Gå til innhold

Hvilket smør er ikke ultraprosessert?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal bytte ut min kjære brelett da jeg ikke ønsker at barna mine skal spise så mye ultraprosessert mat💔 men hva bytter jeg til? Synes det virker som alle smørtypene har konserveringsmidler etc. kan heller ikke være for dyrt

Anonymkode: 15baf...7ce

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tine Meierismør

Anonymkode: 0b07b...5de

  • Liker 15
  • Hjerte 7
  • Nyttig 7
Skrevet

Det må vel være rent smør da. Evt lage selv fra fløte. 

Anonymkode: b9252...4b1

  • Liker 7
Skrevet

Smør

Anonymkode: 6f9b5...166

  • Liker 10
  • Nyttig 3
Skrevet

Men finnes det smøremyke smørtyper da?😅 jeg orker ikke steinhardt smør som lager hull i brødskiva når du smører det på om legger seg i klumper🙈 ts

Anonymkode: 15baf...7ce

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Men finnes det smøremyke smørtyper da?😅 jeg orker ikke steinhardt smør som lager hull i brødskiva når du smører det på om legger seg i klumper🙈 ts

Anonymkode: 15baf...7ce

Smør trenger ikke stå i kjøleskapet.

Anonymkode: 8f1d8...409

  • Liker 23
  • Hjerte 1
  • Nyttig 6
Skrevet

Smør er smør. Bremykt kan vel også klassifiseres som smør. Men alt annet er margarin.

Anonymkode: a081b...6a7

  • Liker 9
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Smør trenger ikke stå i kjøleskapet.

Anonymkode: 8f1d8...409

Bingo

Anonymkode: 0b07b...5de

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Smør er smør. Bremykt kan vel også klassifiseres som smør. Men alt annet er margarin.

Anonymkode: a081b...6a7

Nja. Brelett inneholder mye rart. Dessverre også rapsolje 😕

image.png.dab969cf808a3e851e27ed50eed54dee.png

Anonymkode: 0b07b...5de

  • Liker 3
  • Nyttig 4
Skrevet

Berit Nordstrand sitt er godt og mykt

  • Nyttig 1
Skrevet

Smør er smør. Meierismør, rørossmør. Jeg har aldri sett smør som er ultraprosessert. Hvordan får man til det? Du kan lage smør hjemme ved å piske fløte til det blir smør og "vaske" ut de fleste melkerester. Ferdig.

Margarin derimot er ultraprosessert.

Anonymkode: 2af6a...5f1

  • Liker 15
  • Nyttig 8
Skrevet
Nassenøff skrev (Akkurat nå):

Berit Nordstrand sitt er godt og mykt

Det er ikke smør. Det er margarin.

Anonymkode: 2af6a...5f1

  • Liker 8
  • Nyttig 15
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Smør er smør. Bremykt kan vel også klassifiseres som smør. Men alt annet er margarin.

Anonymkode: a081b...6a7

Ts her. Det var det jeg tenkte også 😅 og til dere som sier at smør ikke trenger å stå i kjøleskapet, hvordan har det seg? Smør inneholder jo ofte f. eks fløye, det vil vel bli dårlig i romtemperatur?😅 en setter jo heller ikke melkekartongen på bordet over natta

Anonymkode: 15baf...7ce

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Nja. Brelett inneholder mye rart. Dessverre også rapsolje 😕

image.png.dab969cf808a3e851e27ed50eed54dee.png

Anonymkode: 0b07b...5de

Hvorfor er det dessverre? Rapsolje er sunt 

Anonymkode: 8009f...9ae

  • Liker 2
  • Nyttig 4
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Nja. Brelett inneholder mye rart. Dessverre også rapsolje 😕

image.png.dab969cf808a3e851e27ed50eed54dee.png

Anonymkode: 0b07b...5de

Brelett og Bremyk er jo ikke det samme.

Det beste alternativet til vanlig smør er Bremyk mykere. Det har kun noen få ingredienser og er så og si mykt nok rett fra kjøleskapet.

Meierismør, 36 % rapsolje, vann, vitamin d

image.png.d8bc8b46e83c7bd865632b2a1bb6c69c.png

 

Om man vil bruke meierismør: ta ut litt smør om kvelden til frokostskivene, slik at man ikke trenger å oppbevare alt smøret i romtemperatur over tid. Men det er over min hverdagsrutine-kompetanse, så her bruker vi smøremyke alternativer.

Endret av Elle Melle
  • Liker 6
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Nja. Brelett inneholder mye rart. Dessverre også rapsolje 😕

image.png.dab969cf808a3e851e27ed50eed54dee.png

Anonymkode: 0b07b...5de

Den du svarer sa Bremykt, ikke Brelett. Bremykt har en mye kortere ingrediensliste: 

image.png.80d4c34d769b5e2885484d43274b6f5b.png

Hva er forresten problemet med rapsolje? 

Anonymkode: 4ccd0...f21

  • Liker 6
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Nja. Brelett inneholder mye rart. Dessverre også rapsolje 😕

image.png.dab969cf808a3e851e27ed50eed54dee.png

Anonymkode: 0b07b...5de

Jeg sa ikke brelett, jeg sa bremykt. Det er ikke det samme.

Anonymkode: a081b...6a7

  • Nyttig 1
Skrevet

Ts her igjen. Nå går det litt i surr for meg her, det spiller egentlig ikke så stor rolle om det er smør eller margarin så lenge det ikke er ultraprosessert, kan smøres rett på brødskiva og ikke koster skjorta (typ det må finnes på rema, ikke helsekostbutikker🤑)

Anonymkode: 15baf...7ce

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ts her. Det var det jeg tenkte også 😅 og til dere som sier at smør ikke trenger å stå i kjøleskapet, hvordan har det seg? Smør inneholder jo ofte f. eks fløye, det vil vel bli dårlig i romtemperatur?😅 en setter jo heller ikke melkekartongen på bordet over natta

Anonymkode: 15baf...7ce

Smør inneholder i utgangspunktet bare fløte, og litt salt. Eller rettere sagt inneholder det fettet fra fløten. Og melkefettet har mye bedre holdbarhet i romtemperatur enn fløte. 

Anonymkode: 4ccd0...f21

  • Liker 10
  • Nyttig 10
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ts her igjen. Nå går det litt i surr for meg her, det spiller egentlig ikke så stor rolle om det er smør eller margarin så lenge det ikke er ultraprosessert, kan smøres rett på brødskiva og ikke koster skjorta (typ det må finnes på rema, ikke helsekostbutikker🤑)

Anonymkode: 15baf...7ce

All margarin er ultraprosessert. 

Anonymkode: 4ccd0...f21

  • Liker 10
  • Nyttig 18

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...