AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #1 Skrevet 17. januar 2024 Til enkelte måltider så har familien min alltid hatt solbærsaft eller ripssaft ved siden av. Typisk risengrynsgrøt, kjøttboller i brun saus, spekemat, sodd o.l. Familien min drakk ikke alkohol. Jeg har alltid trodd at dette var en norsk greie, men har oppdaget at jeg omtrent er den eneste som har vokst opp med dette? Drakk dere noen gang saft til bestemte typer middag? Anonymkode: b112c...f63 1
Stor pike Skrevet 17. januar 2024 #2 Skrevet 17. januar 2024 (endret) Hjemmelaget saft til alle middager. Endret 17. januar 2024 av Stor pike 5 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #3 Skrevet 17. januar 2024 Voksne drikker ikke saft. Det er bare rart og umodent. Anonymkode: a8958...9e3 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #4 Skrevet 17. januar 2024 Stor pike skrev (Akkurat nå): Hjemmelaget saft til alle måltider. Delig! Vet du om noen gode kombinasjoner? Anonymkode: b112c...f63
Pringle Skrevet 17. januar 2024 #5 Skrevet 17. januar 2024 Ja! Rød saft til risengrynsgrøt og lapskaus! 3
Pillarguri Skrevet 17. januar 2024 #6 Skrevet 17. januar 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Voksne drikker ikke saft. Det er bare rart og umodent. Anonymkode: a8958...9e3 Det var da en merkelig påstand. Her i huset drikker vi mye saft. Ofte sukkerfri, men vi liker godt litt smak til avveksling fra springvann. 18 2
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #7 Skrevet 17. januar 2024 Bare til risgrøt! (Hvorfor sier folk risengrynsgrøt egentlig?) Anonymkode: 45bda...969 7 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #8 Skrevet 17. januar 2024 Som barn drakk vi saft hele tiden. Til skolematen, til middag osv. Ikke de voksne da. Anonymkode: d88cd...47d 2
Stor pike Skrevet 17. januar 2024 #9 Skrevet 17. januar 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Delig! Vet du om noen gode kombinasjoner? Anonymkode: b112c...f63 Det var stort sett kirsebær, solbær, rips. Og vi hadde god husmannskost; kjøttkaker, supper, levergryte (🫤), hvalgryte etc. Ikke spesiell saft til spesiell mat. Bortsett fra at risengrynsgrøt krever rød saft, solbærsaft.
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #10 Skrevet 17. januar 2024 Tror det var ganske vanlig før i tiden, ihvertfall. 70-80-tallet. Absolutt en norsk greie, slik du beskriver. Anonymkode: 62923...cf3 3 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #11 Skrevet 17. januar 2024 Vokst opp med saft til middag hver dag😅 skikkelig saft, ofte hjemmelaget. Tatt med meg tradisjonen, og drikker fortsatt saft til all middag😄 Stortsett hjemmelaget saft, av solbær, rips, blåbær og tyttebær. Jeg drikker ikke alkohol, så til ekstra god middag er det eplemost. Anonymkode: e4fc7...15f
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #12 Skrevet 17. januar 2024 Safta ble forresten alltid servert i denne mugga Anonymkode: b112c...f63 29 15 1
Ullvott Skrevet 17. januar 2024 #13 Skrevet 17. januar 2024 Hos oss var det som regel vann til middagen. Unntaket var risengrynsgrøt, for da var det rød saft, helst husholdningssaft. 3 1
anonym 4545 Skrevet 17. januar 2024 #14 Skrevet 17. januar 2024 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Bare til risgrøt! (Hvorfor sier folk risengrynsgrøt egentlig?) Anonymkode: 45bda...969 Fordi det er ett av flere navn på retten. 1 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #15 Skrevet 17. januar 2024 Vi var sikkert veldig rare, for vi drakk melk til middagen 🙂. 70- og 80-tallet. Nå drikker jeg alltid vann til middagen 🙂 Anonymkode: 13e7e...1c2
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #16 Skrevet 17. januar 2024 Ja, hjemmelaget rød saft til risengrynsgrøt og av og til middag. Anonymkode: ebbb1...886 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #17 Skrevet 17. januar 2024 Ikke bare deg. Det er i hvert fall minst fire til. Jeg og mine tre søstre. Det var en mix av typer saft og vann under hele oppveksten. Solbær, blåbær, rips, osv. Både kjøpesaft og hjemmelaget av mor og bestemor. Anonymkode: e6230...95c
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #18 Skrevet 17. januar 2024 Alltid saft til middag hos oss også ☺️ og servert i kannen som ble postet over her 😅 Som regel var saften hjemmelaget, men ikke alltid. drakk også saft til skolematen helt opp til vgs. nå drikker jeg selv aldri saft lenger, men mine foreldre drikker fortsatt sin hjemmelagede saft året rundt 😁 Anonymkode: 51810...896 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #19 Skrevet 17. januar 2024 Saft til det meste , bortsett fra pannekaker , da var det melk . Anonymkode: 9782b...7bf 3
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2024 #20 Skrevet 17. januar 2024 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Safta ble forresten alltid servert i denne mugga Anonymkode: b112c...f63 Den mugga har moren min også! Hjemmelaget saft til alle middager her gjennom barndommen. Blanding av bringebær, rips og solbær. Vi drakk ikke vann til middagen, "for det er det ingen næring i". Jeg er født i 82. Anonymkode: 10fe5...312 2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå