Gå til innhold

Hvordan lage nok saus til ribba?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg lager alltid brun saus til ribba av krafta som ligger igjen i formen etter steking. Pleier å tilsette 5-6 dl vann i formen. Har prøvd å tilsette mer vann, men syns da det blir lite smak i krafta. 
skal ha flere gjester enn vanlig i morgen og trenger derfor mer saus enn jeg pleier å få lagd av krafta + fløte. Hvordan skal jeg få til å få mer saus, men med god smak av ribbekrafta? Har mørk buljong (har prøvd dette før, men syns det ble litt mye buljongsmak) og har kjøpt ribbefett i pølse fra Gilde. Noen tips til meg? :)  

Anonymkode: db522...54a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har du også kjøpt mer ribbe enn vanlig? Da burde det løse seg av seg selv.

Anonymkode: 4935e...3da

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville laget brun saus fra pose og blandet i. Nei, det er ikke som å banne i kjerka. Ja, det blir veldig godt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem. Kjøp skysaus pakker og hell på kraften fra ribba. Ha i litt ekstra vann i pannen så får du nok kraft til sausen..

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

visp skrev (4 minutter siden):

Ville laget brun saus fra pose og blandet i. Nei, det er ikke som å banne i kjerka. Ja, det blir veldig godt.

Pose? Herregud for ett dårlig tips, da er det vel milevis bedre å tilsette mer enn kraft fra buljong, og enklere, det tar like lang tid som det tar å fylle opp vann fra springen 

Anonymkode: c425e...37a

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Pose? Herregud for ett dårlig tips, da er det vel milevis bedre å tilsette mer enn kraft fra buljong, og enklere, det tar like lang tid som det tar å fylle opp vann fra springen 

Anonymkode: c425e...37a

Jeg er ikke enig. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Jeg lager alltid brun saus til ribba av krafta som ligger igjen i formen etter steking. Pleier å tilsette 5-6 dl vann i formen. Har prøvd å tilsette mer vann, men syns da det blir lite smak i krafta. 
skal ha flere gjester enn vanlig i morgen og trenger derfor mer saus enn jeg pleier å få lagd av krafta + fløte. Hvordan skal jeg få til å få mer saus, men med god smak av ribbekrafta? Har mørk buljong (har prøvd dette før, men syns det ble litt mye buljongsmak) og har kjøpt ribbefett i pølse fra Gilde. Noen tips til meg? :)  

Anonymkode: db522...54a

Da lager du mer saus hehe. Kan kjøpe fond og tilsette. Bedre det enn å bruke buljong eller pose saus

Endret av Kanino
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp noen kraftbein i dag, brun dem, fyll på vann rett over beina og kok opp og ta av skumme og la krafta trekke over natta. Når du har kokt opp og skummet av, kan du sette kjelen i stekeovnen på ca 70 grader og la den stå og godgjøre seg til i morgen. Den blir ekstra god om du putter oppi gulrot og purre i skiver, litt sellerirot og et par laurbærblader, men du må ikke. Ordentlig kraft kan du fint blande med ribbekrafta.

Eller du kan kjøpe ferdig kraft.

Eller, som flere foreslår, kjøpe posesaus. Ikke i nærheten av like godt som ekte kraft, men det funker jo.

 

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

visp skrev (13 timer siden):

Ville laget brun saus fra pose og blandet i. Nei, det er ikke som å banne i kjerka. Ja, det blir veldig godt.

Det har jeg gjort i mange år. Følger oppskriften på posen og bruker kraften istedenfor/kombinert med vann. Knallgod saus.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...