Gå til innhold

Når begynner dere å vanne ut pinnekjøttet?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Pleier å legge det i vann på kvelden, så lar jeg det dampe i timevis. Skifter ikke vann.

Anonymkode: 0dabb...463

  • Liker 1
Skrevet

Vi gjør slik slakteren anbefaler for produktet den selger. 

I år vanner vi ut i 20 timer. 

Dampes i 3 timer. 

Anonymkode: 8b90e...a02

Skrevet

Mannen kjøpte pinnekjøtt som ikke skal vannes ut. Aldri prøvd det før. Hvordan smaker det?

Anonymkode: 630ef...c64

Skrevet

Spørs jo helt på hvilket merke. Men vi har ikke startet vanning enda, så blir vel ikke mer enn ca 24 timer i år.

Anonymkode: 9181a...d26

Skrevet
Hmmmmmm skrev (11 minutter siden):

Blir det ikke for salt da? 

Nei. Jeg liker det sånn

Anonymkode: f01b1...ec1

Skrevet

Jeg la kjøttet i vann når vi stod opp i dag.. Planlegger å bytte vann en gang i kveld og starte damping rundt kl 13-14 i morgen. Da får det ca 30 timer i vann og damping i ca 4 timer. Pleier å gi et godt resultat. I år ble det Gilde sitt pinnekjøtt (røkt naturligvis).

Skrevet

24t kan være for mye. Du må se hva produsenten anbefaler, siste jeg kjøpte stod det 8-10t. Vannet 12t med et vannbytte etter 2t.....da var det på grensen til for mye vannet. Kunne fint tatt 10t tenker jeg der. Dette var urøkt.

Så er ikke noe fasitsvar, sjekk hva de anbefaler!

Anonymkode: c901a...824

Skrevet

Snart 40 års erfaring med (urøykt) pinnekjøtt.  Legges i vann kvelden før nårt jeg kjøper butikkpinnekjøtt. Bytter vann før jeg legger meg og på morgenen. Ca 16-18 timer vanning uavhengig av hva som står på pakken. Vannes det mer ut blir det smakløst. Dampes alltid lengre enn det står på pakken. Minst 4 timer, nærmere 5.

Anonymkode: 1b6e8...98e

Skrevet (endret)

Jeg tviler på om det er noen vits i å tilsette ekstra salt. Jeg liker også at pinnekjøttet er godt salt og det jeg pleier å gjøre er å ikke bytte ut vannet det vannes ut i. Vanner det vel ut i 18-24 timer, varierer litt. Mørt får du det ved å dampe det til kjøttet begynner å slippe beinet, men ikke damp det så lenge at alt faller fra hverandre! Følg med og smak :nikke: Og så må du jo ha bra kjøtt i utgangspunktet så klart :jepp:

Endret av Rumle
Skrevet

Legger i vann på formiddag lille julaften og bytter ikke vann, synest det blir for lite salt da. Damper også lenge, minst 5 timer og griller noen minutter i ovnen rett før servering og serveres på varme tallerkner. 

Anonymkode: bb2aa...cc2

Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Mannen kjøpte pinnekjøtt som ikke skal vannes ut. Aldri prøvd det før. Hvordan smaker det?

Anonymkode: 630ef...c64

Det kan funke, men han har jo betalt dyrt for vann😊

Anonymkode: 8a7e2...356

Skrevet

Vanner 30 timer. 
Har det i trykkoker 50 min. 
Blir perfekt hver gang. 

Anonymkode: 59078...c87

Skrevet

Følger produsentens anbefalinger, det varierer stort fra produsent til produsent hvor mye det trenger. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...