AnonymBruker Skrevet 19. desember 2023 #1 Del Skrevet 19. desember 2023 Vurderer å lage nøttestek i år men vil ikke skuffe gjestene som ikke er vegetarianere (ikke jeg heller). Syns dere nøttestek er godt eller bare ok? Del deres beste smakstips og oppskrift 😊 Tips til tilbehør? Anonymkode: d3e80...f84 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2023 #2 Del Skrevet 19. desember 2023 Ja det er godt og dette er den beste uten tvil.👇 https://www.vegetarbloggen.no/2016/12/18/nottestek-resept-videooppskrift/ Tilbehøret vi bruker er poteter,ristet rosenkål,rødkål og soppsaus. Anonymkode: 78735...372 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2023 #3 Del Skrevet 19. desember 2023 Er du gal??? NEI! Det smakte absolutt ikke like godt som ribbe/pinnekjøtt/kalkun. Det kan til nøds funke som en torsdagsmiddag en gang man er veldig sliten og ikke orker å lage mat, er skrubbsulten, og får tilberedt dette av andre, OG at det er gratis, Men under noen andre omstendigheter? NEI! Og i alle fall ikke på julaften!!! Anonymkode: 96f01...734 2 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2023 #4 Del Skrevet 19. desember 2023 Om du tenker å lage det på julaften, ville jeg informert gjestene om det først. Ville gått for Hanne Lene sin (men nå kan jeg ikke påberope meg å ha smakt så mange nøttesteker) https://vegetarentusiast.no/nottestek/ Nettsiden virket litt klikk da jeg trykket meg inn der nå, men oppskriften sto der i det minste. Anonymkode: 81e3e...c92 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2023 #5 Del Skrevet 20. desember 2023 Vi har brukt denne, har ikke testet den innbakt enda, men har lyst til det en gang og. Og det er godt ja. Nøttestek Ingredienser 2 ss meierismør 1 stor gul løk 3 hvitløksfedd 1/4 purreløk Gulerot/bete (raspet) 2,5 dl usaltede hasselnøtter 2 dl usaltede cashewnøtter 150 gram rød (i praksis orange) cheddar el ferdig revet 2 egg 3 dl lettkokte havregryn 2 ts sterk sennep 2 ts vegansk worchestershiresaus (kan droppes, evt erstattes med vanlig) el soyasaus* 2 ts salt 1 ts pepper 1 ss sitronsaft 1 ts nøytral olje Muskat/chili Varm opp ovnen til 200 grader, og finn frem en ildfast form, gjerne en brødform, som tar 1,5 til 2 liter. Kle den med et bakepapir, og sett til side. Grovhakk løk og hvitløk og la det surre med smør og 1 ts salt i en stekepanne til alt er mykt. Når løken nærmer seg gjennomsiktig og gylden, grovhakk purreløken og la den steke sammen med de andre grønnsakene et par minutter. Sett til side. Finn frem en matmølle eller food processor, og kjør hasselnøtter og cashewnøtter i matmølla sammen med cheddarosten, til det er i småbiter. Det skal ikke være et fint mel! Se bildet for konsistens. Kjør løk-og purreblandingen i matmølla sammen med nøtter og ost i et lite minutt. Ha deretter oppi egg, olje, havregryn, sennep, worchestershiresaus, salt, pepper og sitron til det er en jevn masse. Om den ser veldig flytende ut, kan du ha oppi litt mer havregryn. Hell blandingen over i brødforma, og sett den midt i ovnen. La den stå i 1-1,5 time (følg med på den underveis), og legg gjerne et bakepapir over etter en halvtime, når den har blitt gylden på overflaten, slik at den ikke blir svidd. La den avkjøle opptil 15 minutter før du løfter steika ut av forma, og skjærer den forsiktig i tykke skiver. Anonymkode: 3280f...b95 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2023 #6 Del Skrevet 20. desember 2023 Det absolutt viktigste for min del er alikevel disse: http://www.veganmisjonen.com/2011/12/oppskrift-vegansk-julemat-vegetar.html?m=1 Med gode grønnsaker og denne sausen: http://www.veganmisjonen.com/2014/12/oppskrift-peppersaus-flte-melkefri.html?m=1 Anonymkode: 3280f...b95 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2023 #7 Del Skrevet 20. desember 2023 Er veldig opphypet pga at noen føler de må ha et alternativ til kjøtt. Anonymkode: a0aa5...b42 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elle Melle Skrevet 20. desember 2023 #8 Del Skrevet 20. desember 2023 Vi bruker denne: https://bodilslilleblogg.com/2016/12/21/nottestek-med-steinsopp-og-cashewnotter/ Den er, i motsetning til mange nøttesteker, ikke krydret med "julekrydder" eller noe annet søtlig. Den er smaksrik men mild. Vi serverer den med fløtesaus med soppkraft, rosenkål og poteter. Jeg ville bare brukt den som tilbehør til kjøttet for de som liker kjøtt, og som hovedrett for vegetarianere. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 20. desember 2023 #9 Del Skrevet 20. desember 2023 Tråden er ryddet for avsporinger Perelandra, mod. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2023 #10 Del Skrevet 20. desember 2023 https://greenbonanza.com/2016/12/04/innbakt-nottestek-med-grovt-fyll-og-saus/ Denne er utrolig god! Enkel å lage Anonymkode: 2311a...46c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2023 #11 Del Skrevet 21. desember 2023 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Vi har brukt denne, har ikke testet den innbakt enda, men har lyst til det en gang og. Og det er godt ja. Nøttestek Ingredienser 2 ss meierismør 1 stor gul løk 3 hvitløksfedd 1/4 purreløk Gulerot/bete (raspet) 2,5 dl usaltede hasselnøtter 2 dl usaltede cashewnøtter 150 gram rød (i praksis orange) cheddar el ferdig revet 2 egg 3 dl lettkokte havregryn 2 ts sterk sennep 2 ts vegansk worchestershiresaus (kan droppes, evt erstattes med vanlig) el soyasaus* 2 ts salt 1 ts pepper 1 ss sitronsaft 1 ts nøytral olje Muskat/chili Varm opp ovnen til 200 grader, og finn frem en ildfast form, gjerne en brødform, som tar 1,5 til 2 liter. Kle den med et bakepapir, og sett til side. Grovhakk løk og hvitløk og la det surre med smør og 1 ts salt i en stekepanne til alt er mykt. Når løken nærmer seg gjennomsiktig og gylden, grovhakk purreløken og la den steke sammen med de andre grønnsakene et par minutter. Sett til side. Finn frem en matmølle eller food processor, og kjør hasselnøtter og cashewnøtter i matmølla sammen med cheddarosten, til det er i småbiter. Det skal ikke være et fint mel! Se bildet for konsistens. Kjør løk-og purreblandingen i matmølla sammen med nøtter og ost i et lite minutt. Ha deretter oppi egg, olje, havregryn, sennep, worchestershiresaus, salt, pepper og sitron til det er en jevn masse. Om den ser veldig flytende ut, kan du ha oppi litt mer havregryn. Hell blandingen over i brødforma, og sett den midt i ovnen. La den stå i 1-1,5 time (følg med på den underveis), og legg gjerne et bakepapir over etter en halvtime, når den har blitt gylden på overflaten, slik at den ikke blir svidd. La den avkjøle opptil 15 minutter før du løfter steika ut av forma, og skjærer den forsiktig i tykke skiver. Anonymkode: 3280f...b95 Dette ligner vår favoritt også! Lagde den, og faren min var veldig skeptisk. Men utbrøt: «det er bedre enn ribbe jo!» Så nøttestek er helt nydelig 😍 Vi synes det er best med blanding av nøtter og bruker pecan, para, valnøtter, hassel og mandler. Vi er ikke så glade i de innbakte versjonene. Etter vår mening er nøttestek mye mer luksus- og høytidsmat enn ribbe. Vi lager en basert på en oppskrift funnet her inne på KG faktisk: Anonymkode: 91b3b...27b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå