Gjest Anonymous Skrevet 8. november 2002 #1 Del Skrevet 8. november 2002 har fått ryper (hele), og vurderer en vennemiddag før jul. nå lurer jeg på om dere har noen litt utradisjonelle oppskrifter? har bare holdt meg til en oppskrift hittil, og det selv om det er nydelig, så har jeg lyst til å prøve noe nytt. den oppskriften jeg har brukt er vanlig bruning, ha i ovnen, med fyll og fløtesaus med krås, osv. sikkert velkjent. kunne tenke meg å f.eks marinere, og ha en spennende, uvanlig saus. kanskje det er noen lokale oppskrifter fra andre deler av landet, eller noen med friske ideer? *ravna* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
melis Skrevet 8. november 2002 #2 Del Skrevet 8. november 2002 Noen gang sett Gutta på tur? Hvis du går inn på tv2.no, under Gutta på tur, finner du sikkert velsmakende oppskrifter av Arne Brimi! Inneholder garantert "sjalottlauk" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 8. november 2002 #3 Del Skrevet 8. november 2002 Bare en liten kommentar: Det er overflødig å marinere ryper. De har en så kraftig og spesiell smak at det ikke nødvendig. Det er bedre på "ta vare på" råvaren slik den er i dette tilfellet. Jeg synes ikke at ryper skal serveres med all verdens fancy tilbehør. Her er noen forslag til hva som er godt til: -Selleripure -Portvinsssaus -Karamelliserte epler -Bærkompott (tyttebær, blåbær og multer feks.) -Ristede mandelpoteter -Fritert rotselleri Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 8. november 2002 #4 Del Skrevet 8. november 2002 oj, nå ble jeg sulten.. her var det jo mye godt..takk for tips! karamelliserte epler virker spennende som tilbehør, så jeg tror jeg går for den, og ristede poteter. vurderer molter til dessert, men må innrømme at jeg ikke er så himla glad i det (molter er mer pålegg), men enkelte av gjestene elsker det.. *ravna* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 9. november 2002 #5 Del Skrevet 9. november 2002 Sambisen har en saus han ALLTID sverger til når han tilbereder ryper, og selv om den ikke høres så utrolig god ut smaker den faktisk....jammi.... 2 poser lett bernaisesaus som lages som på posen og blandes med tomatketchup og tomatpure. Ha så i en halv boks (liten) lettrømme og rør godt. Tilsett så grillkrydder etter smak. Forvell en kilo fersk champignon sammen med to løk. Bland dette i sausen og legg i brunet rypebryst. Rypebrystene krydres med salt. La dette småkoke en halv times tid. Serveres med ris eller kokte poteter. Til og med onkelen hans som hele livet har sverget til viltsaus og einebær digger denne oppskrifta villt :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå