Gå til innhold

Steke ribbe lille julaften, hvordan oppbevare den til julaften for at den skal bli best mulig ved oppvarming?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Mye stress å lage ribba på julaften, så tenkte det hadde vært greit å ha det unnagjort dagen før. 

Noen som har tips om hvordan dette kan gjøres. 

 

Anonymkode: 2b019...c25

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Setter den i ovnen lillejulaften, tar den ut til middag julaften. Svak varme. Mindre stress enn steking på høy temperatur.

 

Anonymkode: 04f2c...13d

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff. Ribbe er enormt mye bedre når den er nylaget. Det er vel heller ikke mye stress å lage ribbe? Er omtrent som med kalkun, den ordner seg stort sett selv i ovnen. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er oppvokst med at ribba ble stekt lille julaften. Delte den opp i biter. I kjøleskapet over natta. Varmet den og medisterkaker i stekeovnen. Jeg foretrekker stekeskorpe på alle sidene og da er denne måten fin. 

Anonymkode: ee7f9...853

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må i allefall la den bli HELT KALD i romtemperatur, så blir svoren sprø dagen etter. Settes den noe som helst lunka i kjølen så blir det kondens og fukt og bye bye svor 

Anonymkode: cdbed...05b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å steke på lille julaften, lar den bli helt kald på benken,og pakker inn i aluminiumsfolie. Så ligger den i kjøleskapet til julaften, skjæres i biter og varmes sammen med medisterkaker og pølser. 

Anonymkode: d1ca8...9a8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg pleier å steke på lille julaften, lar den bli helt kald på benken,og pakker inn i aluminiumsfolie. Så ligger den i kjøleskapet til julaften, skjæres i biter og varmes sammen med medisterkaker og pølser. 

Anonymkode: d1ca8...9a8

Ts Takk, prøver denne. 

Anonymkode: 2b019...c25

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 12/17/2023 at 8:01 PM, AnonymBruker said:

Mye stress å lage ribba på julaften, så tenkte det hadde vært greit å ha det unnagjort dagen før. 

Noen som har tips om hvordan dette kan gjøres. 

 

Anonymkode: 2b019...c25

Med slikt latskap hadde jeg satt pris på å slippe å komme til deg på julaften! Noe mere nedtur på selveste julaften enn gammel ribbe skal man lete lenge etter!! Ta deg sammen å stek ribba på julaften, eller avlys!

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

Jeg pleier å steke på lille julaften, lar den bli helt kald på benken,og pakker inn i aluminiumsfolie. Så ligger den i kjøleskapet til julaften, skjæres i biter og varmes sammen med medisterkaker og pølser. 

Anonymkode: d1ca8...9a8

Stakkars gjestene dine som får dette servert!

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tobias001 skrev (14 timer siden):

Med slikt latskap hadde jeg satt pris på å slippe å komme til deg på julaften! Noe mere nedtur på selveste julaften enn gammel ribbe skal man lete lenge etter!! Ta deg sammen å stek ribba på julaften, eller avlys!

Fy f*** for et surmaga svar! Glad du ikke er gjest hos meg, da kan det hende invitasjonen din ble «glemt» i år… 

Ingenting i veien med oppvarmet ribbe. Foretrekker heller det enn en hasteoppskjært nystekt en der tilbehøret blir kaldt innen ribba er på bordet. 
 

Mindre gris og rot blir det også. Så kan man nyte julemiddagen uten å måtte sanere kjøkkenet 1.juledag.

Du får steke din egen ribbe!

 

Til ts: Avkjøl den helt, sett deretter kaldt uten å dekke den til. Skjær opp i pene stykker, sett i form, varm på 165-170 grader varmluft i ca 1 time.

Anonymkode: 6f475...caa

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, AnonymBruker said:

Fy f*** for et surmaga svar! Glad du ikke er gjest hos meg, da kan det hende invitasjonen din ble «glemt» i år… 

Ingenting i veien med oppvarmet ribbe. Foretrekker heller det enn en hasteoppskjært nystekt en der tilbehøret blir kaldt innen ribba er på bordet. 
 

Mindre gris og rot blir det også. Så kan man nyte julemiddagen uten å måtte sanere kjøkkenet 1.juledag.

Du får steke din egen ribbe!

 

Til ts: Avkjøl den helt, sett deretter kaldt uten å dekke den til. Skjær opp i pene stykker, sett i form, varm på 165-170 grader varmluft i ca 1 time.

Anonymkode: 6f475...caa

Takke min herre for at jeg ikke skal til deg ja. Maken til arrogant svar og manglende respekt for dine gjester har jeg ikke sett på lang tid! Her snakker du som at du kaster ribben inn i ovnen rett før gjestene kommer. Det handler om planlegging!

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tobias001 skrev (5 timer siden):

Takke min herre for at jeg ikke skal til deg ja. Maken til arrogant svar og manglende respekt for dine gjester har jeg ikke sett på lang tid! Her snakker du som at du kaster ribben inn i ovnen rett før gjestene kommer. Det handler om planlegging!

Hvorfor bryr du deg om hvordan andre steker maten sin? Du skal jo høyst sannsynligvis ikke til ts på julaften uansett. Og er du en så surmaga gjest, så bør du uansett bare holde deg hjemme, bare sånn i tilfelle du opplever at maten er lagd på en måte du mener er feil. 
 

Likevel, prøv å vær litt hyggeligere mot folk. Og har du ikke noe hyggelig å si, kan du lære deg å tie. 

Anonymkode: 7aded...743

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tobias001 skrev (20 timer siden):

Stakkars gjestene dine som får dette servert!

Gjestene mine pleier å være fornøyde! Hvis du vet noe som helst om ribbe,så vet du at den tåler ganske mye,og smaker like godt,nesten uansett hvordan du tilbereder den,og den trenger absolutt ikke være nystekt når du serverer den. Det er noe annet enn feks biff og kylling,som ikke blir så godt oppvarmet. Det har noe med fettinnholdet å gjøre.

Anonymkode: d1ca8...9a8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

8 minutter siden, AnonymBruker said:

Gjestene mine pleier å være fornøyde! Hvis du vet noe som helst om ribbe,så vet du at den tåler ganske mye,og smaker like godt,nesten uansett hvordan du tilbereder den,og den trenger absolutt ikke være nystekt når du serverer den. Det er noe annet enn feks biff og kylling,som ikke blir så godt oppvarmet. Det har noe med fettinnholdet å gjøre.

Anonymkode: d1ca8...9a8

*Kremt*..... Skal la deg leve i troen, men en ribbe er ikke en ribbe...  Jeg tviler på du noen gang har smakt en Langtidstekt ribbe som er så saftig at saften renner ut av den, men knasende sprø svor... Godt gjestene dine er høflige nok til å late som de synes den er god hvertfall.. Vet ikke hvor mange ganger jeg selv har sagt det, og tenkt at nå gleder jeg meg til å spise min egen ribbe..

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tobias001 skrev (25 minutter siden):

*Kremt*..... Skal la deg leve i troen, men en ribbe er ikke en ribbe...  Jeg tviler på du noen gang har smakt en Langtidstekt ribbe som er så saftig at saften renner ut av den, men knasende sprø svor... Godt gjestene dine er høflige nok til å late som de synes den er god hvertfall.. Vet ikke hvor mange ganger jeg selv har sagt det, og tenkt at nå gleder jeg meg til å spise min egen ribbe..

Jeg langtidssteker også min ribbe,og jo,den blir saftig og god,med sprø svor,tro det eller ei. Jeg har spist mye ribbe,tilberedt på forskjellig vis. Blir som regel godt,uansett. Men,spiller jo liten rolle for deg hvordan min ribbe smaker,for den skal heldigvis ikke du spise uansett! 

Anonymkode: d1ca8...9a8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker said:

Jeg langtidssteker også min ribbe,og jo,den blir saftig og god,med sprø svor,tro det eller ei. Jeg har spist mye ribbe,tilberedt på forskjellig vis. Blir som regel godt,uansett. Men,spiller jo liten rolle for deg hvordan min ribbe smaker,for den skal heldigvis ikke du spise uansett! 

Anonymkode: d1ca8...9a8

Takk for det! Men synes fortsatt synd på gjestene dine! Hvorfor ikke bare gjøre klart alt også slenge den i ovnen om morgenen? Den lager jo seg selv der....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Tobias001 skrev (1 minutt siden):

Takk for det! Men synes fortsatt synd på gjestene dine! Hvorfor ikke bare gjøre klart alt også slenge den i ovnen om morgenen? Den lager jo seg selv der....

Fordi det ikke passer meg! 

Anonymkode: d1ca8...9a8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker said:

Fordi det ikke passer meg! 

Anonymkode: d1ca8...9a8

Eneste ordet på dette er LATSKAP og mangelfull respekt for gjestene!!!!!! Passer du på å kjøle ned ribben raskt nok slik at bakteriene ikke gror i den? Den bør kjøles helt ned til 4 grader iløpet av en time etter steking. Men jeg mistenker at dunikke bryr deg om at du kanskje matforgifter gjestene dine

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tobias001 skrev (1 time siden):

Eneste ordet på dette er LATSKAP og mangelfull respekt for gjestene!!!!!! Passer du på å kjøle ned ribben raskt nok slik at bakteriene ikke gror i den? Den bør kjøles helt ned til 4 grader iløpet av en time etter steking. Men jeg mistenker at dunikke bryr deg om at du kanskje matforgifter gjestene dine

Latskap at jeg ikke er hjemme julaften formiddag? 🤣

Jeg har stekt ribbe i mange år,det går nok bra i år også! Du trenger ikke å bekymre deg for mine gjester! ❤️

Anonymkode: d1ca8...9a8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 18.12.2023 den 0.03):

Setter den i ovnen lillejulaften, tar den ut til middag julaften. Svak varme. Mindre stress enn steking på høy temperatur.

 

Anonymkode: 04f2c...13d

Dette gjør vi også, aldri noe stress med ribba.

Anonymkode: 85b21...eb0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...