AnonymBruker Skrevet 24. desember 2023 #1 Skrevet 24. desember 2023 Julaften er over, vi har ferier hjemme hos oss for 2 året på rad. I år som i fjor sliter vi med å holde maten varm. Jeg lot ribbe, pølser og medisterkaker stå i ovnen, tok det ut rett før. Hadde alt i kjelen med plata på lav varme. Alt var varmt når jeg tok det over på serveringsfat, men innen vi har forsynt oss og skal spise, er det meste kaldt. Hvordan gjør dere andre det for å holde maten varm? Anonymkode: 55f69...5a4
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2023 #2 Skrevet 24. desember 2023 Hm, høres rart ut. Jeg har ofte spist ribbe i jula og har ikke vært borti at den har blitt kald. Om den har kjølnet litt så blir den vel fort varm igjen når man heller saus over? Anonymkode: 74d2e...942 1
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2023 #3 Skrevet 24. desember 2023 Når vi har ribbe, så står den på varmeplate. Grønnsaker og lignende står også på varmeplate. Vi legger sjeldent opp mer enn en servering på fat først, så fyller vi opp. Fisk derimot er litt vanskeligere, men den står i ovnen på ettervarmen. Anonymkode: 06b59...984
Gjest vintersolverv Skrevet 24. desember 2023 #4 Skrevet 24. desember 2023 De har sånne varmere til mat som man setter stearinlys under. Indiske restauranter bruker dette mye.
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2023 #5 Skrevet 24. desember 2023 Sørger for at alle serveringsfat er varme før vi har på måten. Fyller på etter at maten er sendt en runde. Anonymkode: 4e4ef...f12 3
Even Tuell Skrevet 24. desember 2023 #6 Skrevet 24. desember 2023 Et par tips: Forvarm fat og boller. Fyll dem med varmt vann slik at de allerede er varme når du tar maten oppi dem. Da unngår du at varmen i maten blir "brukt opp" til å varme opp porselenet. Ha aluminiumsfolie over når du fyller fat og former. Selv det tynne tynne aluminiumet hindrer varmen å forsvinne ut i rommet. Planlegg når maten skal være klar og når du trenger å sette ting på. Litt planlegging blir maten stort sett ferdig samtidig og du unngår å la potetene vente i 20 minutter på at grønnsakene også skal koke. 2
Hensatt Skrevet 24. desember 2023 #7 Skrevet 24. desember 2023 Skyll alle serveringsfat i varmt vann eller sett de i ovnen på 50-100 grader før du legger maten på. Ikke legg på mer enn til første servering. Gå heller og fyll på flere ganger.
Djungelvrål Skrevet 24. desember 2023 #8 Skrevet 24. desember 2023 Er ikke avhengig av å spise glovarm mat. Det holder at den er lunka så lenge sausen er varm. Det slutter jo å dampe ganske fort. 1
AnonymBruker Skrevet 26. desember 2023 #9 Skrevet 26. desember 2023 Varm boller og ha serveringsboller med lokk. Anonymkode: 2a511...e49
AnonymBruker Skrevet 26. desember 2023 #10 Skrevet 26. desember 2023 Hvis dere har et stykke å gå fra kjøkkenet til spisestuen, så anbefaler jeg å dekke fatene med aluminiumsfolie. Gjerne hvis dere må gå opp en trapp. Forsvinner mye varme når man går. Anonymkode: 31b6a...790 1
Snublefot62 Skrevet 26. desember 2023 #11 Skrevet 26. desember 2023 Varmeenergi flytter seg alltid til kaldere ting. Er fatene kaldere enn maten så vil varme fra maten varme opp fatene. Er lufta kaldere enn maten vil varme gå til å varme opp luften. Det vil derfor være en fordel å holde maten i varm beholder så lenge som mulig til det blir servert. Men personlig foretrekker jeg at maten ikke er rykende varm.
AnonymBruker Skrevet 26. desember 2023 #12 Skrevet 26. desember 2023 Tallerkenvarmer hjelper også. Anonymkode: 73e84...a27
Noldus Skrevet 26. desember 2023 #13 Skrevet 26. desember 2023 Vi har sausnebb med lokk og god isolering. Varm saus redder all mat
Gjest issoras Skrevet 26. desember 2023 #14 Skrevet 26. desember 2023 Ribba skal jo hvile ganske lenge, minst en halvtime - den tåler å vente. Enig i at det viktigste er varm saus. Den kan få et oppkok rett før servering.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå