EmVeeJee Skrevet 16. desember 2023 #1 Skrevet 16. desember 2023 Hvor lang tid bør jeg beregne på det? 2 kg og den skal stå i kjøleskapet i 3 dager med salt + 24 timer steketid. Tines sakte i kjøleskap er best, eller?
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2023 #2 Skrevet 17. desember 2023 EmVeeJee skrev (På 16.12.2023 den 6.26): Hvor lang tid bør jeg beregne på det? 2 kg og den skal stå i kjøleskapet i 3 dager med salt + 24 timer steketid. Tines sakte i kjøleskap er best, eller? At sakte tining er best er en gammel men seiglivet myte. Alt kjøtt (og fisk, og annen mat) bør tines raskest mulig. Grunnen er at når varen befinner seg rett under frysepunktet dannes det store iskrystaller som sprenger i stykker cellene, så vannet lekker ut og kjøttet blir tørt. Og jo lenger tid kjøttet befinner seg på denne temperaturen, jo bedre tid får disse store iskrystallene til å danne seg. Derfor lønner det seg å få maten over dette punktet raskest mulig. Kilde, bedre forklaring og tips til gode tinemetoder: Forskning.no Men jeg vet dessverre ikke hvor lang tid det tar. Det kommer jo også an på hvilken metode du velger. Anonymkode: d932c...c29
visp Skrevet 17. desember 2023 #3 Skrevet 17. desember 2023 Legg den i kjøleskapet 21 desember. Salte og pepre 22/23. Det går helt fint.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå