Skrevet

Her er typiske middager for oss:
Hjemmelaga fiskepinner

Hjemmelaga fiskegrateng, om jeg ikke har fryst ned bruker jeg Marit Kolby sin versjon: http://maritkolbyzinocker.blogspot.com/2015/08/ekspressgrateng.html?m=1

Fiskeburger

Fiskekaker i brun saus

Indisk kyllingcurry, f.eks. denne: https://matpaabordet.no/2013/03/11/enkel-kylling-curry-til-hverdagen/

Brokkolipasta: koker pasta og brokkoli, litt kjøtt, pølser eller laks surres i panna, hvitløk, chili. Blande alt sammen og server gjerne litt ost på toppen.

Gresskarsuppe

Kjøttsuppe

Lapskaus

Kylling og grønnsaker

Indisk Daal

Kikertgryte

Chili con carne

Wok med ris eller nudler

Hjemmelaga fiskepudding (enklere enn en tror og en slipper mange tilsetningsstoffer, men må få tak i fersk fisk)

Ellers lager vi ofte dobbel porsjon middag på søndagen og enten fryser ned ene halvparten eller har det til middag på mandagen.

 

 

Anonymkode: d3002...d52

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Vi har ingen fast ukemeny.

Tirsdag og/eller torsdag er det fersk fisk i en eller annen variant. 30% avslag på Meny/Ekstra. Serveres vanligvis med poteter og grønnsaker i en eller annen variant. 

Søndag ofte langkokt kjøtt, en eller annen gryterett. Lager gjerne dobbel porsjon slik at vi har til en annen gang.

Onsdager er hektisk, så ofte stekte poteter (rester fra dagen før), med løk, tomater og andre grønnsaker. Fiskekaker, kjøttpudding eller noe annet ferdig som raskt stekes/varmes opp.

Andre dager variere veldig, på vinteren gjerne en god suppe som.ertesuppe, betasuppe, kjøttsuppe eller sodd.

Mye poteter og grove grønnsaker, kålstuing, gulrotstuing, kokte grønnsaker, råkost (gulrot, blomkål, brokkoli, kålrot, sellerirot osv).

Sjelden pasta, da jeg ikke er så glad i det, lager formretter a la lasagne med poteter eller grønnsaker i stedet for pasta.

Anonymkode: 3a89e...2c6

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Spising og matlaging må ikke være så komplisert.

De fleste familier roterer sine favorittoppskrifter. De færreste har fler enn 10-15 favorittoppskrifter. Og det går helt fint.

Det finnes oppskrifter overalt, på nettet, i kokebøker. Alle oppskrifter er det noen som liker.

Dere må selv finne oppskrifter dere liker. Dette må testes ut, av dere.

Ukemeny er noe litt annet. Det trenger heller ikke så være komplisert. Sett deg ned med kalenderen og alle i familien som kan snakke, og spør dem hva de kunne tenke seg, og så tar en av de voksne avgjørelsen. Det kan være smart å sørge for at man gjennom en uke har en god variasjon mellom forskjellige typer kjøtt, fisk, grønnsaker og stivelse. Når man har funnet en god rytme, med appetittelige kombinasjoner, har man en mal som man kan holde seg til, evt med enkle justeringer, og så trenger man bare å variere de enkelte komponentene.

Anonymkode: 5db80...c0f

Hva skjer med å bare svare på akkurat det ts spør om?

Anonymkode: 8a8a2...ef8

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hva skjer med å bare svare på akkurat det ts spør om?

Anonymkode: 8a8a2...ef8

Tenkte nøyaktig det samme. 

Anonymkode: e5e2d...8a2

  • Liker 2
Skrevet

Typisk uke hos oss

-Tomatsuppe med linsepannekaker

-Gulrot,søtpotet og linsesuppe spist sammen byggryn

-Linseboller/falafler/bønnekaker med saus,poteter og grønnsaker 

-Linsebolognese 

-Chili sin carne

-Belgfrukt og grønnsaksgryter med ris/quinoa/bulgur/couscous

-Ulike gratenger. Eks makaronigrateng med tofu og grønnsaker,libanesisk moussaka,sheperds pie med linser

På fredag og lørdager går det pizza,taco,ulike burgere,blomkålvinger med tilbehør,falafler/pulled jackfrukt med saus og grønt i pita/nan/libabrød

På søndager blir det en eller annen form for reste wok

 

Anonymkode: 8a8a2...ef8

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Skrevet

Mandag: Suppedag. Varier mellom hjemmelagde supper som tomatsuppe med egg, aspargessuppe, blomkålsuppe med bacon, grønnsakssuppe. Rundstykker eller brød ved siden av. 

Tirsdag: En form for ren fisk. Klassisk laks med agurksalat, lettsaltet torsk, makrell på sommeren, fisk i form, fiskesuppe. 

Onsdag: noe kjøtt. Kyllinggryte, indisk, kjøttkaker, kjøttboller, wok med svinekjøtt, pølsegrateng, kyllingsalat, grillkylling, koteletter, stekt ris.

Torsdag: Fisk, men ofte ikke ren fisk. Plukkfisk, hjemmelagde fiskepinner, fiskegrateng, fisketurer, fiskekaker. 

Fredag: Varierer. Ofte spagetti i en eller annen form eller chilli con carne.

Lørdag: pizza, lasagne, taco, biff, pølser (vi voksne spiser gjerne litt bedre pølser med mer variert tilbehør), pitabrød, tapas, moussaka, langtidskokt gryte, sushi. 

Søndag: Bruker gjerne opp rester i omelett. Eller har noe enklere som ostesmørbrød med grønt på siden, pannekaker eller lapskaus. Hender vi har litt "ordentlig" søndagsmiddag som stek ol. Men da har vi gjerne gjester. Søndager spiser vi ofte hos familie også. 

Vi bruker ofte kokt eller ovnsbakt potet, potetbåter, søtpotetbåter, potetmos/blomkålmos/søtpotetmos/ gulrotmos, smaksatt ris til kjøtt og fisk. Av grønsaker varier vi mellom amerikansk blanding, dampet brokkoli og blomkål, revet gulrot, kokt gulrot, bakte rotgrønnsaker, salat, oppskåret grønt (paprika, agurk, tomat), sopp, sesong grønnsaker som f.eks asparges. 

Sjekker ofte tilbudsavisene før vi handler og lager meny utifra det. 

Anonymkode: 3cc40...4cd

  • Hjerte 1
Skrevet

Denne ukens meny, ganske typiskl for vår del. Prøver å få inn noen vegetarmåltid, variere karbohydratene litt, få inn minst to fiskemåltider (resten av familien kan styre sin begeistring). Prøver å rotere litt så det ikke blir flere dager på rad med ris f eks, men dette er det nok bare med som bryr meg om. Barna er fryktelig glade i pannekaker, så det blir det bortimot annenhver uke.

Ideellt sett er ene dagen en restespisedag. Ofte mandag om vi har rester fra dagen før, siden den typisk er travlest.
 

Mandag: Vegetarbolognese

Tirsdag: Fiskepinner i torillawrapd (agurk, gulrot, tomat, mais, hjemmelaget rømmedressing, sweet chilli-saus)

Onsdag: Kyllinggryte med ris og nan

Torsdag: Pannekaker, bacon, syltetøy

Fredag: Poké (laks, agurk, mango, avokado, syltet rødløk, sesamfrø, ris)

Lørdag: Pizza (Varierer mellom «norsk/amerikansk» og italiensk variant

Søndag: Boeuf Bourguignon

Skrevet

Mandag: blomkålsuppe m/ bacon, urteolje og godt brød. Eller blomkålgrateng m/ bacon og pølser. 


Tirsdag: Hjemmelagd fiskepinner i wrap 

Onsdag: Pasta, kjøttboller og tomatsaus med masse grønnsaker i (som jeg moser med stavmikser). 

Torsdag: Kremet laksepasta med grønnsaker som er hus (har blant annet en pakke erter og brokkoli i fryseren). 

Fredag: Bao buns med and eller svin, syltete grønnsaker, hoisinsaus, chilimajones og hakket nøtter

Lørdag: Butter chicken, naan og raita

Søndag: Vegetarisk one pot pasta (og rester)

Anonymkode: 29f95...d71

Skrevet

Denne uka:

Mandag: fiskeboller i karrisaus med kokte poteter og revet gulrot

Tirsdag: potet- og purresuppe med sprøstekt bacon

Onsdag: spaghetti med kjøttdeig og hjemmelaget saus (selleri, tomat, gulrot, løk osv)

Torsdag: spicy fiskegryte med ris (purreløk, paprika, gulrot, torsk og saus av kokosmelk, matfløte, chilli paste og fiskebuljong)

Fredag: taco

 

Anonymkode: 6fcc0...5f6

Skrevet

Lager aldri ukesmenyer. 

Men liker:

Nachos

Taco

Fiskekaker m/poteter. Raspa gulrøtter

Fiskeboller m/poteter hvit saus

Lasagne

Suppe m/brød

Kylling med ris + grønsaker

Vi er fornøyde. Enkle i matveien. Kan fint ha toast og grandis en dag og. 

😅

Anonymkode: 08749...35e

Skrevet

En normal uke for oss (to voksne og to barn på 5 og 8 år): Vegansk bolognese på mandag, suppe på tirsdag (vi elsker hjemmelaget tomatsuppe, gresskarsuppe og grønnsakssuppe), onsdag blir det ofte wraps med grønnsaker, torsdag linsegryte, fredag typisk hjemmelaget pizza eller lasagne eller indisk, lørdag ofte suppe igjen med pannekaker eller godt brød til. Søndagene blir det ofte hva enn som smaker godt utendørs da vi alltid prøver å dra på langtur på søndagene. Gjerne grønnsaker pakket i folie, gryterett kokt på bål eller planteburgere. 

Anonymkode: 8bb66...d5c

  • Hjerte 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 27.1.2024 den 14.38):

Hei. 

Trenger tips til gode matretter. Vi er en småbarnsfamilie. Lager mye det samme. Hvordan  ser en typisk ukesmeny ut hos dere? 

Hos er typisk:

Laks med potetmos og gulerot, fiskekaker med makaroni og grønnsaker, kjøttkaker med tilbehør, spaghetti med kjøttdeig, lasagne, Taco, lapskaus... 

Anonymkode: 7b0de...a7d

Varierer uke til uke, men her er noe av det vi spiser

Tomatsuppe og scones (tomatsuppen lager seg egentlig selv, moser alt med stavmikser når det er ferdig i ovnen)

Laks og brokkoli grateng med potet og grønnsaker 

Fiskeburger 

Kyllinggryte med ris og salat 

Kyllingsalat (varierer innholdet, cæsarsalat, kremet kyllingsalat med pasta i, kyllingsalat med gresk dressing)

Kylling wrap 

kylling/ biff wok med nudler / ris 

Kjøttboller i fløtesaus med potetmos og kokte grønnsaker 

Kjøttkaker i brunsaus med tilbehør 

Hjemmelaget burger med tilbehør (grovt brød, forskjellige grønnsaker og dressinger)

Taco/ Nachos 

Hjemmelaget pizza med grov bunn 

Bakt torsk med purreløk, tomater og fløtesaus + potet 

Kokt torsk med karrisaus, potet og revet gulrøtter 

Panert torsk med potetmos og grønnsaker

Panert torsk i wrap med salat og salsa/rømmedressing

Lasagne med salat (den tar litt tid så blir typisk lørdag eller søndags middag)

Nakkekoteletter i fløtesaus (søndag, siden det også tar lang tid). Potet, kokte gulrøtter og noe kokt / stek grønt.

Pasta Carbonara 

Kremet pastasalat 

Chili con carne med tilbehør (tortilla chips og rømme)

Noen ganger lager vi pølse og pommes, pytt i panne med speilegg, pannekaker eller andre enkle ting😅

Anonymkode: 012d0...f35

Skrevet

Har ikke noe fast ukes meny, men varierer mellom 30 retter ca. Denne uka hadde vi;

Mandag: kjøttkaker i brun saus, poteter, kål stuing.

Tirsdag: fiskegrateng, poteter, gulerøtter 

Onsdag: kyllingfilet, med ris og grønnsaker 

Torsdag: lapskaus 

Fredag: fiskepinner, poteter, grønnsaker, smeltet smør.

Lørdag: spaghetti, kjøttdeig, tomatsaus

Søndag: wok med strimlet svinefilet (kan også lages med laks eller kyllingfilet i biter)

..

Neste uke ser slik ut foreløpig:

Mandag: skinke med poteter, grønnsaker, bearniesaus

Tirsdag: fiskekaker i brun saus, makaroni, grønnsaker 

Onsdag: pølser og potetstappe

Torsdag: noe kylling rett

Fredag: fiskepudding i hvit saus

Lørdag: Taco

Søndag: koteletter, ris, grønnsaker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...