Gå til innhold

Tine ribbe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lang tid bør jeg beregne på det? 2 kg og den skal stå i kjøleskapet i 3 dager med salt + 24 timer steketid. Tines sakte i kjøleskap er best, eller? 
 

Skrevet
EmVeeJee skrev (På 16.12.2023 den 6.26):

Hvor lang tid bør jeg beregne på det? 2 kg og den skal stå i kjøleskapet i 3 dager med salt + 24 timer steketid. Tines sakte i kjøleskap er best, eller? 
 

At sakte tining er best er en gammel men seiglivet myte. Alt kjøtt (og fisk, og annen mat) bør tines raskest mulig. Grunnen er at når varen befinner seg rett under frysepunktet dannes det store iskrystaller som sprenger i stykker cellene, så vannet lekker ut og kjøttet blir tørt. Og jo lenger tid kjøttet befinner seg på denne temperaturen, jo bedre tid får disse store iskrystallene til å danne seg. Derfor lønner det seg å få maten over dette punktet raskest mulig. 

Kilde, bedre forklaring og tips til gode tinemetoder: Forskning.no

Men jeg vet dessverre ikke hvor lang tid det tar. Det kommer jo også an på hvilken metode du velger. 

Anonymkode: d932c...c29

Skrevet

Legg den i kjøleskapet 21 desember. Salte og pepre 22/23. Det går helt fint.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...