AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #1 Skrevet 27. desember 2023 Ok, da var det slutt på å spise ribbe 😅 https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pQq8z1/fikk-ribbe-med-verkebyll-veldig-ekkelt «De er veldig vanskelige å oppdage når de ligger gjemt inne i et kjøttstykke, forklarer kommunikasjonssjef i Nortura» 😳😳 Anonymkode: 2f7e0...bbf 1
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #2 Skrevet 27. desember 2023 Æsj! Kan være noe i det at ribba har gjort meg dårlig og smakt merkelig de tre siste julaftenene. Kutta heldigvis ut ribba i år, men tenker; har den smakt rart/gjort meg dårlig pga at griske har hatt noe sånt???  Noe så ekkelt! Og fra Gilde, da, som skal være trygt! Kommer aldri til å røre ribbe igjen. Anonymkode: 845b7...4e6
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #3 Skrevet 27. desember 2023 Og litt for enkel forklaring, sånt skal jo ikke skje. Sjekker de virkelig ikke dyrene de lager mat av? Anonymkode: 845b7...4e6 3
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #4 Skrevet 27. desember 2023 De sjekker det visst i kvalitetskontrollen, men kan være vanskelig å oppdage inne i store kjøttstykker. Fant en artikkel fra 2008 om det samme, så heldigvis ikke ofte det skjer. https://www.nrk.no/osloogviken/verkebyll-i-juleribba-1.6350018  Jeg skal kun spise kjøtt inndelt i mindre stykker heretter, dette var ekkelt 😳 Anonymkode: 2f7e0...bbf
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #5 Skrevet 27. desember 2023 AnonymBruker skrev (3 timer siden): De sjekker det visst i kvalitetskontrollen, men kan være vanskelig å oppdage inne i store kjøttstykker. Fant en artikkel fra 2008 om det samme, så heldigvis ikke ofte det skjer. https://www.nrk.no/osloogviken/verkebyll-i-juleribba-1.6350018  Jeg skal kun spise kjøtt inndelt i mindre stykker heretter, dette var ekkelt 😳 Anonymkode: 2f7e0...bbf Tenk på alle de som ikke løper til avisa med det - de færreste går ikke til media med middagen. Så er nok oftere enn det ser ut som… Anonymkode: 845b7...4e6 3
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #6 Skrevet 27. desember 2023 Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. Anonymkode: 704ec...c71 6 2 3
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #7 Skrevet 27. desember 2023 Alle dyr (og mennesker) kan vel få slike byller. Har ikke noe med mat eller hvordan de har det å gjøre,men at de har fått bakterier inn i et sår. Kan skje overalt,og ikke bare med svin. Men forferdelig ekkelt var det,ja!  Anonymkode: 410fa...f54 3
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #8 Skrevet 27. desember 2023 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Og litt for enkel forklaring, sånt skal jo ikke skje. Sjekker de virkelig ikke dyrene de lager mat av? Anonymkode: 845b7...4e6 Selvsagt. Men personen i kjøttkontrollen har i beste fall et par sekunder på seg til å se på den delen av skrotten, og byller er ikke alltid så enkelt å se. Ta noen dager på linja selv, så skal du se hvor fort det går og hvor krevende det er. Hilsen en som har vurdert hundretusenvis av slakt av ulike arter Anonymkode: ec608...644 4
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #9 Skrevet 27. desember 2023 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. Anonymkode: 704ec...c71 Hvis du tror at økologisk produksjon og utegang gir noen garanti mot byller, så tar du feil. Det kan jeg love deg. Anonymkode: ec608...644 4
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #10 Skrevet 27. desember 2023 AnonymBruker skrev (17 minutter siden): Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. Anonymkode: 704ec...c71 Økologiske, frittgående griser kan like gjerne få verkebyller som andre griser. De kan også skrape seg opp og få lite synlige sår det går verk i. Anonymkode: 4b743...20c 3
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #11 Skrevet 27. desember 2023 AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. Anonymkode: 704ec...c71 Det er derfor man ikke skal spise dyr punktum. Anonymkode: 61e37...b44 1
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #12 Skrevet 27. desember 2023 AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. Anonymkode: 704ec...c71 Dine svin kan også få slikt. Anonymkode: d4b69...7d0
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2023 #13 Skrevet 27. desember 2023 Best å holde seg til medisterkaker heretter, da er det sikkert finfordelt utover hele produksjonen 😆 Anonymkode: 00a6c...ed5 3 2
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2023 #14 Skrevet 28. desember 2023 Så sykt ekkelt. Sånt her var grunnen til at jeg sluttet å spise kjøtt. Fikk en kylling med trevlete blodårer i. Fysj. Og rett etterpå fikk jeg campylobacter. Frister ikke med kjøtt lenger. Anonymkode: cb312...fdd 1
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2023 #15 Skrevet 28. desember 2023 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Så sykt ekkelt. Sånt her var grunnen til at jeg sluttet å spise kjøtt. Fikk en kylling med trevlete blodårer i. Fysj. Og rett etterpå fikk jeg campylobacter. Frister ikke med kjøtt lenger. Anonymkode: cb312...fdd Akkurat campylobacter er det jo ganske lett å unngå med god kjøkkenhygiene. I alle fall hjemme, på restaurant er man selvsagt prisgitt dem på kjøkkenet. Anonymkode: ec608...644
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå