Gå til innhold

Skal lage karamellpudding for første gang. Noen tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har du noen tips til hvordan man ikke får den kornete og luftbobler i? Evt andre tips? Jeg tenkte steke den litt lengre på svakeste varme, 110 grader.

Anonymkode: 12ef5...dc4

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Anbefaler å bruke ekte vaniljestang i stede for vaniljesukker. Prøvde oppskriften på matprat i år. Det ble meget vellykket. Der finnes det også en video på fremgangsmåten. Å dette var min første gang også. Lykke til

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet
BeTutta skrev (Akkurat nå):

Anbefaler å bruke ekte vaniljestang i stede for vaniljesukker. Prøvde oppskriften på matprat i år. Det ble meget vellykket. Der finnes det også en video på fremgangsmåten. Å dette var min første gang også. Lykke til

Ja, har kjøpt ekte vaniljestang. Tror du det blir for mye å bruke 2? Blir det for søtt? Matprat ja, jeg hadde satt meg ut det søte liv sin, men skal sjekke ut matprat. 
 

Var det vanskelig å smelte sukkeret og få det rundt i formen?

Anonymkode: 12ef5...dc4

Skrevet

La den stå og hvile 10 min. før du setter den i ovnen, dette for å unngå luftbobler. 

Fjern hviten på inntil halvparten av eggene hvis du vil  ha en mykere pudding. Jeg bruker å fjerne hviten fra to av fem egg i min oppskrift. 

  • Nyttig 2
Skrevet
Boetica skrev (7 minutter siden):

La den stå og hvile 10 min. før du setter den i ovnen, dette for å unngå luftbobler. 

Fjern hviten på inntil halvparten av eggene hvis du vil  ha en mykere pudding. Jeg bruker å fjerne hviten fra to av fem egg i min oppskrift. 

Tusen takk😄

Anonymkode: 12ef5...dc4

Skrevet
BeTutta skrev (36 minutter siden):

Anbefaler å bruke ekte vaniljestang i stede for vaniljesukker. Prøvde oppskriften på matprat i år. Det ble meget vellykket. Der finnes det også en video på fremgangsmåten. Å dette var min første gang også. Lykke til

Den blir jo ikke kornete av å bruke vaniljesukker ?

Skrevet

Smelt sukkeret i stekeovnen. Bare hell sukkeret i brødformen og det smelter perfekt. 

Mener jeg har brukt 200 grader, men du må følge med så det ikke blir brent.

Anonymkode: f3132...bb6

Skrevet

Når du smelter sukker, så kan du bruke litt sitron for å unngå at den brenner seg. 

  • Nyttig 2
Skrevet

Jeg bruker hele egg og synes den alltid blir kremete og fin. Bruk bare en vaniljestang, den har mye smak.

Men jeg har opplevd en gang at det karamelliserte sukkeret ikke smeltet. Ble bare helt hardt. Noen som vet hva det kan komme av? For varmt? Det var ikke brent 

Anonymkode: e09d1...e58

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Men jeg har opplevd en gang at det karamelliserte sukkeret ikke smeltet. Ble bare helt hardt. Noen som vet hva det kan komme av? For varmt? Det var ikke brent 

Anonymkode: e09d1...e58

Krystallisering: https://www.godt.no/aktuelt/i/XgBQrx/lag-julegodt-paa-fire-ingredienser

Sitat

Børste ned sukkeret fra siden av kjelen for å unngå krystallisering. Noe av det viktigste vi gjør når vi lager karamell, er å sørge for at sukkeret ikke krystalliserer seg. Sukkerkrystaller gjør karamellene kornete. Bruk en kjøkkenpensel dyppet i varmt vann til å børste ned sukkeret som kan feste seg langs kanten på kjelen.

 

Anonymkode: 06674...bdf

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Det er ikke helt dette tror jeg. Sukkeret er helt fint og flytende når jeg heller i forma. Men smeltet ikke ved snuing. Eller, noe ble sittende fast i forma. Som Knekk 

Anonymkode: e09d1...e58

Forma er for kald kanskje?

Skrevet
Just now, visp said:

Forma er for kald kanskje?

Etter steking? Har hatt den i kjøleskapet ja. Burde jeg varmet den opp før servering? 

Anonymkode: e09d1...e58

Skrevet (endret)

Jeg dropper alltid å brune sukker. Smeller oppi en god dæsj karamellsaus istedet. 
 

når jeg lager puddingen følger jeg apertif sin oppskrift som base. Sist endret jeg litt på oppskriften, så brukte 6 dl kremfløte og 3 dl ekstra lett melk. Også dæsjer jeg oppi med masse karamellsaus igjen 🫢😁 

 

husk å bare rør forsikrig med en gaffel for å blande eggene før du har de i puddingen, rør forsiktig inn de i melke/fløte blandingen for å unngå pipete pudding (hullene). 
 

siler puddingen 2 ganger for å få vekk en del eggehvite før jeg lar den stå litt på benken før jeg setter den i ovnen. Heller på kokende vann (100grader) halveis opp på forma pg lar puddingen stå i 2 timer på 120 grader (spørs litt på ovnen, sist måtte jeg la den stå i 3,5 time før jeg synes den var ferdig.)IMG_2986.thumb.jpeg.238ebf1505b4c720c2e5a8a4af510995.jpeg

(den ser pipete ut rundt her men det er frøene fra vailjestangen)

Endret av Livetshemmelighet
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Etter steking? Har hatt den i kjøleskapet ja. Burde jeg varmet den opp før servering? 

Anonymkode: e09d1...e58

Nei, jeg tenkte litt feil. Kunne det kanskje være at karamellen har stått i kjelen for lenge før det ble helt over i formen. 

Skrevet
8 minutter siden, AnonymBruker said:

Etter steking? Har hatt den i kjøleskapet ja. Burde jeg varmet den opp før servering? 

Anonymkode: e09d1...e58

Nei.

Mulig du har hatt kaldt eller lunkent vann og at karamellen ikke har vært flytende nok men satt seg i formen?

Bruk varmt vann og gjerne vannkoker. Da tar det også kortere tid.

Anonymkode: 4aa0c...e2f

Skrevet
Livetshemmelighet skrev (35 minutter siden):

Jeg dropper alltid å brune sukker. Smeller oppi en god dæsj karamellsaus istedet. 
 

når jeg lager puddingen følger jeg apertif sin oppskrift som base. Sist endret jeg litt på oppskriften, så brukte 6 dl kremfløte og 3 dl ekstra lett melk. Også dæsjer jeg oppi med masse karamellsaus igjen 🫢😁 

 

husk å bare rør forsikrig med en gaffel for å blande eggene før du har de i puddingen, rør forsiktig inn de i melke/fløte blandingen for å unngå pipete pudding (hullene). 
 

siler puddingen 2 ganger for å få vekk en del eggehvite før jeg lar den stå litt på benken før jeg setter den i ovnen. Heller på kokende vann (100grader) halveis opp på forma pg lar puddingen stå i 2 timer på 120 grader (spørs litt på ovnen, sist måtte jeg la den stå i 3,5 time før jeg synes den var ferdig.)IMG_2986.thumb.jpeg.238ebf1505b4c720c2e5a8a4af510995.jpeg

(den ser pipete ut rundt her men det er frøene fra vailjestangen)

Blir fristet til å prøve dette.

Men blir ikke puddingen blandet med karamell sausen når du skal steke den? 🤔

Ser for meg at ferdig karamellsaus blir for tynt. 

Anonymkode: 7b37b...2ce

Skrevet
AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Blir fristet til å prøve dette.

Men blir ikke puddingen blandet med karamell sausen når du skal steke den? 🤔

Ser for meg at ferdig karamellsaus blir for tynt. 

Anonymkode: 7b37b...2ce

Jo litt blander seg, men alt du ser i rundt er det som ikke blander seg og er rett etter den er velvet rundt fra forma :) (måtte sjekke ei skje før jeg velva den for å se at den var gjennomstekt, for nr 1 ble grådig misslykka da jeg prøvde med kondensert melk og ikke normal oppskrift 🤣 og var IKKE gjennomstekt etter 3 timer så den fløyt sammen 😬)

Skrevet

Så man skal røre eggene og ikke piske? Pga vis man pisker eggene, så kommer det luft? Og er det triks å la den hvile på benken før steking?

Anonymkode: 12ef5...dc4

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...