GÃ¥ til innhold

Verkebyll inne i ribba 😳


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Æsj! Kan være noe i det at ribba har gjort meg dårlig og smakt merkelig de tre siste julaftenene. Kutta heldigvis ut ribba i år, men tenker; har den smakt rart/gjort meg dårlig pga at griske har hatt noe sånt???
 

Noe så ekkelt! Og fra Gilde, da, som skal være trygt! 

Kommer aldri til å røre ribbe igjen. :spy:

Anonymkode: 845b7...4e6

Skrevet

Og litt for enkel forklaring, sånt skal jo ikke skje. Sjekker de virkelig ikke dyrene de lager mat av? 

Anonymkode: 845b7...4e6

  • Liker 3
Skrevet

De sjekker det visst i kvalitetskontrollen, men kan være vanskelig å oppdage inne i store kjøttstykker.

Fant en artikkel fra 2008 om det samme, så heldigvis ikke ofte det skjer.

https://www.nrk.no/osloogviken/verkebyll-i-juleribba-1.6350018
 

Jeg skal kun spise kjøtt inndelt i mindre stykker heretter, dette var ekkelt 😳

Anonymkode: 2f7e0...bbf

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

De sjekker det visst i kvalitetskontrollen, men kan være vanskelig å oppdage inne i store kjøttstykker.

Fant en artikkel fra 2008 om det samme, så heldigvis ikke ofte det skjer.

https://www.nrk.no/osloogviken/verkebyll-i-juleribba-1.6350018
 

Jeg skal kun spise kjøtt inndelt i mindre stykker heretter, dette var ekkelt 😳

Anonymkode: 2f7e0...bbf

Tenk på alle de som ikke løper til avisa med det - de færreste går ikke til media med middagen. Så er nok oftere enn det ser ut som…

Anonymkode: 845b7...4e6

  • Liker 3
Skrevet

Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. 

Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. 

Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. 

Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. 

Anonymkode: 704ec...c71

  • Liker 6
  • Hjerte 2
  • Nyttig 3
Skrevet

Alle dyr (og mennesker) kan vel få slike byller. Har ikke noe med mat eller hvordan de har det å gjøre,men at de har fått bakterier inn i et sår. Kan skje overalt,og ikke bare med svin. Men forferdelig ekkelt var det,ja! 

 

Anonymkode: 410fa...f54

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Og litt for enkel forklaring, sånt skal jo ikke skje. Sjekker de virkelig ikke dyrene de lager mat av? 

Anonymkode: 845b7...4e6

Selvsagt. Men personen i kjøttkontrollen har i beste fall et par sekunder på seg til å se på den delen av skrotten, og byller er ikke alltid så enkelt å se. Ta noen dager på linja selv, så skal du se hvor fort det går og hvor krevende det er. 
Hilsen en som har vurdert hundretusenvis av slakt av ulike arter

Anonymkode: ec608...644

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. 

Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. 

Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. 

Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. 

Anonymkode: 704ec...c71

Hvis du tror at økologisk produksjon og utegang gir noen garanti mot byller, så tar du feil. Det kan jeg love deg. 

Anonymkode: ec608...644

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. 

Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. 

Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. 

Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. 

Anonymkode: 704ec...c71

Økologiske, frittgående griser kan like gjerne få verkebyller som andre griser. De kan også skrape seg opp og få lite synlige sår det går verk i. 

Anonymkode: 4b743...20c

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. 

Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. 

Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. 

Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. 

Anonymkode: 704ec...c71

Det er derfor man ikke skal spise dyr punktum.

Anonymkode: 61e37...b44

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Og dette er hvorfor man bør slutte å spise dyr som har hatt et dårlig liv, de blir syke, fulle av betennelse og stresshormoner. 

Vi spiser kun utegående og økologisk gris, som har levd et godt liv og vært friske. Da slipper man sånne overraskelser. 

Kolonihagen, Stølsvidda og Rekoringen er gode tips til kjøtt fra friske griser. Vi har griser selv som går ute hele livet før vi slakter de. Den ribba smaker helt annerledes enn den konvensjonelle. 

Løsningen er ikke å slutte å spise kjøtt, men å spise kjøtt fra friske og lykkelige dyr som har fått bra mat. 

Anonymkode: 704ec...c71

Dine svin kan også få slikt. 

Anonymkode: d4b69...7d0

Skrevet

Best å holde seg til medisterkaker heretter, da er det sikkert finfordelt utover hele produksjonen 😆

Anonymkode: 00a6c...ed5

  • Liker 3
  • Nyttig 2
Skrevet

Så sykt ekkelt. Sånt her var grunnen til at jeg sluttet å spise kjøtt. Fikk en kylling med trevlete blodårer i. Fysj. Og rett etterpå fikk jeg campylobacter. Frister ikke med kjøtt lenger.

Anonymkode: cb312...fdd

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Så sykt ekkelt. Sånt her var grunnen til at jeg sluttet å spise kjøtt. Fikk en kylling med trevlete blodårer i. Fysj. Og rett etterpå fikk jeg campylobacter. Frister ikke med kjøtt lenger.

Anonymkode: cb312...fdd

Akkurat campylobacter er det jo ganske lett å unngå med god kjøkkenhygiene. I alle fall hjemme, på restaurant er man selvsagt prisgitt dem på kjøkkenet. 

Anonymkode: ec608...644

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...