AnonymBruker Skrevet 23. januar 2024 #1 Skrevet 23. januar 2024 Jeg har forsøkt så mange nå, men synes ikke de blir like søte og gode som jeg husker fra jeg var liten. Har folk begynt med mindre sukker i bolledeigen? De aller fleste oppskrifter er like. 900-1000 g. mel, 4-5 dl. melk, 150-170 g. sukker, 170-200 g. smør osv. Har prøvd ut Det søte liv, Tine, godt.no osv. Hvor mye mer sukker enn oppskriften tilsier kan jeg ha før det blir kluss? Hvilken bolleoppskrift bruker du som virkelig er søte og luftige boller? Hvor ungene omtrent spiser opp bolledeigen fordi den er så søt og god? Anonymkode: c7c9e...c0c
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2024 #2 Skrevet 23. januar 2024 1kg mel 2.5 dl sukker 1 pakke gjær 1ts salt, men ikke ha den oppå gjæret/gjæra/gjæren? hva er gjær i flertall mye kardemomme 4.5dl melk 1 egg 150g smør i terninger Bland det tørre, ha i det våte (mist romtemperert), elt i et kvarter på lav hastighet, ha i smøret og elt litt mer, hev i 90 minutter, bak ut, hev i 60 minutter, stek på over og undervarme 210 grader i 10 minutter. Har du ikke kjøkkenmaskin må du elte til du blir støl og litt mer, om du er like dårlig trent som meg. Selv føler jeg at jeg har "knekt bollekoden" med å gjøre som dette. De blir virkelig innmari luftige ❤️ Anonymkode: 18da7...4f2 1
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2024 #3 Skrevet 23. januar 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): 1kg mel 2.5 dl sukker 1 pakke gjær 1ts salt, men ikke ha den oppå gjæret/gjæra/gjæren? hva er gjær i flertall mye kardemomme 4.5dl melk 1 egg 150g smør i terninger Bland det tørre, ha i det våte (mist romtemperert), elt i et kvarter på lav hastighet, ha i smøret og elt litt mer, hev i 90 minutter, bak ut, hev i 60 minutter, stek på over og undervarme 210 grader i 10 minutter. Har du ikke kjøkkenmaskin må du elte til du blir støl og litt mer, om du er like dårlig trent som meg. Selv føler jeg at jeg har "knekt bollekoden" med å gjøre som dette. De blir virkelig innmari luftige ❤️ Anonymkode: 18da7...4f2 Takk! Og de er søte og gode? Anonymkode: c7c9e...c0c
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2024 #4 Skrevet 23. januar 2024 1 minutt siden, AnonymBruker said: Takk! Og de er søte og gode? Anonymkode: c7c9e...c0c Ja etter min smak, i alle fall. Tror den oppskrifta jeg har justert litt på hadde en desiliter mindre. Men altså, det blir ikke mislykka om du har i litt mer. Anonymkode: 18da7...4f2
Brunhilde Skrevet 23. januar 2024 #5 Skrevet 23. januar 2024 Jeg syns denne oppskriften fra Fru Timian er en av de beste, og siden det bare er 100 gr sukker i denne, så kan du jo øke til 150 og se om du liker dem bedre da? Jeg bruker 100 gram og har i rosiner, de gir ekstra søtsmak.
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2024 #6 Skrevet 23. januar 2024 3 minutter siden, AnonymBruker said: Takk! Og de er søte og gode? Anonymkode: c7c9e...c0c Forresten er jeg litt autist av meg, og veier hver bolle for å få de like store. Synes rundt 65g deig per bolle er passelig. Anonymkode: 18da7...4f2
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2024 #7 Skrevet 23. januar 2024 Disse: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller Disse: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/statoilboller Eller disse: https://krem.no/hjem/boller-og-kanelboller-tangzhong-style/ Pleier jeg å veksle mellom Anonymkode: f8d10...ef4
Brunhilde Skrevet 23. januar 2024 #8 Skrevet 23. januar 2024 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Forresten er jeg litt autist av meg, og veier hver bolle for å få de like store. Synes rundt 65g deig per bolle er passelig. Anonymkode: 18da7...4f2 Haha, det gjør jeg også! Syns de blir jevnere stekt, men er ikke sånn helt på grammet nøye, men mellom 68 og 72 gram, sånn omtrent.
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2024 #9 Skrevet 23. januar 2024 Just now, Brunhilde said: Haha, det gjør jeg også! Syns de blir jevnere stekt, men er ikke sånn helt på grammet nøye, men mellom 68 og 72 gram, sånn omtrent. Jeg har 1 gram slingringsmonn, ler av meg selv hver gang 😂 Anonymkode: 18da7...4f2 1
Cest Skrevet 24. januar 2024 #10 Skrevet 24. januar 2024 Uten tvil - trines matblogg sine boller blir best! Får alltid mye skryt når jeg lager de. 1
Eva-Lena Skrevet 24. januar 2024 #11 Skrevet 24. januar 2024 Søk opp «Verdens beste boller» de er absolutt de beste jeg har smakt. Sukkeret kan du endre på selv. Jeg synes sukker innholdet i disse bollene er bra nok etter min smak.
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2024 #12 Skrevet 24. januar 2024 Det er jo tusen oppskrifter på boller når man googler. Dere må jo legge ved link. Trines matblogg f.eks har mange bolleoppskrifter. Anonymkode: 81ffa...260
Brunhilde Skrevet 24. januar 2024 #13 Skrevet 24. januar 2024 Eva-Lena skrev (8 minutter siden): Søk opp «Verdens beste boller» de er absolutt de beste jeg har smakt. Sukkeret kan du endre på selv. Jeg synes sukker innholdet i disse bollene er bra nok etter min smak. Er det ikke den jeg lenker til lenger oppe, da?
Eva-Lena Skrevet 24. januar 2024 #14 Skrevet 24. januar 2024 Brunhilde skrev (Akkurat nå): Er det ikke den jeg lenker til lenger oppe, da? Mulig det. Jeg svarte på hi og leste ikke alle andre svar.
Rufs Skrevet 24. januar 2024 #15 Skrevet 24. januar 2024 De verdens beste fra detsoteliv som er linket over her.
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2024 #16 Skrevet 24. januar 2024 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Jeg har forsøkt så mange nå, men synes ikke de blir like søte og gode som jeg husker fra jeg var liten. Har folk begynt med mindre sukker i bolledeigen? De aller fleste oppskrifter er like. 900-1000 g. mel, 4-5 dl. melk, 150-170 g. sukker, 170-200 g. smør osv. Har prøvd ut Det søte liv, Tine, godt.no osv. Hvor mye mer sukker enn oppskriften tilsier kan jeg ha før det blir kluss? Hvilken bolleoppskrift bruker du som virkelig er søte og luftige boller? Hvor ungene omtrent spiser opp bolledeigen fordi den er så søt og god? Anonymkode: c7c9e...c0c Du kan tilsette ganske mye mer sukker før det blir kluss. Lag en liten deig og prøv deg fram. Jeg liker selv søt gjærbakst og bruker minst 20-50% mer sukker enn de fleste oppskrifter. Anonymkode: 19e69...f9b
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2024 #17 Skrevet 25. januar 2024 Jeg husker ikke navnet, men på p4.no la de ut bolleoppskriften til et lite bakeri som er kjent for Norges beste kanelboller. Den oppskriften er sinnsykt god, og vil du ha vanlige boller, dropper du jo bare siste operasjon med smør, sukker og kanel Mer kardemomme gir mer smak synes mange, men jeg bruker ingen- liker det ikke. Anonymkode: 8a5ce...41c
Wenda Skrevet 25. januar 2024 #18 Skrevet 25. januar 2024 Statoilboller er de beste bollene, uten diskusjon Har prøvd mange oppskrifter og ingen har blitt så gode som de
Brunhilde Skrevet 25. januar 2024 #19 Skrevet 25. januar 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg husker ikke navnet, men på p4.no la de ut bolleoppskriften til et lite bakeri som er kjent for Norges beste kanelboller. Den oppskriften er sinnsykt god, og vil du ha vanlige boller, dropper du jo bare siste operasjon med smør, sukker og kanel Mer kardemomme gir mer smak synes mange, men jeg bruker ingen- liker det ikke. Anonymkode: 8a5ce...41c Det er vel fra bakeriet i Lom, er det ikke? De har en "egen" oppskrift på rosinboller også. 1
AnonymBruker Skrevet 25. januar 2024 #20 Skrevet 25. januar 2024 De fra Bakeriet i Lom er sykt gode, ja! Anonymkode: d1ee2...fa6
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå