Gå til innhold

Noen her som har smakt ekte trøffel?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ja, har smakt. Var en ganske unik smak, veldig intens. Syns ikke den var verdt pengene da, men det er kanskje som med mange andre dyre ting, aquired taste. Man må bli vant til smaken for å like den, da er det også verdt prisen.

Anonymkode: d5cd3...00e

Annonse

Ja. Jeg har vært med på trøffeljakt i Piemonte med påfølgende pastamiddag med fersk, skivet trøffel på. Synes ikke det smakte så fantastisk at det er noe jeg ville betale tusenvis av kroner for. Det jeg husker best, er nok den sterke og spesielle lukten av fersk trøffel, samt stemningen, folka og den fantastiske gode lokale vinen som var produsert i kjelleren under restauranten, av trøffeljegeren og restauranteieren selv.

  • Liker 6

Annonse

aksase skrev (14 timer siden):

Ja. Jeg har vært med på trøffeljakt i Piemonte med påfølgende pastamiddag med fersk, skivet trøffel på. Synes ikke det smakte så fantastisk at det er noe jeg ville betale tusenvis av kroner for. Det jeg husker best, er nok den sterke og spesielle lukten av fersk trøffel, samt stemningen, folka og den fantastiske gode lokale vinen som var produsert i kjelleren under restauranten, av trøffeljegeren og restauranteieren selv.

Det høres ut som en fantastisk opplevelse☺️

 

Anonymkode: 9faff...d3f

On 12/20/2023 at 3:39 AM, Djungelvrål said:

Jeg har smakt trøffelolje og det ødela maten, også smakt burger med  trøffel i saus.  Sikkert ikke ekte da.  Syns smaken er kvalmende.

Deler av problemet med trøffelolje er at det er ekstremt konsentrert smak slik at kun noen få dråper kan overdøve all annen smak på det som får på seg trøffelolje.  Det problemet kan imidlertid løses ved å fine ut hvor lite trøffelolje man faktisk skal bruke på maten. 

Jeg har kun smakt trøffelolje og ikke ekte trøffel. Men slik jeg har forstått det er det andre problemet med trøffelolje at de fleste trøffelsmakene ikke er løsbare  i olje. Man får kun en av smakene fra trøffelen. Slik at ekte trøffel har en mer kompleks smak enn trøffelolje. Det problemet kan man jo aldri få løst så lenge det handler om kjemi og at enkelte smaker i trøffelen ikke er oljeløsbare. 

Anonymkode: 404e6...4b2

Annonse

Jeg har smakt det ved et par anledninger her i Norge og i Italia. 
Selv er jeg veldig glad i umamismak, så har alltid tenkt at jeg ville like det. Dessverre opplever jeg at balansen ofte er feil, enten er det så lite at du ikke engang klarer å kjenn smaken (som alltid har skjedd i Norg…) eller så er det så mye at det totalt overdøver maten (fancy i Italia). Jeg minnes to middager hvor balansen har vært perfekt - og da har det vært nydelig. Da har det definitivt verdt prisen. Men det er ikke verdt prisen dersom 8/10 tilfeller ikke treffer 😅

AnonymBruker skrev (På 20.12.2023 den 13.37):

Ja, fersk trøffel er veldig godt, men trøffelolje smaker grusomt og ødelegger maten.

Anonymkode: 870d9...a22

Helt enig. Ikke kjøpt selv men spist det ute. Ekte er godt😊

Eneste grunnen den er dyr, er fordi det ikke er så mye av det, og prosessen med å få tak i de i naturen er krevende, ikke pga smaken. Voldsomt oppskrytt synes jeg, som så mye av dyre råvarer som kun er dyrt fordi det er sjeldent. Det er verdt å prøve om man er nysgjerrig, men står ikke akkurat i stil til prisen 

Anonymkode: c265f...46b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...