Gjest issoras Skrevet 22. desember 2023 #1 Skrevet 22. desember 2023 Mannen har greid å kjøpe ferdigkrydret ribbe... Jeg har aldri forsøkt det før. Ribba er fra Prima Jæren. Kan jeg behandle ribba som ellers? Legge svoren ned i salt noen dager før osv? Er det noe vits? Bør den krydres mer enn den er krydret fra før? Skal ikke ha ribba på julaften men i romjula.
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2023 #2 Skrevet 22. desember 2023 Jeg hadde gjort som vanlig, det er ikke SÅ mye krydder på de at det gjør noe, er min erfaring med slike. Anonymkode: 82d33...5d7
Belima Skrevet 22. desember 2023 #3 Skrevet 22. desember 2023 Ribba er ferdig krydret, så den er klar til steking akkurat som den er. Det er bare å dampe den for få sprø svor og steke den som du kanskje har gjort før. Ikke noe ekstra du skal gjøre i det hele tatt.
Gjest issoras Skrevet 22. desember 2023 #4 Skrevet 22. desember 2023 3 hours ago, Belima said: Ribba er ferdig krydret, så den er klar til steking akkurat som den er. Det er bare å dampe den for få sprø svor og steke den som du kanskje har gjort før. Ikke noe ekstra du skal gjøre i det hele tatt. Spørsmålet er om jeg KAN gjøre noe annet, som jeg vanligvis gjør med ribbe? Har de siste par årene prøvd saltlake, eller å la ribba ligge med svoren nedi masse salt i et par dager. Funker det selv om ribba er krydret fra før?
totti_1 Skrevet 22. desember 2023 #5 Skrevet 22. desember 2023 (endret) issoras skrev (19 minutter siden): Spørsmålet er om jeg KAN gjøre noe annet, som jeg vanligvis gjør med ribbe? Har de siste par årene prøvd saltlake, eller å la ribba ligge med svoren nedi masse salt i et par dager. Funker det selv om ribba er krydret fra før? Funker som normalt. Håper den ferdigkrydete smaken ikke er for syntentisk da. Jeg ville kastet noen kvarte løk, gulrøtter osv. nedi vannet rundt ribba. Når ribba er ferdig og grønnsakene er myke, moser du grønnsakene gjennom en sil og klemmer ut saften. Det danner en "grønnsakskraft" som supplerer ribbekraften. Endret 22. desember 2023 av totti_1
Gjest issoras Skrevet 22. desember 2023 #6 Skrevet 22. desember 2023 14 minutter siden, totti_1 said: Funker som normalt. Håper den ferdigkrydete smaken ikke er for syntentisk da. Jeg ville kastet noen kvarte løk, gulrøtter osv. nedi vannet rundt ribba. Når ribba er ferdig og grønnsakene er myke, moser du grønnsakene gjennom en sil og klemmer ut saften. Det danner en "grønnsakskraft" som supplerer ribbekraften. Ja, det skal jeg gjøre. 😊
Brunhilde Skrevet 23. desember 2023 #7 Skrevet 23. desember 2023 issoras skrev (23 timer siden): Spørsmålet er om jeg KAN gjøre noe annet, som jeg vanligvis gjør med ribbe? Har de siste par årene prøvd saltlake, eller å la ribba ligge med svoren nedi masse salt i et par dager. Funker det selv om ribba er krydret fra før? Svoren er som regel ikke rutet, så det bare å behandle den som du ville behandlet en hvilken som helst annen ribbe. Jeg har ekstra pepper på når jeg kjøper ferdigkrydret, lite som går gjennom svoren og ned i kjøttet før den er ferdig rutet, Lykke til!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå