Gå til innhold

Ostekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei :)

 

Skal lage en ostekake og har oppskrift slik at jeg vet ingrediensene.

Utfordringen er at jeg fikk en annen oppskrift for mange år siden hvor mye var forenklet, og kaken ble alltid en suksess. Jeg er medlem i klubben for dem med dårlig hukommelse dessverre, men mener bestemt at en av tingene man jukset med var geleen. Det var ikke gelelokk på toppen og geleen i selve kaken mener jeg man ikke blandet i vann. Man tok bare pulveret direkte i kremen når den var pisket.

Noen som har prøvd dette og som kan bekrefte at jeg ikke er helt på blåbærtur med dette?

Anonymkode: 6e056...4f7

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Hei :)

 

Skal lage en ostekake og har oppskrift slik at jeg vet ingrediensene.

Utfordringen er at jeg fikk en annen oppskrift for mange år siden hvor mye var forenklet, og kaken ble alltid en suksess. Jeg er medlem i klubben for dem med dårlig hukommelse dessverre, men mener bestemt at en av tingene man jukset med var geleen. Det var ikke gelelokk på toppen og geleen i selve kaken mener jeg man ikke blandet i vann. Man tok bare pulveret direkte i kremen når den var pisket.

Noen som har prøvd dette og som kan bekrefte at jeg ikke er helt på blåbærtur med dette?

Anonymkode: 6e056...4f7

Usikker på hva du mener men mange bruker bare halve mengden med væske i geleen.

Om du bruker gelatin pulver ville jeg ha blandet det ut i væske først

Endret av Kanino
Skrevet
Kanino skrev (Akkurat nå):

Usikker på hva du mener men mange bruker bare halve mengden med væske i geleen

Ja, det er sånn de fleste oppskrifter er. Denne skulle gå fortere å lage og ingen venting mellom "operasjoene" slik at man droppet det vannet og rørte pulveret rett ut. 

Er neeeesten sikker, men kjedelig om det blir en dritsur kake, full i klumpete gelepulver hvis hukommelsen spiller meg et puss 🤓

Anonymkode: 6e056...4f7

Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Ja, det er sånn de fleste oppskrifter er. Denne skulle gå fortere å lage og ingen venting mellom "operasjoene" slik at man droppet det vannet og rørte pulveret rett ut. 

Er neeeesten sikker, men kjedelig om det blir en dritsur kake, full i klumpete gelepulver hvis hukommelsen spiller meg et puss 🤓

Anonymkode: 6e056...4f7

Det høres veldig merkelig ut å tilsette gelepulveret rett i kremen. Det du kan gjør er og blande pulveret i en desiliter kokende vann. Så avkjøle og spe rett inn i kremen :)

Endret av Kanino
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Ja, det er sånn de fleste oppskrifter er. Denne skulle gå fortere å lage og ingen venting mellom "operasjoene" slik at man droppet det vannet og rørte pulveret rett ut. 

Er neeeesten sikker, men kjedelig om det blir en dritsur kake, full i klumpete gelepulver hvis hukommelsen spiller meg et puss 🤓

Anonymkode: 6e056...4f7

Jeg skjønner ikke hvordan dette kan fungere i det hele tatt, siden gelepulveret ikke løser seg opp i kald væske/masse men trenger varme. 

Anonymkode: 3d313...f6c

  • Liker 1
Skrevet

Du må røre pulveret ut, det må jo fordeles jevnt. Det tykner ikke noe om det ligger i (små) klumper, det må smeltes først. Andre oppskrifter bruker gelatin, men det må også løses opp for å kunne fordeles i kremen. 

Men et tips:

1) bruk 1,75-2 dl kokende vann når du rører ut pulveret fremfor 2,5 dl, gjør dette før du lager resten av kremen. Rør innimellom.

2) før du har geleen i kremen har du oppi 0,75-0,5 dl med isbiter (se mengden på målebegeret når du har de i) - etter at pulveret er løst opp i det varme vannet. Da blir det nesten romtemperatur og du kan ha det i kremen med en gang. Husk å røre med en gang du har i isbitene og rør til de er løst opp så du ikke får klumper.

Anonymkode: 62869...f2f

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...