Gå til innhold

Tine kjøttdeig


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Har 400 gr kjøttdeig jeg tok ut av fryseren nå. Skal lage kjøttdeig og spagetti om ca en time. Hvordan ville dere tint den, har ikke gjort det før. Jeg har micro, airfryer, ovn, stekeplate, varmt og kaldt vann.

Min mor sier den må tines i kjøleskap, men da er den jo ikke klar til å lages noe av? Jeg bare satte den på kjøkkenbenken nå, men der vil den jo heller ikke rekke å tine på en time?

Hva ville dere gjort for å tine den på best mulig måte når man har inntil en time på seg før den skal brukes? Bare begynne å steke den frossen i stekepanna nå?

Anonymkode: 9f274...a05

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Har 400 gr kjøttdeig jeg tok ut av fryseren nå. Skal lage kjøttdeig og spagetti om ca en time. Hvordan ville dere tint den, har ikke gjort det før. Jeg har micro, airfryer, ovn, stekeplate, varmt og kaldt vann.

Min mor sier den må tines i kjøleskap, men da er den jo ikke klar til å lages noe av? Jeg bare satte den på kjøkkenbenken nå, men der vil den jo heller ikke rekke å tine på en time?

Hva ville dere gjort for å tine den på best mulig måte når man har inntil en time på seg før den skal brukes? Bare begynne å steke den frossen i stekepanna nå?

Anonymkode: 9f274...a05

Fyll en bolle med kaldt vann og ha den oppi 

Anonymkode: 5b43e...bb7

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det beste hadde vært, som moren din sier, å la den tine sakte i kjøleskapet.
Men da måtte du jo ha planlagt bedre og tatt kjøttdeigen ut av fryseren i går..

Hurtigtining blir sjeldent bra, men om du må, gjør som flere her sier og bruk kaldt vann.

Anonymkode: e3636...cfb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det beste hadde vært, som moren din sier, å la den tine sakte i kjøleskapet.
Men da måtte du jo ha planlagt bedre og tatt kjøttdeigen ut av fryseren i går..

Hurtigtining blir sjeldent bra, men om du må, gjør som flere her sier og bruk kaldt vann.

Anonymkode: e3636...cfb

Det stemmer ikke, hurtigtining er best. At mat skal tines sakte i kjøleskapet er en gammel, seiglivet myte. 

Anonymkode: bddfb...813

  • Liker 3
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Tusen takk til dere alle! Da skal jeg tine den i kaldt vann! Hvor lang tid ca bør jeg beregne på 400 gram kjøttdeig? Ts

Anonymkode: 9f274...a05

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg ville stekt den som den er. Den tiner fort også skraper du bare av fortløpende 

Anonymkode: 6645b...364

  • Liker 1
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Det beste hadde vært, som moren din sier, å la den tine sakte i kjøleskapet.
Men da måtte du jo ha planlagt bedre og tatt kjøttdeigen ut av fryseren i går..

Hurtigtining blir sjeldent bra, men om du må, gjør som flere her sier og bruk kaldt vann.

Anonymkode: e3636...cfb

Tull, jeg hurtigtiner ofte. Null problem. Jeg gjør som ab…bb7 foreslår. 

Anonymkode: abfa2...812

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Dersom jeg har dårlig tid begynner jeg bare å steke den, den tiner i panna mens du steker - må bare skave av det som tiner etterhvert. Ellers er det best å ta opp kvelden før 😊

Anonymkode: 5652a...7c5

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Neste gang du skal fryse kjøttdeig, legg det i en ziplockpose og trykk den flat. Da tiner den opp på etttotre.

Anonymkode: 5afcb...7b5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg tiner i mikroen. Snur den hvert 30 sekund. Tar bare noen minutter fra dypfryser til den er tint

Anonymkode: ea9ac...afc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Dersom jeg har dårlig tid begynner jeg bare å steke den, den tiner i panna mens du steker - må bare skave av det som tiner etterhvert. Ellers er det best å ta opp kvelden før 😊

Anonymkode: 5652a...7c5

Nei. Jeg anbefaler å lese linken jeg la ut tidligere i tråden. :) 

TS: Siden du skal bruke den med en gang er det heller ikke noe i veien for å tine den i lunkent vann, og det går enda raskere. Den rekker ikke utvikle bakterier på den korte tiden. 

Min erfaring med å steke frossen kjøttdeig er forresten at den da blir kokt, ikke stekt, og knusktørr før den får stekeskorpe. Jeg hadde unngått det så lenge som mulig. 

Anonymkode: bddfb...813

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Har lagt den i kaldt vann nå og satt på stoppeklokke, så jeg kan følge med å vite til en annen gang hvor lang tid man må beregne. Har lest linken. Takk. Ts

Anonymkode: 9f274...a05

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Har lagt den i kaldt vann nå og satt på stoppeklokke, så jeg kan følge med å vite til en annen gang hvor lang tid man må beregne. Har lest linken. Takk. Ts

Anonymkode: 9f274...a05

Hvis kjøttdeigen ligger i originalforpakning: luft isolerer, så legg deigen i en plastpose du knyter godt igjen, helt tett på kjøttet, før du tiner i vannet.

Anonymkode: f7b7a...a1f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hvis kjøttdeigen ligger i originalforpakning: luft isolerer, så legg deigen i en plastpose du knyter godt igjen, helt tett på kjøttet, før du tiner i vannet.

Anonymkode: f7b7a...a1f

Jeg la den i bolle med vann i orginal pakning og satte på en tung kjele for å holde den under vann, siden den fløt opp. Bør jeg ta den opp og pakke om?

Jeg har ikke gjester eller veldig bestemt tid jeg må spise og er alene, men har ikke spist siden en brødskive kl 9, så orker ikke lage middag kl 21 i kveld. Jeg kan godt vente en time til. Ville dere pakket om? Ts

Anonymkode: 9f274...a05

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Jeg la den i bolle med vann i orginal pakning og satte på en tung kjele for å holde den under vann, siden den fløt opp. Bør jeg ta den opp og pakke om?

Jeg har ikke gjester eller veldig bestemt tid jeg må spise og er alene, men har ikke spist siden en brødskive kl 9, så orker ikke lage middag kl 21 i kveld. Jeg kan godt vente en time til. Ville dere pakket om? Ts

Anonymkode: 9f274...a05

Ville bare stekt den frossen, det blir faktisk like bra om ikke bedre 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Jeg la den i bolle med vann i orginal pakning og satte på en tung kjele for å holde den under vann, siden den fløt opp. Bør jeg ta den opp og pakke om?

Jeg har ikke gjester eller veldig bestemt tid jeg må spise og er alene, men har ikke spist siden en brødskive kl 9, så orker ikke lage middag kl 21 i kveld. Jeg kan godt vente en time til. Ville dere pakket om? Ts

Anonymkode: 9f274...a05

Ja, definitivt!

Kaneel skrev (3 minutter siden):

Ville bare stekt den frossen, det blir faktisk like bra om ikke bedre 

Nei, den blir ikke stekt ordentlig da. Men for all del, det går an å gjøre det sånn, om det er ok med tørr kjøttdeig.

Anonymkode: f7b7a...a1f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du vil tine den raskt så anbefaler jeg micro på tinefunksjon i 6-9 minutter. Har du tid, så kan du også legge pakken under vamt vann en stund. Har du enda bedre tid så kan den tine på en varm plass. 

En kjøttdeig trenger ikke være helt opptint før du steker den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...