Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som vet om det er lov til å ta med seg fenalår i innsjekket bagasje til usa? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei, men det går an å prøve.

Anonymkode: 46dad...228

Skrevet

Tenker du på og smugle det eller opplyse om det? Husker med skrekk når moren min absolutt skulle ha med spekeskinke og vi ble stående flere timer i tollen. Hadde ikke giddet og prøve. 

Anonymkode: bde4e...4c8

Skrevet

Tenkte å opplyse om det om jeg tar det med. 

Skrevet
Seny skrev (1 time siden):

Tenkte å opplyse om det om jeg tar det med. 

Det kan være tricky hvis du ikke gjør noen forberedelser på forhånd, og hvis du treffer feil tjenestemann. I utgangspunktet skal det for øyeblikket være mulig, men du må passe på at det er kommersielt pakket med merkelapp som viser deklarasjon og produsentinfo, og det bør være vakuumpakket fra produsenten. Det nytter altså ikke å ta med et fenalår fra gården og hjemmeslakteriet til "onkel Gunnar oppi lia".

I det hele tatt så går faktisk veldig mye kommersielt pakket/emballert mat greit å ta med til USA hvis en reiser fra Norge og maten er produsert og pakket i Norge.

Har selv reist med 20 kilos kofferter fulle av mat til USA, og klart kontrollen.

Det aller aller viktigste du gjør er å deklarere at du har med deg mat, og stille deg i køen for agricultural inspection. Har du med noe de ikke liker blir det beslaglagt, men det får absolutt ingen konsekvenser for deg.

 

Litt mer info finner du her:

https://www.aphis.usda.gov/aphis/resources/traveler/intl-travel/meat-poultry-seafood/meat-poultry-seafood

Anonymkode: e1676...a24

Skrevet
AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Det kan være tricky hvis du ikke gjør noen forberedelser på forhånd, og hvis du treffer feil tjenestemann. I utgangspunktet skal det for øyeblikket være mulig, men du må passe på at det er kommersielt pakket med merkelapp som viser deklarasjon og produsentinfo, og det bør være vakuumpakket fra produsenten. Det nytter altså ikke å ta med et fenalår fra gården og hjemmeslakteriet til "onkel Gunnar oppi lia".

I det hele tatt så går faktisk veldig mye kommersielt pakket/emballert mat greit å ta med til USA hvis en reiser fra Norge og maten er produsert og pakket i Norge.

Har selv reist med 20 kilos kofferter fulle av mat til USA, og klart kontrollen.

Det aller aller viktigste du gjør er å deklarere at du har med deg mat, og stille deg i køen for agricultural inspection. Har du med noe de ikke liker blir det beslaglagt, men det får absolutt ingen konsekvenser for deg.

 

Litt mer info finner du her:

https://www.aphis.usda.gov/aphis/resources/traveler/intl-travel/meat-poultry-seafood/meat-poultry-seafood

Anonymkode: e1676...a24

Ja, det er kjempeviktig at du stiller deg i den køen!

Anonymkode: 63147...32d

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...