AnonymBruker Skrevet 21. desember 2023 #1 Skrevet 21. desember 2023 Jeg har mørk sirup, lettmelk og ellers alt som trengs 😄😄 Anonymkode: 80f8e...a0f
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2023 #2 Skrevet 21. desember 2023 220 g sukker 220 g sirup (jeg pleier bruke bare lys sirup, men går an å bruke blanding av lys og mørk - bare mørk blir litt bitter smak på) 220 g smør 2 egg 600 g hvetemel 1 ts natron 1/2 ts finmalt pepper 1 ts kanel 1 ts nellik 1 ts ingefær Smelt sukker i sirupen, ta av platen, og la smøret smelte oppi. La det avkjøle litt, og ha oppi lett vispede egg (er det for varmt når du heller i eggene, kan de klumpe seg). Bland alt det tørre, og ha oppi. La hville i kjøleskapet til det er kaldt (helst over natten). Bak kakene ved 180 g i 7-10 minutter (følg godt med, for det varer veldig fra ovn til ovn hvor lenge de må steike. De er tynne, og blir fort brent). Anonymkode: 690ed...812
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2023 #3 Skrevet 21. desember 2023 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): 220 g sukker 220 g sirup (jeg pleier bruke bare lys sirup, men går an å bruke blanding av lys og mørk - bare mørk blir litt bitter smak på) 220 g smør 2 egg 600 g hvetemel 1 ts natron 1/2 ts finmalt pepper 1 ts kanel 1 ts nellik 1 ts ingefær Smelt sukker i sirupen, ta av platen, og la smøret smelte oppi. La det avkjøle litt, og ha oppi lett vispede egg (er det for varmt når du heller i eggene, kan de klumpe seg). Bland alt det tørre, og ha oppi. La hville i kjøleskapet til det er kaldt (helst over natten). Bak kakene ved 180 g i 7-10 minutter (følg godt med, for det varer veldig fra ovn til ovn hvor lenge de må steike. De er tynne, og blir fort brent). Anonymkode: 690ed...812 Tusen takk, ser veldig god ut. Anonymkode: 80f8e...a0f
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2023 #4 Skrevet 21. desember 2023 1 dl sirup 150 g sukker 150 g smør 1 dl kremfløte ½ ts nellik ½ ts ingefær ½ ts pepper 2 ts kanel 1 ts bakepulver 400 g hvetemel Smør, sukker og sirup smeltes sammen over svak varme, rør til sukkerkrystallene er oppløst. Rør inn fløte og la kjølne litt. Bland sammen det tørre, og sikt/bland i. La deigen hvile kaldt over natta. Rull deigen ca 3mm tykk, og stikk ut kaker. Stekes på 180 grader til de er pent brune. (Her er det litt smak og behag - tykkere kaker og kortere tid blir myke pepperkaker, tynnere/lengre tid blir sprø. Men pass på så de ikke blir brent!) Anonymkode: d02bf...3ef
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå