AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #1 Skrevet 6. januar 2024 Det står i oppskriften at jeg skal bruke en halv kinesisk hvitløk. Har bare vanlig hvitløk. Hvor mange fedd skal jeg bruke? Anonymkode: 4e369...9f1
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #3 Skrevet 6. januar 2024 Frøkenfryden skrev (6 minutter siden): To ville jeg tatt. Takk! Da gjør jeg det. Ts Anonymkode: 4e369...9f1 1
Frøkenfryden Skrevet 6. januar 2024 #4 Skrevet 6. januar 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Takk! Da gjør jeg det. Ts Anonymkode: 4e369...9f1 Lykke til! ps ; fedd varierer veldig men to normalt store☺️ 1
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #5 Skrevet 6. januar 2024 Ville tatt en gjeng. Men jeg bruker aldri en halv kinesisk heller, kun hele. Hvitløk er digg! Anonymkode: a8206...cb6 2
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #6 Skrevet 6. januar 2024 Et helt kinesisk hvitløkfedd tilsvarer 3 -4 fedd fra vanlig hvitløk Anonymkode: 34c4d...bca 1
Brunhilde Skrevet 6. januar 2024 #8 Skrevet 6. januar 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Et helt kinesisk hvitløkfedd tilsvarer 3 -4 fedd fra vanlig hvitløk Anonymkode: 34c4d...bca Er ikke hele poenget med kinesisk hvitløk at den ikke er delt inn i fedd? 3
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #9 Skrevet 6. januar 2024 Brunhilde skrev (12 minutter siden): Er ikke hele poenget med kinesisk hvitløk at den ikke er delt inn i fedd? Hva er poenget ditt? Man bruker jo det man har, og da må man nødvendigvis forsøke å tilpasse mengden på en eller annen måte. Anonymkode: 4a89e...44e 4
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #10 Skrevet 6. januar 2024 AnonymBruker skrev (56 minutter siden): Hva er poenget ditt? Man bruker jo det man har, og da må man nødvendigvis forsøke å tilpasse mengden på en eller annen måte. Anonymkode: 4a89e...44e Fordi vedkommende skrev kinesisk hvitløksfedd, går jeg ut i fra. Og kinesisk hvitløk er ikke delt i fedd. Er i så fall det jeg leser er poenget til @Brunhilde Tror ikke poenget var at ts ikke kan bruke hvitløksfedd og kinesisk hvitløk om hverandre, litt usikker på hvordan du klarte å koble det dit hen? Anonymkode: 57536...490 1 1
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #11 Skrevet 6. januar 2024 Nesten all hvitløken man får kjøpt i Norge er fra Kina. Den er bleket i klorin og røttene er kappet av så den ikke skal vokse under transport. Anonymkode: 86f72...9cd
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #13 Skrevet 6. januar 2024 Samma det vel, hvitløk er hvitløk uansett om den er fra Kina, Norge, Pakistan eller Swaziland Anonymkode: 81a51...c6a
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2024 #14 Skrevet 6. januar 2024 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Nesten all hvitløken man får kjøpt i Norge er fra Kina. Den er bleket i klorin og røttene er kappet av så den ikke skal vokse under transport. Anonymkode: 86f72...9cd Stemmer dette? Anonymkode: cd053...ec7
Gjest vintersolverv Skrevet 7. januar 2024 #15 Skrevet 7. januar 2024 AnonymBruker skrev (28 minutter siden): Stemmer dette? Anonymkode: cd053...ec7 Det stemmer at nesten all hvitløken i butikken er fra Kina ja, men det er de uten fedd som blir kalt kinesisk hvitløk. Hva de gjør med Kinesisk hvitløk eller andre matvarer vet jeg ikke detaljene rundt, men jeg har fått inntrykk av at Kina et land der matvarene er veldig sprøytet både under dyrking og etter de er høstet.. Det er også en ekstrem lang import, så vitsen skjønner jeg ikke med å importere derfra. Vil man unngå hvitløk fra Kina, så er det bare å se etter om røttene er helt skjært bort eller ikke. De Spanske har fortsatt litt av rota igjen, og samme med en del av hvitløken på internasjonale butikker, jeg pleier å bruke disse.
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2024 #16 Skrevet 7. januar 2024 vintersolverv skrev (12 timer siden): Det stemmer at nesten all hvitløken i butikken er fra Kina ja, men det er de uten fedd som blir kalt kinesisk hvitløk. Hva de gjør med Kinesisk hvitløk eller andre matvarer vet jeg ikke detaljene rundt, men jeg har fått inntrykk av at Kina et land der matvarene er veldig sprøytet både under dyrking og etter de er høstet.. Det er også en ekstrem lang import, så vitsen skjønner jeg ikke med å importere derfra. Vil man unngå hvitløk fra Kina, så er det bare å se etter om røttene er helt skjært bort eller ikke. De Spanske har fortsatt litt av rota igjen, og samme med en del av hvitløken på internasjonale butikker, jeg pleier å bruke disse. Takk for oppklaring! Dette skal jeg tenke mer over i fremtiden. Anonymkode: fc132...cad
Rumle Skrevet 7. januar 2024 #17 Skrevet 7. januar 2024 De kinesiske hvitløkene er en del mildere enn vanlig hvitløk, så det kan være lurt å ha i bakhodet ellers er det vel sjelden litt fra eller til har så mye å si når det kommer til hvitløk? 1
Perelandra Skrevet 7. januar 2024 #18 Skrevet 7. januar 2024 (endret) Tråden er ryddet for brukerdebatt/brukerforfølgelse, brukerangrep og svar til dette + ryddet for avsporinger. Perelandra, mod. Endret 7. januar 2024 av Perelandra
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2024 #19 Skrevet 7. januar 2024 Ts her. Oppskriften sa 1/2 kinesisk hvitløk. Jeg brukte noe under 3 hvitløksfedd. 2 hvitløksfedd hadde vært passe. Anonymkode: 4e369...9f1 1
Leifr Skrevet 8. januar 2024 #20 Skrevet 8. januar 2024 "Fedd" er et ganske ubrukelig mål i alle tilfeller, så mye de varierer i størrelse.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå