Gå til innhold

Paideig som kryper - hva er hemmeligheten?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hei! Jeg driver og forsteker et pai-skall. Har skåret paideigen slik at den ser «pen» ut (dvs helt jevn med formen) i forkant av steking. Etter få minutter har kantene krøpet såpass at det nesten ikke vil være plass til fyll. Kanten har gått fra å være 3cm høy til å være 1-1,5cm høy.

Hva er hemmeligheten til å få den til å forbli samme størrelse?

Endret av Nuttery
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hell tørre erter over deigen og forstek i ca. 10 min før du fjerner ertene og steker videre. 

IMG_4059.jpeg

Anonymkode: 2c1f3...4b0

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Du skal først skjære vekk kantene etter steking. Egentlig ingen hemmelighet det da.. 

Anonymkode: c9dfa...72a

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Ingen hemmelighet at den krymper. Man bare legger det inn i beregningen. 

Anonymkode: d98f5...f8d

Skrevet

Da har jeg lært noe nytt! Da gjør jeg det på neste pai 😅

AnonymBruker
Skrevet
Nuttery skrev (32 minutter siden):

Da har jeg lært noe nytt! Da gjør jeg det på neste pai 😅

Det er flere ting du kan gjøre for å redusere krympingen. :) 

Du bør bruke kaldt smør, deigen bør bearbeides så lite som mulig, og den bør kjøles ned både før utkjevling og før forstekingen. tillegg kommer rådene fra tidligere i tråden. 

Fru Timian har en fin artikkel om paibunner. :) 

Anonymkode: 08010...b35

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...