Gå til innhold

Pommes frites: legge potetene i vann først?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Bruker å bare dele potetene i passe skiver, ta på olje, salt og pepper og steke de 30 min på 200 grader. 

Men skal de egentlig ligge i vann en stund først?

Anonymkode: 75d52...1b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis du legger de i kaldt vann først så trekker du ut mer av stivelsen, som skal gjøre at frittene blir sprøere.

Anonymkode: 1694d...98a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hvis du legger de i kaldt vann først så trekker du ut mer av stivelsen, som skal gjøre at frittene blir sprøere.

Anonymkode: 1694d...98a

Supert! Takk for svar!

Anonymkode: 75d52...1b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

og hvis du forkoker de litt før du friterer / steker dem blir de ennå bedre 

Anonymkode: b46b1...0d8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De blir best hvis du skyller vekk all stivelsen så ja skyll i vann

Anonymkode: d92c6...7d0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi pleier koke de litt i eddikvann først! Det blir supergodt! 

Anonymkode: 84d82...bfb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har erfart at man enklere får sprø poteter om man legger de i vann for å få ut litt av stivelsen. Så koker man dem litt, før man tørker dem veldig godt. Så kaster man dem med litt olje. Jeg hiver dem så i air fryeren, men vil tro at ovnen fungerer like godt.

Det gir de sprøeste potetene, men det krever litt mer tid, og jeg tar selv ofte den enkle varianten med å kutte opp, olje dem, og ha de i air fryeren 😅

Anonymkode: a86aa...243

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

og hvis du forkoker de litt før du friterer / steker dem blir de ennå bedre 

Anonymkode: b46b1...0d8

Flott! Jeg lærer! 

Anonymkode: 75d52...1b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi forkoker gjerne flere kilo i slengen i eddikvann og tørker de godt og hiver de i fryseren. Tar opp ønsket mengde og steker det vi trenger til hver middag. Går så mye fortere!

Anonymkode: 84d82...bfb

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Vi forkoker gjerne flere kilo i slengen i eddikvann og tørker de godt og hiver de i fryseren. Tar opp ønsket mengde og steker det vi trenger til hver middag. Går så mye fortere!

Anonymkode: 84d82...bfb

Hvor lenge forkoker dere dem?

Anonymkode: 75d52...1b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...