AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #21 Skrevet 23. desember 2023 Pleier å legge det i vann på kvelden, så lar jeg det dampe i timevis. Skifter ikke vann. Anonymkode: 0dabb...463 1
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #22 Skrevet 23. desember 2023 Vi gjør slik slakteren anbefaler for produktet den selger. I år vanner vi ut i 20 timer. Dampes i 3 timer. Anonymkode: 8b90e...a02
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #23 Skrevet 23. desember 2023 Mannen kjøpte pinnekjøtt som ikke skal vannes ut. Aldri prøvd det før. Hvordan smaker det? Anonymkode: 630ef...c64
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #24 Skrevet 23. desember 2023 Spørs jo helt på hvilket merke. Men vi har ikke startet vanning enda, så blir vel ikke mer enn ca 24 timer i år. Anonymkode: 9181a...d26
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #25 Skrevet 23. desember 2023 Hmmmmmm skrev (11 minutter siden): Blir det ikke for salt da? Nei. Jeg liker det sånn Anonymkode: f01b1...ec1
Snublefot62 Skrevet 23. desember 2023 #26 Skrevet 23. desember 2023 Jeg la kjøttet i vann når vi stod opp i dag.. Planlegger å bytte vann en gang i kveld og starte damping rundt kl 13-14 i morgen. Da får det ca 30 timer i vann og damping i ca 4 timer. Pleier å gi et godt resultat. I år ble det Gilde sitt pinnekjøtt (røkt naturligvis).
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #27 Skrevet 23. desember 2023 24t kan være for mye. Du må se hva produsenten anbefaler, siste jeg kjøpte stod det 8-10t. Vannet 12t med et vannbytte etter 2t.....da var det på grensen til for mye vannet. Kunne fint tatt 10t tenker jeg der. Dette var urøkt. Så er ikke noe fasitsvar, sjekk hva de anbefaler! Anonymkode: c901a...824
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #28 Skrevet 23. desember 2023 Snart 40 års erfaring med (urøykt) pinnekjøtt. Legges i vann kvelden før nårt jeg kjøper butikkpinnekjøtt. Bytter vann før jeg legger meg og på morgenen. Ca 16-18 timer vanning uavhengig av hva som står på pakken. Vannes det mer ut blir det smakløst. Dampes alltid lengre enn det står på pakken. Minst 4 timer, nærmere 5. Anonymkode: 1b6e8...98e
Rumle Skrevet 23. desember 2023 #29 Skrevet 23. desember 2023 (endret) Jeg tviler på om det er noen vits i å tilsette ekstra salt. Jeg liker også at pinnekjøttet er godt salt og det jeg pleier å gjøre er å ikke bytte ut vannet det vannes ut i. Vanner det vel ut i 18-24 timer, varierer litt. Mørt får du det ved å dampe det til kjøttet begynner å slippe beinet, men ikke damp det så lenge at alt faller fra hverandre! Følg med og smak Og så må du jo ha bra kjøtt i utgangspunktet så klart Endret 23. desember 2023 av Rumle
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #30 Skrevet 23. desember 2023 Legger i vann på formiddag lille julaften og bytter ikke vann, synest det blir for lite salt da. Damper også lenge, minst 5 timer og griller noen minutter i ovnen rett før servering og serveres på varme tallerkner. Anonymkode: bb2aa...cc2
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2023 #31 Skrevet 23. desember 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Mannen kjøpte pinnekjøtt som ikke skal vannes ut. Aldri prøvd det før. Hvordan smaker det? Anonymkode: 630ef...c64 Det kan funke, men han har jo betalt dyrt for vann😊 Anonymkode: 8a7e2...356
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2023 #32 Skrevet 24. desember 2023 Vanner 30 timer. Har det i trykkoker 50 min. Blir perfekt hver gang. Anonymkode: 59078...c87
Gjest issoras Skrevet 24. desember 2023 #33 Skrevet 24. desember 2023 Følger produsentens anbefalinger, det varierer stort fra produsent til produsent hvor mye det trenger.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå