Gå til innhold

Din beste vegetaroppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Jeg har vært på en lang reise i matveien. Først kuttet jeg ut kjøttpålegget. De to siste årene har det kun vært et par ganger jeg har tydd til salamien eller leverposteien. Det siste året har jeg hatt kjøttfri tirsdag og torsdag. I det nye året planlegger jeg å kutte ut majoriteten av kjøtt, og heller ha en dag i uken hvor jeg spiser kjøtt. Min største utfordring tror jeg kommer til å bli variasjon i middagene, og ser derfor etter inspirasjon. Har du en god vegetaroppskrift du vil dele?

Anonymkode: a36e1...ddd

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi spiser stort sett vegetarisk og fiskemiddager til hverdags.

Typer middager som er vegetariske:

 

Anonymkode: 4e883...402

  • Liker 1
Skrevet

Hei! Anbefaler deg å sjekke ut kokebøkene til Hanne Lene Dahlgren. Hun har mange gode plantebaserte middager. Her er vi veldig glad i lasagne (med linser eller vegansk kjøttdeigerstatning), supper med godt brød, alt av pasta, indisk mat og selvsagt pizza. Det finnes tusenvis av oppskrifter på nettet, det er bare å slå seg løs. 

Anonymkode: 9644c...374

Skrevet

Alt italiensk og middelhavsinspirerte egentlig.

Anonymkode: be3f1...032

Skrevet

Tråden er ryddet for avsporinger. 

Perelandra, mod. 

Skrevet

Liker one pot pastaen til Hanne Lene, som er nevnt over her. https://vegetarentusiast.no/onepotpasta/
Det er mange andre gode oppskrifter på den nettsiden hennes😊
 

Ellers er daal en av mine absolutte favoritter, om jeg skal ha noe vegetarisk. https://www.vegetarbloggen.no/2017/05/15/kremet-daal/ Gjerne toppet med cashewnøtter, koriander, yoghurt/creme fraiche og/eller granateple.

Skrevet

Jeg liker denne: http://www.veganmisjonen.com/2016/07/oppskrift-vegansk-soppbacon.html

Jeg er ikke veganer, så jeg bruker vanlig melk istedenfor fløten. Og jeg får sjelden tak i østerssopp, så jeg bruker aroma. Eller jeg gidder ikke styre med soppen i det hele tatt og bruker noe annet. Det er egentlig sausen som er høydepunktet i den oppskrifta. Pølsene i vegetarserien til Coop har litt røyksmak, så jeg kutter ofte opp ei sånn og steker den litt i stekepanna. 

Jeg tror ikke veganmisjonen blir oppdatert lenger, men det er mye bra og enkel hverdagsmat i arkivet der. 

Jeg liker å lage en stor porsjon av fyllet i denne: http://www.veganmisjonen.com/2013/05/oppskrift-gratinert-paprika-lksaus.html
Så har jeg alltid liggende i frysern og kan bruke enten som middag eller som tilbehør til noe annet. 

Og jeg er veldig glad i disse: http://www.veganmisjonen.com/2014/01/oppskrifter-veganske-middagskaker.html

Anonymkode: 4d0ed...4cb

Skrevet
AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Hei! Jeg har vært på en lang reise i matveien. Først kuttet jeg ut kjøttpålegget. De to siste årene har det kun vært et par ganger jeg har tydd til salamien eller leverposteien. Det siste året har jeg hatt kjøttfri tirsdag og torsdag. I det nye året planlegger jeg å kutte ut majoriteten av kjøtt, og heller ha en dag i uken hvor jeg spiser kjøtt. Min største utfordring tror jeg kommer til å bli variasjon i middagene, og ser derfor etter inspirasjon. Har du en god vegetaroppskrift du vil dele?

Anonymkode: a36e1...ddd

https://www.vegetarbloggen.no/2023/05/03/blomkalsuppe-med-hvite-bonner/
 

https://www.vegetarbloggen.no/2023/01/28/sotpotetsuppe-med-sprostekte-linser/
 

https://www.vegetarbloggen.no/2022/10/07/blomkaltaco-med-tahinisaus/

http://www.veganmisjonen.com/2010/02/chana-masala.html?m=1

http://www.veganmisjonen.com/2015/03/oppskrift-rask-falafel-hjemmelaget.html?m=1

http://www.veganmisjonen.com/2014/01/oppskrifter-veganske-middagskaker.html?m=1 Med poteter,grønnsaker og saus

http://www.veganmisjonen.com/2017/10/oppskrift-tomatsuppe-linser-steinsopp.html?m=1

 

http://www.veganmisjonen.com/2017/08/oppskrift-ovnsbakt-pastasaus.html?m=1 Tilsetter linser når sausen er ferdig og blander det så med pasta

Anonymkode: 22c06...7a5

  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg har et par ganger laget en kombinasjon av disse to oppskriftene. Tilpasset litt etter hva som er tilgjengelig og etter hva jeg liker. Altfor lenge siden nå, men så godt, og perfekt for servering også 😋 

Fylt butternut squash (flaskegresskar): 

https://foodnetwork.co.uk/recipes/vegan-wild-rice-stuffed-butternut-squash

https://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/1054177/vegan-brown-rice-spinach-stuffed-butternut-squash-recipe/

Skrevet

Det er veldig mye god mat, men så skal du jo også rekke å lage den i hverdagen. Kommer derfor med tips om enkle retter som kanskje ikke tar så mye tid i hverdagen, og som er det vi gjerne spiser (har nå vært vegetarianere i 12 år).

-Pasta Alfredo med facon og bakte småtomater som topping
-Nachosgrateng (bytt ut kjøttdeigen med sorte bønner eller Naturli’ vegetarkjøttdeig - ps bruk mindre tacokrydder til vegetar)
-Bakt feta i form, brukes til fajitas
-Fajitas med stekte tofustrips, paprika og rødløk
-Frittata
-Tyrkisk linsesuppe
-Moussaka med Naturli’ kjøttdeig
-Pad thai med tofu
-Nudelsuppe med tofu
-Chana masala
-Søtpotetsuppe eller spicy gresskarsuppe
-Vi har barn, så pølsegrateng er en vinner 😄
-Byggrynstaco
-Kebab med Naturli’ kjøttdeig
 

Anonymkode: 18299...1bd

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...