Gå til innhold

Din beste pepperkakeoppskrift?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har mørk sirup, lettmelk og ellers alt som trengs 😄😄

 

Anonymkode: 80f8e...a0f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

220 g sukker 
220 g sirup (jeg pleier bruke bare lys sirup, men går an å bruke blanding av lys og mørk - bare mørk blir litt bitter smak på)
220 g smør
2 egg
600 g hvetemel
1 ts natron
1/2 ts finmalt pepper
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær

Smelt sukker i sirupen, ta av platen, og la smøret smelte oppi. La det avkjøle litt, og ha oppi lett vispede egg (er det for varmt når du heller i eggene, kan de klumpe seg). Bland alt det tørre, og ha oppi. 

La hville i kjøleskapet til det er kaldt (helst over natten). 

Bak kakene ved 180 g i 7-10 minutter (følg godt med, for det varer veldig fra ovn til ovn hvor lenge de må steike. De er tynne, og blir fort brent). 

Anonymkode: 690ed...812

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

220 g sukker 
220 g sirup (jeg pleier bruke bare lys sirup, men går an å bruke blanding av lys og mørk - bare mørk blir litt bitter smak på)
220 g smør
2 egg
600 g hvetemel
1 ts natron
1/2 ts finmalt pepper
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær

Smelt sukker i sirupen, ta av platen, og la smøret smelte oppi. La det avkjøle litt, og ha oppi lett vispede egg (er det for varmt når du heller i eggene, kan de klumpe seg). Bland alt det tørre, og ha oppi. 

La hville i kjøleskapet til det er kaldt (helst over natten). 

Bak kakene ved 180 g i 7-10 minutter (følg godt med, for det varer veldig fra ovn til ovn hvor lenge de må steike. De er tynne, og blir fort brent). 

Anonymkode: 690ed...812

Tusen takk, ser veldig god ut. 

Anonymkode: 80f8e...a0f

Skrevet

1 dl sirup
150 g sukker
150 g smør
1 dl kremfløte

½ ts nellik
½ ts ingefær
½ ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
400 g hvetemel

Smør, sukker og sirup smeltes sammen over svak varme, rør til sukkerkrystallene er oppløst. Rør inn fløte og la kjølne litt. Bland sammen det tørre, og sikt/bland i. La deigen hvile kaldt over natta.

Rull deigen ca 3mm tykk, og stikk ut kaker. Stekes på 180 grader til de er pent brune. (Her er det litt smak og behag - tykkere kaker og kortere tid blir myke pepperkaker, tynnere/lengre tid blir sprø. Men pass på så de ikke blir brent!)

Anonymkode: d02bf...3ef

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...