Gå til innhold

Skuffet over mat i barnehagen


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ble litt overrasket da jeg snakket med en annen mor i barnehagen om hvilken varmmat de får. 

Det er stort sett: skive med makrell i tomat, fiskekaker, fiskepinner, kokt egg på skive, grøt i en eller annen form. 

Jeg forstår at økonomien sikkert ikke er god. Men slik jeg forstår det så serveres fiskekaker og pinner til skive. Ikke med f.eks litt potet og gulrot eller annet grønt. Bare farsemat og ikke noe rent. 

Savner kanskje litt variasjon. Man kan jo servere annet av egg. Speilegg, omelettmuffins, eggerøre, omelett. Og variere tilbehør til kjøtt/fisk, men kanskje ikke brød hele tiden? Syns det er synd de ikke får smake og lære i barnehagen å spise "ordentlig mat". Vi trener på dette hjemme, og han spiser det meste. Men noen lærer kanskje å spise bedre i barnehagen. 

Hva lager de i deres barnehage? Må nevne at det ikke er egen kokk/kjøkkenansatt i barnehagen, så sikkert begrenset med tid. 

Anonymkode: a438e...223

  • Liker 5
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Det går nok på tid! I vår bhg er det kun varmmat 1 gang i uken og da får de linsesuppe, fiskekaker i wrap med grønnsaker eller pasta med grønnsakssaus 😊

Anonymkode: c71a7...882

  • Liker 10
  • Nyttig 2
Skrevet

Ansatte,tid, økonomi, om det er mye allgeri og religion inn i bildet

  • Liker 9
AnonymBruker
Skrevet

Hva betaler dere i matpenger?

I min barnehage tar vi 400kr/mnd i matpenger. Vi serverer alle måltider, varmmat 2 dager i uka, og frukt til ettermiddagsmaten. Vi har fisk fast 1 dag i uka og varierer litt hva vi serverer den andre dagen. Vi sererer grønnsaker og potetmos til. Men da er det posegrønnsaker.

Anonymkode: 40a77...d72

Skrevet

På Fredager serveres det sikkert spagetti med ketchup 🥰 var en klassiker det når jeg gikk i barnehagen for 34 år sia 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Det går nok på tid! I vår bhg er det kun varmmat 1 gang i uken og da får de linsesuppe, fiskekaker i wrap med grønnsaker eller pasta med grønnsakssaus 😊

Anonymkode: c71a7...882

Det er jo mer variert! Og mer grønnsaker. Her er det skiver som serveres til det meste.

Anonymkode: a438e...223

AnonymBruker
Skrevet

Grøt til frokost hver dag for dem som vil(evt brød) , varmmat to dager i uka, da kan det være mye forskjellig, både rein fisk og farsemat, kjøttdeig osv, men alltid grønnsaker og poteter eller pasta til hvis det er naturlig. Til suppe serveres brød(og grønnsaker i suppa) og av og til er det pizza, det serveres uten noe til. 
3-åringene lager mat(halv gruppe)/smaker på selvlagd mat fra resten av gruppa en gang i uka. Da er det mat med «rene» råvarer. 

Anonymkode: 8983f...17d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Da er det nok pga bemanning. En ansatt på kjøkkenet for å lage mat i 1-2 timer avhengig av maten er det ikke alle som har muligheten til. Men hadde vært misfornøyd uavhengig av det.

Mitt barn har varmmat tre dager i uken samt salatbar hver fredag.

Anonymkode: 47d3b...130

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Da er det nok pga bemanning. En ansatt på kjøkkenet for å lage mat i 1-2 timer avhengig av maten er det ikke alle som har muligheten til. Men hadde vært misfornøyd uavhengig av det.

Mitt barn har varmmat tre dager i uken samt salatbar hver fredag.

Anonymkode: 47d3b...130

Det er egen kokk i barnehagen til barnet.

Anonymkode: 47d3b...130

AnonymBruker
Skrevet

Foretrekker at de voksne er med barna framfor å lage mat, så klager ikke.

Anonymkode: d2250...9f7

  • Liker 4
  • Nyttig 8
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Ble litt overrasket da jeg snakket med en annen mor i barnehagen om hvilken varmmat de får. 

Det er stort sett: skive med makrell i tomat, fiskekaker, fiskepinner, kokt egg på skive, grøt i en eller annen form. 

Jeg forstår at økonomien sikkert ikke er god. Men slik jeg forstår det så serveres fiskekaker og pinner til skive. Ikke med f.eks litt potet og gulrot eller annet grønt. Bare farsemat og ikke noe rent. 

Savner kanskje litt variasjon. Man kan jo servere annet av egg. Speilegg, omelettmuffins, eggerøre, omelett. Og variere tilbehør til kjøtt/fisk, men kanskje ikke brød hele tiden? Syns det er synd de ikke får smake og lære i barnehagen å spise "ordentlig mat". Vi trener på dette hjemme, og han spiser det meste. Men noen lærer kanskje å spise bedre i barnehagen. 

Hva lager de i deres barnehage? Må nevne at det ikke er egen kokk/kjøkkenansatt i barnehagen, så sikkert begrenset med tid. 

Anonymkode: a438e...223


 

Bare det å steke speilegg til mange tar veldig mye mere tid, enn å koke egg.

Å skjære opp ferskt grønt tar også mye tid.

Brød kan de få levert ferdig skåret.

Både fiskekaker og fiskepinner kan tilberedes enkelt i stekovnen, så greit å lage til mange, uten at en voksen må stå ved grytene.

 

Anonymkode: 3e6c0...48c

  • Liker 6
  • Nyttig 4
AnonymBruker
Skrevet

Vi har ikke varmmat i barnehagen for de har ikke kjøkken. Det har vært mye diskusjon om man skulle ha catering eller andre varianter, men de fleste foretrekker at de voksne er sammen med barna enn drive med matlaging. Så alle har med det de ønsker. :) 

Anonymkode: d1a4b...a2a

  • Liker 4
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg synes det er helt fint at de ansatte heller er med barna enn å lage mat. 

Anonymkode: 4d104...f01

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (24 minutter siden):

Ble litt overrasket da jeg snakket med en annen mor i barnehagen om hvilken varmmat de får. 

Det er stort sett: skive med makrell i tomat, fiskekaker, fiskepinner, kokt egg på skive, grøt i en eller annen form. 

Jeg forstår at økonomien sikkert ikke er god. Men slik jeg forstår det så serveres fiskekaker og pinner til skive. Ikke med f.eks litt potet og gulrot eller annet grønt. Bare farsemat og ikke noe rent. 

Savner kanskje litt variasjon. Man kan jo servere annet av egg. Speilegg, omelettmuffins, eggerøre, omelett. Og variere tilbehør til kjøtt/fisk, men kanskje ikke brød hele tiden? Syns det er synd de ikke får smake og lære i barnehagen å spise "ordentlig mat". Vi trener på dette hjemme, og han spiser det meste. Men noen lærer kanskje å spise bedre i barnehagen. 

Hva lager de i deres barnehage? Må nevne at det ikke er egen kokk/kjøkkenansatt i barnehagen, så sikkert begrenset med tid. 

Anonymkode: a438e...223

Intet av det du nevner er jo «varmmat», ts?

Om barnehagen påstår de serverer et varmt måltid så forventer jeg suppe, gryterett etc. Altså varm mat.

Fiskekake, makrell, egg etc på brødskive er helt vanlig brødmat. Marginalt høyere på næringsverdi enn brødskive med ost, (gitt at fiskekaken inneholder et absolutt minimum 80-90% fisk, selvsagt). Og at pålegget ellers ikke er ultraprossesert. I så fall er måltidet som serveres «junkfood». 

Og om barnehagen «bruker opp» dagens brødmåltid så må jo foreldrene ta seg bryet med å servere grønnsaker til frokost? Man gir ikke barn brødskiver 2-4 ganger per dag, gitt at man ikke har en økonomi som tilsier at å tilby barna et sunt kosthold er umulig.

Her burde barnehagen vært ærlige og sagt at barna gies et brødmåltid (eller altså «junkfood») midt på dagen. Noe som er helt greit, poenget er bare at man ikke lyver om hva man tilbyr barn (eller voksne) som måltid. 

Anonymkode: fdb4c...644

  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Intet av det du nevner er jo «varmmat», ts?

Om barnehagen påstår de serverer et varmt måltid så forventer jeg suppe, gryterett etc. Altså varm mat.

Fiskekake, makrell, egg etc på brødskive er helt vanlig brødmat. Marginalt høyere på næringsverdi enn brødskive med ost, (gitt at fiskekaken inneholder et absolutt minimum 80-90% fisk, selvsagt). Og at pålegget ellers ikke er ultraprossesert. I så fall er måltidet som serveres «junkfood». 

Og om barnehagen «bruker opp» dagens brødmåltid så må jo foreldrene ta seg bryet med å servere grønnsaker til frokost? Man gir ikke barn brødskiver 2-4 ganger per dag, gitt at man ikke har en økonomi som tilsier at å tilby barna et sunt kosthold er umulig.

Her burde barnehagen vært ærlige og sagt at barna gies et brødmåltid (eller altså «junkfood») midt på dagen. Noe som er helt greit, poenget er bare at man ikke lyver om hva man tilbyr barn (eller voksne) som måltid. 

Anonymkode: fdb4c...644

Spørsmålet er om det er varm mat eller måltider?

Anonymkode: d1a4b...a2a

AnonymBruker
Skrevet

Vi hadde ikke kokk men lagde alt mulig rart. Varmmat to dager i uka, til bursdag fikk bursdagsbarnet bestemme (ble ofte pannekaker da). Vi hadde polske, afghanske, franske og norske retter pluss andre retter fra ulike land. Vi tok utgangspunkt i mat barna likte uavhengig av hvilen nasjon de kom fra.

Anonymkode: 2117f...03e

AnonymBruker
Skrevet

Hvis de skal lage mer fancy mat må de ansette kokk. Det er etter min mening verdt pengene, hvis ikke må de ta av personalet som skal være med barna. Her spleiser vi foreldre på kokk hver måned i barnehagen. Verdt hver krone 

Anonymkode: 6d1f7...7a9

AnonymBruker
Skrevet

Ingen matservering, vi har med all mat selv. Og så lenge matservering i barnehage ikke er et satsningsområde i Norge er det fint at de ansatte bruker tid på gulvet med barna og på tur i skogen. 

Anonymkode: 8b206...cb8

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Ha barna hjemme da! Barnehage er frivillig

Anonymkode: 35d25...035

AnonymBruker
Skrevet

Snakk med SU om foreldre er villige til å betale for kokk i barnehagen. 

Anonymkode: 20627...219

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...