Gå til innhold

Når begynner dere å vanne ut pinnekjøttet?


Hmmmmmm

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg ønsker mørt kjøtt, men samtidig saltsmaken. Tenker å vanne ut i 24 timer, men tilsette salt siste timen i håp at det kan hjelpe. 
 

Hva gjør de av dere som skal ha pinnekjøtt julekvelden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Legger det i vann kvelden før, bytter vann en, kanskje to ganger før jeg legger meg. 18 timer?

Det ville nok vært tidsnok å legge det i vann tidlig den 24., men da måtte jeg byttet vann oftere. Og ikke minst, husket det i deg jeg stod opp. For lite utvannet kjøtt eg tørt og lite godt.

Anonymkode: 22299...182

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmmmmm skrev (54 minutter siden):

Hei. Jeg ønsker mørt kjøtt, men samtidig saltsmaken. Tenker å vanne ut i 24 timer, men tilsette salt siste timen i håp at det kan hjelpe. 
 

Hva gjør de av dere som skal ha pinnekjøtt julekvelden?

Mye bedre å vanne ut for mye (som nesten er umulig)  enn for lite... 24t er nesten et minimum, selv med flere bytter av vann . Salt kan du tilsette når du har smakt på det som ferdig tilberedt, men ikke motsatt... 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker 42 skrev (7 timer siden):

Mye bedre å vanne ut for mye (som nesten er umulig)  enn for lite... 24t er nesten et minimum, selv med flere bytter av vann . Salt kan du tilsette når du har smakt på det som ferdig tilberedt, men ikke motsatt... 

men hvis alt av saltet forsvinner fra kjøttet så syns jeg ofte det ikke er like godt. Men hva hvis jeg dropper å skifte ut vannet, vil jeg fortsatt få mørt kjøtt med saltsmak? Har før vannet det ut kun 12 timer. Saltet er perfekt da, men savner mørere kjøtt. 
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmmmmm skrev (Akkurat nå):

men hvis alt av saltet forsvinner fra kjøttet så syns jeg ofte det ikke er like godt. Men hva hvis jeg dropper å skifte ut vannet, vil jeg fortsatt få mørt kjøtt med saltsmak? Har før vannet det ut kun 12 timer. Saltet er perfekt da, men savner mørere kjøtt. 
 

Vann ut lenge, skift vann, og du går mørt kjøtt. Tilsett heller salt når du tilbereder.

Anonymkode: 22299...182

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Legger det i vann kvelden før, bytter vann en, kanskje to ganger før jeg legger meg. 18 timer?

Det ville nok vært tidsnok å legge det i vann tidlig den 24., men da måtte jeg byttet vann oftere. Og ikke minst, husket det i deg jeg stod opp. For lite utvannet kjøtt eg tørt og lite godt.

Anonymkode: 22299...182

Hvordan er saltsmaken på kjøttet da? Er det omtrent borte når su skifter vann to gange? 
 

Jeg vurderer å ikke skifte vann i det helle tatt nå
 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hmmmmmm skrev (1 minutt siden):

men hvis alt av saltet forsvinner fra kjøttet så syns jeg ofte det ikke er like godt. Men hva hvis jeg dropper å skifte ut vannet, vil jeg fortsatt få mørt kjøtt med saltsmak? Har før vannet det ut kun 12 timer. Saltet er perfekt da, men savner mørere kjøtt. 
 

Jeg kjører 12-14 timer vanning uten bytte av vann. Mørt kjøtt får du gjennom å øke tilberedingstiden. Jeg lar det gjerne stå å putre i 5-6 timer..

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grandidosa83 skrev (1 minutt siden):

Jeg kjører 12-14 timer vanning uten bytte av vann. Mørt kjøtt får du gjennom å øke tilberedingstiden. Jeg lar det gjerne stå å putre i 5-6 timer..

Ok. Har ikke tenkte på at det kan være en løsning. Takk🧑🏽‍🎄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanner ut i 36 timer omtrent, damper i minimum 4 timer. Kanskje lenger iår...? Tilsetter ikke salt 

Anonymkode: cc885...f6f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmmmmm skrev (14 minutter siden):

Ok. Har ikke tenkte på at det kan være en løsning. Takk🧑🏽‍🎄

Bare hyggelig :) Nå vet jeg at «alle» har egne juletradisjoner rundt pinnekjøtt, så her vil du få svar i alle retninger. Tanken bak min måte å gjøre det på er:

1. i all annen matlaging er tilberedningstid måten man får mørt kjøtt, så hvorfor vanning skal være det for pinnekjøtt er for meg uklart.

2. Lang tilberedningstid bidrar også til å trekke noe salt ut av kjøttet.

3. hele hensikten med poteter og kålrabistappe er, etter min mening, å regulere pinnekjøttet. Altså; er kjøttet noe salt spiser man heller litt mer av tilbehøret per bit. Må man ettersalte pinnekjøtt, har man )etter mitt syn) bommet litt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker 42 skrev (9 timer siden):

Mye bedre å vanne ut for mye (som nesten er umulig)  enn for lite... 24t er nesten et minimum, selv med flere bytter av vann . Salt kan du tilsette når du har smakt på det som ferdig tilberedt, men ikke motsatt... 

Helt enig i dette. Vi vanner ut 36 timer, bytter vann en gang. Har aldri opplevd at det ikke har vært salt nok. Og er det ikke salt nok er det null problem å salte på bordet. Er det for salt er julemiddagen ødelagt.

Anonymkode: 71c22...cea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg pleier å følge det som står på pakken. Står det 12, blir det minst 12, står det 24, blir det minst 24. Jeg opplever også at å la det dampe lengre enn det som står på pakken, gjør det mørere. På årets pakke står det ca 3 t. Da blir det nok minst 4t damping her tenker jeg 😊

 

Anonymkode: 9271f...e7d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmmmmm skrev (2 timer siden):

men hvis alt av saltet forsvinner fra kjøttet så syns jeg ofte det ikke er like godt. Men hva hvis jeg dropper å skifte ut vannet, vil jeg fortsatt få mørt kjøtt med saltsmak? Har før vannet det ut kun 12 timer. Saltet er perfekt da, men savner mørere kjøtt. 
 

For mye salt er jo det som gir tørt kjøtt.. jeg vanner alltid ut 24 timer og bytter vann en gang, har alltid mørt og godt pinnekjøtt med nok saltsmak, sier alle. 

Anonymkode: 52390...f26

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Jeg pleier å følge det som står på pakken. Står det 12, blir det minst 12, står det 24, blir det minst 24. Jeg opplever også at å la det dampe lengre enn det som står på pakken, gjør det mørere. På årets pakke står det ca 3 t. Da blir det nok minst 4t damping her tenker jeg 😊

 

Anonymkode: 9271f...e7d

Ja enig, damper som regel 1-1,5 time lenger 

Anonymkode: 52390...f26

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har nok innsett at man må sørge for at kjøttet må vannes ut en god stund for å få tilbake sin opprinnelig form og saftighet. Så må det bare gå litt utover salt smaken. Et år så fikk jeg pinnekjøtt som ikke smakte salt i det hele tatt, og det var ikke så godt syns jeg. Men håper på å bevare en del av saltet ved å ikke skifte vann. Ts

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legges i vann i kveld her. Er på jobb idag og i morgen så det får holde. Så første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem i morgen er å sette det på damping😋

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

La i vann igår morges, og damper i dampovn i morgen. Deretter i grill så det får litt crispy overflate.  Blir knall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (41 minutter siden):

Vanner ikke

Anonymkode: f01b1...ec1

Blir det ikke for salt da? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...