Gå til innhold

Tips til enkle, plantebaserte middager?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Trenger tips til enkle, plantebaserte og gjerne kcalori-fattige plantebaserte middager som ikke trenger så mange spesial-ingredienser. Tips? 

Anonymkode: 4fcf8...239

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg er glad I rødbetekaker. Bruker litt forskjellige oppskrifter.  Synes denne er enkel https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/rodbetkaker-med-gronnkal/

Serverer gjerne med kokte poteter og en grønnsaker, men mye kan varieres.

Bytter også ut rødbeter med sellerirot, knutekål, gulrøtter eller andre grønnsaker. 

Ellers er daal alltid populært her. 

Anonymkode: 53ef7...f64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Pasta med "kjøttfri kjøttsaus". Lag saus av for eksempel løk, hvitløk, sopp, gulrot, paprika og hermetiske tomater eller tomatpure og bruk en boks linser i stedet for kjøttdeig. Krydre med oregano/ basilikum/ salt/ pepper og evt en klype sukker.  Sausen funker også godt i lasagne. 

 

 

 

Anonymkode: 7cb6e...67d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig glad i blomkålpanne fra Veganmisjonen. 

Ellers erstatter jeg ofte kjøtt med sjampinjong og østerssopp i gryter og supper, det skal ikke så mye til og gir en fin smak og konsistens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

https://www.frukt.no/oppskrifter/ovnsbakt-sellerirot/ Bruker olivenolje i stedet for smør.

http://www.veganmisjonen.com/2013/06/oppskrift-ovnsstekte-grillede-grnnsaker.html?m=1

http://www.veganmisjonen.com/2011/08/grnnsak-chop-suey.html?m=1

https://www.vegetarbloggen.no/2017/10/10/vegansk-minestronesuppe/

https://www.vegetarbloggen.no/2019/03/12/squashsuppe-2/

 

Grønnsakssuppe 

1 ss Dijonsennep (kan sløyfes)
1 gul løk
3 medium gulrøtter
3 selleristenger                                                2 fedd hvitløk
1,5 liter grønnsaksbuljong
200 g spinat
400 g hermetiske linser (drenert vekt)
3 laurbærblad
Salt og pepper


1. Varm olje i en kjele over medium varme. Kutt gulrøtter, løk og stangselleri i mindre biter og ha i kjelen sammen med sennep. Stek i ca 5 minutter til løken blir blank. Finhakk hvitløk og ha i, stek videre i 1-2 minutter.

2. Tilsett buljongvann, spinat, linser og laurbærblad. Smak til med salt og pepper.

3. Gi suppen et oppkok og sett ned varmen. La det småkoke i 20-30 minutter til gulrøttene er møre. Fjern laurbærbladene. 
 

Fylt sopp
 2 portobellosopp eller 4-6 sjampinjong
 250g jordskokk
 1/2buljongterning
 1/2 dl soyamelk
1 vårløk
50 g frossen hakket spinat
2 stilker frisk timian
1,5 ss næringsgjær(få enkelt kjøpt på nett og i helsekost. Er et must på et plantebasert kjøkken)
Salt og pepper


1. Skrell jordskokkene. Kok dem i nok vann med buljong til de er møre, ca 20 minutter.

2. Lag en slags stappe av jordskokken i en foodprocessor eller med en stavmixer og bland inn soyamelken. Sett til side.

3. Forvarm ovnen til 200 grader. Finhahkk vårløk og ha i en liten kjele på medium/høy varme og stek i et par minutter. Tilsett så den frosne spinaten og rør rundt til den har tint. Ha i jordskokkstappen, bladene fra timianstilkene, næringsgjær og smak til med salt og pepper.

4. Finn fram soppen, brekk av stilken og kast. Bruk en liten teskje til å forsiktig skrape ut skivene under soppen. Du kan også veldig forsiktig skrape deg enda lengre ned, men pass på så den ikke “brekker”. Jeg bruker en liten teskje lagd av tre, da jeg syntes denne er mye mer “skånsom” mot soppen, enn metallskjeer.

5. Plasser soppene i en ildfast form og fyll dem med jordskokkrem. Det kan være greit å ikke fylle helt opp, da soppen minsker litt i størrelse når den blir varm pga “væsketap”. Stek midt i ovenen i ca 15-20 minutter.

Anonymkode: 18cb8...0dc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg lager meg rød linsegryte med gulerot og tomat. Ev. Grønnsaksbuljong, vann, røde linser, ev løk, ev gulerot, hakkede tomater. Sååå godt! Jeg har gjerne i grillet haloumi, men det er jo valgfritt og ikke plante 😄

Anonymkode: e7287...3c0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Thaisuppe eller tom yum suppe med tofu. 
Lapskaus med vegetarpølser. Noe av det beste jeg vet.

Marry me chickpeas. Smør, hvitløk, krydder, kikerter, tørka tomat, grønnsakskraft, fløte og ost. Ikke vegansk, men vegetariansk. Kan kutte ut osten og ha i plantebasert fløte og smør også.

Anonymkode: f6139...12a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (48 minutter siden):

Thaisuppe eller tom yum suppe med tofu. 
Lapskaus med vegetarpølser. Noe av det beste jeg vet.

Marry me chickpeas. Smør, hvitløk, krydder, kikerter, tørka tomat, grønnsakskraft, fløte og ost. Ikke vegansk, men vegetariansk. Kan kutte ut osten og ha i plantebasert fløte og smør også.

Anonymkode: f6139...12a

Det er heller ikke lavkalori.

Anonymkode: 18cb8...0dc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...