AnonymBruker Skrevet 14. desember 2023 #1 Skrevet 14. desember 2023 Behøver en god tynnribbe. Noen som sverger til et merke? Noen som har testet Smak Jæren eller Grøstad sine i år? Anonymkode: c412a...071
Amossa Skrevet 14. desember 2023 #2 Skrevet 14. desember 2023 Alltid Gilde hos oss. Det samme med pinnekjøtt. Mannen lager begge måltidene, og han sverger altså til Gilde. 1
enkefru Skrevet 14. desember 2023 #3 Skrevet 14. desember 2023 (endret) En eller annen frittgående en. Pleier å bestille hos lokal delikatessebutikk -tror faktisk det har vært Grøstad et par ganger, har vært bra iallefall Endret 14. desember 2023 av Fjugur 3
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #5 Skrevet 15. desember 2023 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Behøver en god tynnribbe. Noen som sverger til et merke? Noen som har testet Smak Jæren eller Grøstad sine i år? Anonymkode: c412a...071 Har en mann som jobber innen kjøttindustrien så han kjøper alltid ribba gjennom jobben, etter å ha tatt den ut selv. Merke er ikke så viktig så lenge den er norsk. Det viktigste er så se på ribba, ser den passe fet ut, er det ekte ribbe med ribbein, eller buklist. Buklist vil du ikke få sprø svor av. Så pass på når du kjøper. First price/prima/extra er akurat samme kjøttet som regel, pakket på et vanlig slakteri der de har så så mange ordre av eget merke å pakke, og så så mange fra billigmerkene. De står ikke og sorterer ut, pakker de til eget merke så pakker de til de er ferdige. Så ingen automatikk i at de fineste er fra et kjent merke. Bruk øynene og se etter den beste ribba. Anonymkode: fc63b...4b9 5
-jk- Skrevet 15. desember 2023 #6 Skrevet 15. desember 2023 Vi sverger til Gilde sin filetribbe i stekepose. Alltid perfekt resultat, og enkel å dele opp da det ikke er bein i den. Svoren blir sprø hver eneste gang. Stekeposer er genialt. 1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #7 Skrevet 15. desember 2023 Alltid Gilde tynnribbe. Anonymkode: 6a661...77c 2
MarianneE Skrevet 15. desember 2023 #8 Skrevet 15. desember 2023 (endret) Fra lokal slakter, pinnekjøttet fra Jacobs. Endret 15. desember 2023 av MarianneE
Wit Skrevet 15. desember 2023 #9 Skrevet 15. desember 2023 Jeg kjøper hos en slakterbutikk. Veldig fornøyd med ribba jeg får derfra. Den er norsk og akkurat passe med fett og kjøtt. 1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #10 Skrevet 15. desember 2023 lokal, rett fra bonden Anonymkode: 78c9f...cb0 1 1
Morpheus Skrevet 15. desember 2023 #11 Skrevet 15. desember 2023 Jeg bryr meg ikke om merke. Jeg ser på en 2-3 stykker og velger den med minst fett og mest kjøtt. Den bør være ferdig krydret, slik at den har ligget lengst mulig i den marinaden og trykket til seg mye smak. Utløpsdato må jo være på andre siden av juleaften. Kjøper tidligst mulig, for jeg vet at det er flere som meg og tar de beste ribben først.
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #12 Skrevet 15. desember 2023 Stølsvidda, lykkelige griser som smaker fantastisk. Klarer ikke smaken av konvensjonell gris, de smaker fjøs. 🤢 Anonymkode: 19858...ede
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #13 Skrevet 15. desember 2023 Morpheus skrev (1 time siden): Jeg bryr meg ikke om merke. Jeg ser på en 2-3 stykker og velger den med minst fett og mest kjøtt. Den bør være ferdig krydret, slik at den har ligget lengst mulig i den marinaden og trykket til seg mye smak. Utløpsdato må jo være på andre siden av juleaften. Kjøper tidligst mulig, for jeg vet at det er flere som meg og tar de beste ribben først. Velger du bort fett så velger du bort mye smak og saftighet da. Anonymkode: 78c9f...cb0 2
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #14 Skrevet 15. desember 2023 Uansett så er det jo Norsk gris...frilands eller i fjøs. Så betyr ikke hvilket "merke" man kjøper. Anonymkode: 85b3f...599
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #15 Skrevet 15. desember 2023 Kjøper i Sverige. Ikke billigere, men bedre. Gilde er oppskrytt. Her er dommen i årets test i Nettavisen, terningkast 1 Anonymkode: 0e815...c92 2
Gogglebox Skrevet 15. desember 2023 #16 Skrevet 15. desember 2023 Vi har kjøpt fra Kolonihagen de siste årene. Veldig god, og dyrevernmerket. 1
-jk- Skrevet 16. desember 2023 #17 Skrevet 16. desember 2023 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Kjøper i Sverige. Ikke billigere, men bedre. Gilde er oppskrytt. Her er dommen i årets test i Nettavisen, terningkast 1 Anonymkode: 0e815...c92 Du glemmer å nevne at en annen Gilde-ribbe tar 2.plassen. Og Gilde filetribbe i stekepose er ikke med i testen, jeg står ved min anbefaling på den. Umulig å få den tørr.
AnonymBruker Skrevet 16. desember 2023 #18 Skrevet 16. desember 2023 -jk- skrev (3 timer siden): Du glemmer å nevne at en annen Gilde-ribbe tar 2.plassen. Og Gilde filetribbe i stekepose er ikke med i testen, jeg står ved min anbefaling på den. Umulig å få den tørr. Ja, helt korrekt, det finnes bra ting fra Gilde også. Men poenget mitt er at noen tror alt fra Gilde er synonymt med kvalitet. Noe det definitivt ikke er, når selve flaggskipet, juleribba, får terningkast 1. Anonymkode: 0e815...c92 1
-jk- Skrevet 17. desember 2023 #19 Skrevet 17. desember 2023 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Ja, helt korrekt, det finnes bra ting fra Gilde også. Men poenget mitt er at noen tror alt fra Gilde er synonymt med kvalitet. Noe det definitivt ikke er, når selve flaggskipet, juleribba, får terningkast 1. Anonymkode: 0e815...c92 Er litt uenig i at den er flaggskipet da det absolutt ikke er den dyreste ribba fra Gilde. F.eks den tidligere nevnte filetribba koster 30% mer.
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2023 #20 Skrevet 17. desember 2023 Jeg har ikke noe krav til merke, men det må være en tynnribbe med ordentlig fettlag under svoren og ellers marmorert kjøtt. I tillegg skal jeg ha en god familieribbe for å sikre at alke får ribbe de liker. Anonymkode: 20f38...115
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå